Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Φυσικά «παυσίπονα» για να απαλλαγείτε από τον πόνο



Οι επιστήμονες έκαναν τις έρευνες τους και ανακάλυψαν τα πιο παράξενα φυσικά παυσίπονα που μπορούν να καταπραΰνουν κάθε είδους πόνο.
Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν βρίζουμε αυξάνεται σημαντικά η ανοχή μας στον πόνο. Σε ένα βασανιστικό πείραμα, οι συμμετέχοντες που έβαλαν το χέρι τους σε πολύ παγωμένο νερό και παράλληλα έβριζαν άντεξαν το διπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με όσους δεν έβριζαν.
Οι επιστήμονες λένε να κοιτάζετε τα πρόσωπα συγγενών και φίλων που αγαπάτε πριν από μια επίπονη εξέταση, διότι μειώνεται το αίσθημα του πόνου. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση ευεργετικών ουσιών από το σώμα, με αποτέλεσμα να απενεργοποιούνται οι περιοχές του εγκεφάλου που πυροδοτούν τον πόνο.

Ερευνητές από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins δηλώνουν ότι οι φαντασιώσεις και οι πονηρές σκέψεις εξαλείφουν το αίσθημα του πόνου. Επίσης, η απελευθέρωση της φαντασίας βοηθά στην καταπολέμηση του στρες.
Όπως αναφέρουν οι ειδικοί ελεγχόμενη αναπνοή απενεργοποιεί την αντίδραση του οργανισμού στο στρες και τον πόνο. Άλλωστε, οι τεχνικές αναπνοής είναι μια αποδεδειγμένη στρατηγική για τις γυναίκες κατά τον τοκετό.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας για την Όσφρηση και τη Γεύση, στο Σικάγο των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει τα οφέλη της αρωματοθεραπείας. Συγκεκριμένα, η μυρωδιά του πράσινου μήλου αποδεικνύεται ευεργετική για τον πονοκέφαλο και την ημικρανία.
Οι ειδικοί στην Ισπανία γνωστοποιούν ότι η υποστήριξη και η παρηγοριά από τους αγαπημένους μας φίλους κάνουν τον πόνο πιο ανεκτό, ενώ παράλληλα μας κινητοποιούν να αντιμετωπίσουμε πιο ενεργά το δυσάρεστο σύμπτωμα.
Έρευνες από επιστήμονες από τη Γλασκόβη της Σκωτίας έδειξαν ότι οι ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα αντιμετωπίζουν μικρότερη δυσκολία στην κίνηση όταν ακούνε την αγαπημένη τους μουσική. Η μουσική δεν κάνει τον πόνο να εξαφανίζεται εντελώς, όμως αποσπά το μυαλό από το δυσάρεστο αίσθημα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα