Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ? – ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΛΥΝΕΤΑΙ ΕΔΩ – ΠΩΣ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ (ανάρτηση 2 από 3)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Το ότι η Γκίτα αναφέρεται στην πραναγιάμα Κρίγια Γιόγκα δεν αποδεικνύεται μόνο απ’ αυτόν τον στίχο IV:29, αλλά επίσης και από τον στίχο V:27–28: «Ο ειδήμων στον διαλογισμό που, αναζητώντας τον Υπέρτατο Στόχο, μπορεί να αποσύρεται από τα εξωτερικά φαινόμενα, εστιάζοντας το βλέμμα του στο σημείο μεταξύ των φρυδιών και ουδετεροποιώντας τα ίσα ρεύματα της πράνα και της απάνα [που ρέουν] μέσα στα ρουθούνια και στους πνεύμονες, γίνεται αιώνια ελεύθερος. […]» (Μπάγκαβαντ Γκίτα V:27–28). Ο αρχαίος σοφός Πατάντζαλι, ο πιο επιφανής υποστηρικτής της γιόγκα, επίσης εκθειάζει την πραναγιάμα Κρίγια Γιόγκα: «Η απελευθέρωση μπορεί να επιτευχθεί με την πραναγιάμα που πραγματοποιείται αποσυνδέοντας την πορεία της εισπνοής και της εκπνοής» (Γιόγκα Σούτρα ΙΙ:49).

Η αναπνοή, οι πνεύμονες, η καρδιά, επιβραδύνονται κατά τον ύπνο αλλά δεν σταματούν τελείως. Αλλά με την Κρίγια Γιόγκα η αναπνοή σταδιακά ησυχάζει και οι κινήσεις στους πνεύμονες και το σώμα σταματούν. Όταν η κίνηση σταματά σε όλο το σώμα, λόγω της έλλειψης ταραχής και της απόλυτης σωματικής και νοητικής ακινησίας, το φλεβικό αίμα σταματά να συσσωρεύεται. Το φλεβικό αίμα συνήθως διοχετεύεται από την καρδιά στους πνεύμονες για να καθαριστεί. Απελευθερωμένοι απ’ αυτή τη συνεχή εργασία του καθαρισμού του αίματος, η καρδιά και οι πνεύμονες ησυχάζουν. Η αναπνοή σταματά να εισέρχεται και να εξέρχεται από τους πνεύμονες με τη μηχανική δράση του διαφράγματος.



Η πραναγιάμα Κρίγια Γιόγκα σταματά τη σωματική φθορά που συνδέεται με την απάνα, που εκδηλώνεται στην εκπνεόμενη ανάσα, με νέα αφιερώματα δύναμης της ζωής ή πράνα, που διυλίζεται από την εισπνεόμενη ανάσα. Αυτή η πρακτική κάνει τον πιστό ικανό να διασκορπίσει την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης και της φθοράς του σώματος ως σάρκας. Τότε συνειδητοποιεί ότι αυτό είναι φτιαγμένο από ζωητρόνια.


 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα από το «Ο Θεός μιλά με τον Αρτζούνα – η Μπάγκαβαντ Γκίτα» (αδημοσίευτο, δίτομο έργο – αυτοί που τόλμησαν να εξηγήσουν την Μπάγκαβαντ Γκίτα σε όλη την ιστορία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού – ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ήταν ένας απ’ αυτούς).




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα