Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Α-τυπος και υπογραμμός : Το «α» το στερητικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, προ κρίσης θα ήταν α-διανόητες και είναι αυτές που μας έχουν καταστήσει α-κοινώνητους, α-δύναμους, α-νήμπορους να αντιδράσουμε σε όσα μας συμβαίνουν.

Στερητικό πρόθημα, είναι αυτό που δηλώνει άρνηση ή στέρηση, εκείνου το οποίο δηλώνει η λέξη από την οποία παράγεται.

Αδύναμος, ακαλλιέργητος, άκαρπος, ακυβέρνητος, άμαχος, αμετανόητος, άμοιρος, ανάξιος, αναρμόδιος, ανεξέλεγκτος, ανέξοδος, ανήθικος, απίστευτος, απλήρωτος, ασεβής, ασταθής, άτιμος… και πάει λέγοντας.


Γέμισε η καθημερινότητά μας, γέμισε η ζωή μας με στερητικά «α». Από τις 10 λέξεις που χρησιμοποιούμε σε μια πρόταση, οι εννιά εμπεριέχουν αρνητισμό. Δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά το στερητικό «α» μας έχει κυριεύσει, μας οδηγεί, μας κατευθύνει.


Το «-α» μπορεί να σημαίνει και άνευ ή χωρίς… Αυτό το «-α» που δηλώνει τη στέρηση, αντανακλά και στον ευρύτερο ψυχισμό του σημερινού ανθρώπου.


Επαφές α-πρόσωπες, σχέσεις α-διάφορες, αγώνας ά-νισος, προσπάθειες ά-καρπες, προβλήματα ά-λυτα, πολιτική α-νερμάτιστη, λάθη α-μέτρητα, επιλογές α-βέβαιες, ανάγκες α-τέλειωτες, επιχειρήματα α-βάσιμα, πορεία στο ά-γνωστο, μέλλον α-βέβαιο…


Παντού παραμονεύει ένα «α» στερητικό, που μας στερεί όνειρα, χαμόγελα, που μας καθιστά α-παθείς σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.


Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, προ κρίσης θα ήταν α-διανόητες και είναι αυτές που μας έχουν καταστήσει α-κοινώνητους, α-δύναμους, α-νήμπορους να αντιδράσουμε σε όσα μας συμβαίνουν.


Εχουμε καταστεί ά-φωνοι και ά-βουλοι, ελπίζοντας σε ένα θαύμα το οποίο δεν έρχεται.



Η ζωή μας δεν πρόκειται να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη και το «-α» θα παραμένει όσο παραμένουμε κι εμείς α-μετακίνητοι, όσο περιμένουμε «σωτήρες», και όσο επιλέγουμε τον ρόλο του θύματος.

Η κοινωνία βρίσκεται σε λήθαργο, σε χειμερία νάρκη, είναι α-διάφορη γι αυτό και όλα εξελίσσονται ερήμην της και εις βάρος της. Και όσο αδιαφορούμε, τόσο οι α-σύδωτοι, α-ναξιοπρεπείς, α-νειλικρινείς πολιτικοί μας θα σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.


Οσο επιτρέπουμε στο «α» το στερητικό να μας καθορίζει και όσο παραμένουμε α-μέτοχοι,  κάθε μέρα θα είναι α-τελέσφορη και θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι α-ναποτελεσματικές πολιτικές που μας έφεραν στην σημερινή α-πελπιστική κατάσταση.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα