Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΣΤΑ 45 ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ.

KAzanova3
Ο πιο διάσημος εραστής όλων των εποχών, ο Τζιοβάνι Καζανόβα, κατέκτησε 122 γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής του ζωής, αν και η δισταύρωση είναι αδύνατον να γίνει και ίσως και αδιάφορο…

Ο ίδιος απέδιδε τις ερωτικές επιδόσεις του στην ικανή ποσότητα σοκολάτας που έπινε, λίγο πριν κάνει έρωτα. Η φήμη του, καταρρίπτεται στις μέρες μας, αν σκεφτούμε ότι μόλις στα 45 του χρόνια άρχισε η σεξουαλική παρακμή του. 

Αναγκάστηκε να πληρώνει για να κάνει σεξ, ενώ όταν πέθανε, σε ηλικία 73 ετών, το μόνο θηλυκό που είχε συντροφιά του ήταν η σκυλίτσα του, η Φινέτ. Ένας ακόμη μύθος είναι ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Τουλάχιστον τρεις φορές στη ζωή του ερωτεύτηκε σφοδρά ο Καζανόβα και έτρεχε πίσω από αυτές τις μοιραίες γυναίκες. 

Η μία ήταν μια δεκαεπτάχρονη παντρεμένη Ιταλίδα που τη γνώρισε στην Κέρκυρα το 1744. Η γαλλίδα αριστοκράτισσα Ενριέτε, τον εγκατέλειψε μόλις την ερωτεύτηκε, ενώ μία 17χρονη πόρνη, η Μαρία ντε Σαρπιγιόν, τον βασάνισε τόσο με τα καμώματα της, που παραλίγο να βάλει τέρμα στη ζωή του. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έπασχε από βαριά κατάθλιψη εξαιτίας της. 

Ο διάσημος εραστής Καζανόβα 

Η ζωή του 

Για πρώτη φορά, όπως έλεγε, έκανε έρωτα στα 11 του χρόνια με την αδερφή ενός ιερέα. Οι γονείς του τον είχαν εγκαταλείψει από νωρίς και τον μεγάλωσε η γιαγιά του στη Βενετία. 

Ο Καζανόβα ήταν πολύ ευφυής και μόλις στα 17 του χρόνια αποφοίτησε από τη νομική σχολή. Δεν επέλεξε όμως το επάγγελμα του δικηγόρου, αλλά του κληρικού, ώσπου ανακάλυψαν τις ερωτικές του αταξίες και αναγκάστηκε να βγάλει τα ράσα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν πήγε να καταταγεί στον στρατό. 


Εκτός από πάθος για τις γυναίκες είχε και πάθος για το τζόγο. Μόλις έπιανε χρήματα στα χέρια του, τα έπαιζε κατευθείαν και έτσι ήταν πάντα πάμφτωχος. Σε μια περίπτωση λέγεται ότι έχασε το ισοδύναμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε μια νύχτα. Για αυτό το λόγο αναγκαζόταν να κάνει και διάφορες δουλειές για να ζήσει. Μουσικός, διπλωμάτης, βιβλιοθηκάριος, ποιητής, συγγραφέας μέχρι μάγος. Πουλούσε διάφορα ελιξήρια και ξεγελούσε τον κόσμο. 

Την ίδια περίοδο, ο Καζανόβα μυήθηκε και στον τεκτονισμό και άρχισε τις διδασκαλίες αποκρυφιστικού περιεχομένου, γεγονός που τον οδήγησε στη φυλακή για πέντε χρόνια με την κατηγορία του μάγου. Κατάφερε να αποδράσει και μετακόμισε στο Παρίσι. 

Οι Παριζιάνοι τον θεώρησαν διάνοια των οικονομικών, γιατί εμπνεύστηκε ένα νέο είδος δημόσιου λαχνού! 

Ο Καζανόβας άρχισε να ταξιδεύει ανά την Ευρώπη, όπου και γνώρισε όλες τις μεγάλες προσωπικότητες του 18ου αιώνα, μέχρι και την Αικατερίνη της Ρωσίας. 

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εγκατέλειψε τους πειρασμούς των πόλεων και εγκαταστάθηκε στην επαρχιακή Βοημία. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του γράφοντας τα απομνημονεύματά του. 

Έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουνίου του 1798….


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα