Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Γιατί ο πονόδοντος «χτυπάει» περισσότερο τη νύχτα;

toothache

Ο πονόδοντος είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που συνήθως είναι περισσότερο οδυνηρή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η αυξημένη πίεση του αίματος στο κεφάλι όταν ξαπλώνετε.

Ενας επίμονος πονόδοντος προκαλεί απότομο πόνο σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα. Ο ύπνος σε υπερυψωμένη θέση μπορεί να μειώσει τον πονόδοντο στη διάρκεια της νύχτας.
Η τερηδόνα είναι η κύρια αιτία του πόνου των δοντιών. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την ουλίτιδα, την ιγμορίτιδα, τη μόλυνση των αυτιών και παρόμοιες συνθήκες, που οδηγούν σε φλεγμονή στην περιοχή γύρω από το στόμα και το σαγόνι.
Ενας πονόδοντος εμφανίζεται λόγω φλεγμονής του πολφού που είναι η μαλακή και ευαίσθητη ουσία που βρίσκεται στο εσωτερικό στρώμα του δοντιού. Περιέχει μαλακό, λεπτό ιστό, που αποτελείται από ευαίσθητα νεύρα και αιμοφόρα αγγεία.

Μία από τις αιτίες της οδοντικής φλεγμονής του πολφού είναι η φθορά των δοντιών που οδηγεί σε σχηματισμό κοιλοτήτων στην σκληρή επιφάνεια του δοντιού. Τα χαλαρά ή σπασμένα σφραγίσματα σε ένα δόντι, η υποχώρηση των ούλων και τα περιακρορριζικά αποστήματα είναι επίσης αιτίες πονόδοντου.
Ενας πονόδοντος που διαρκεί περισσότερο από μια-δυο μέρες πρέπει να ελέγχεται από έναν οδοντίατρο, γιατί ο πόνος μπορεί να χειροτερέψει χωρίς θεραπεία. Ο πολφός στο εσωτερικό του δοντιού μπορεί να μολυνθεί και να οδηγήσει σε ένα οδοντικό απόστημα που θα προκαλέσει πιο σοβαρό και συνεχή πόνο.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα