Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

5 ΜΙΚΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Ασήσεις-για-να-πιστέψεις-στον-εαυτό-σου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που πετυχαίνει να ζήσει τα όνειρά σε σχέση με αυτόν που αποτυγχάνει;
Λοιπόν αντίθετα ίσως με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αυτό που κάνει τελικά του ξεχωριστούς ανθρώπους «ξεχωριστούς», δεν είναι ούτε η ικανότητα, ούτε η τύχη, ούτε οι συγκυρίες. Αυτό που κάνει τη διαφορά, βρίσκεται στην πραγματικότητα μέσα μας.
«Όταν η θέληση είναι έτοιμη τα πόδια είναι ελαφρά» λέει μια γνωστή παροιμία  εκφράζοντας το παραπάνω με πολύ πετυχημένο τρόπο. Αφού λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται μέσα μας, γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι επιτυχημένοι;
Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τον τρόπο που σκέφτεται μία μεγάλη μερίδα του κόσμου ως προσωπικό μεσαίωνα. Ο φόβος, η αμφιβολία και πολλές φορές η άγνοια μπορούν να μας κρατήσουν μακριά από την επιτυχία. Όλα τα παραπάνω είναι εκφράσεις της έλλειψης πίστης στον εαυτό μας.
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι στην πραγματικότητα τα παραπάνω αρνητικά συναισθήματα δεν είναι τίποτε άλλο από μία ψευδαίσθηση. Όλες οι δυνατότητες βρίσκονται μέσα σου και αυτό που έχεις να κάνεις είναι απλά να τις βγάλεις προς τα έξω.

Πίστεψε στον εαυτό σου.

Αγάπα τον εαυτό σου.

Εμπιστέψου τον εαυτό σου.

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.
Παρακάτω μπορείς να βρεις 5 απλούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.


  1. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου αυτά που ήδη έχεις πετύχει.

Κάθε τι που πετυχαίνεις είναι σημαντικό. Δυστυχώς πολλές φορές έχουμε την τάση ξεχνάμε τις επιτυχίες του παρελθόντος. Κάνε μία λίστα. Μην ανησυχείς αν στην αρχή η λίστα αυτή είναι μικρή. Μόλις κάνεις το ξεκίνημα είναι βέβαιο ότι θα θυμηθείς και άλλα πράγματα. Ακόμα όμως κι αν αυτό δεν συμβεί, η μικρή σου λίστα μπορεί να σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις ικανότητες που σε οδηγούν στην επιτυχία.
  1. Ξύπνα το πρωί και κράτα το πρώτο θετικό πράγμα που θα σκεφτείς για λίγο στο μυαλό σου.

    Θετική Σκέψη
Η πίστη στον εαυτό σου είναι ένα θετικό συναίσθημα. Και τα θετικά συναισθήματα γίνονται πολύ περισσότερο ισχυρά όσο εξασκείσαι σε αυτά. Βρες κάτι μικρό στο ξεκίνημα της μέρας. Κάτι απλό όπως για παράδειγμα πόσο όμορφη είναι η λιακάδα, ή το άρωμα του πρωινού καφέ και κράτα το για λίγο στη σκέψη σου. Θα δεις ότι σταδιακά θα γίνει πιο εύκολο να σκέφτεσαι θετικά πράγματα. Τόσο για εσένα όσο και για ότι συμβαίνει γύρω σου.
  1. Κάνε συνήθεια το να βάζεις ένα καινούργιο στόχο για τον εαυτό σου κάθε εβδομάδα.

Το να πετυχαίνεις στόχους είναι ο πιο άμεσος τρόπος να πιστέψεις στον εαυτό σου. Στην αρχή της εβδομάδας προγραμμάτισε το στόχο σου. Τι μπορεί να είναι αυτό; Δουλειές που πρέπει να διεκπεραιώσεις. Πράγματα που θέλεις να κάνεις για τον εαυτό σου. Το να αποφύγεις να φας κάτι παχυντικό που αγαπάς. Το να καταγράψεις τις σκέψεις σου το βράδυ πριν κοιμηθείς. Έχεις πολλές επιλογές.
Κάθε μικρή επιτυχία αυτόματα σημαίνει μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου. Κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορείς να πετυχαίνεις πιο δύσκολα πράγματα.
  1. Προχώρα στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να μην αλλάξεις κατεύθυνση.

Λοιπόν αυτός μπορεί να σου φανεί ένας περίεργος τρόπος. Μπορώ ωστόσο να σου επιβεβαιώσω ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Μοιάζει λίγο με τους αγώνες που σχεδόν όλοι έχουμε δει σε παλιές ταινίες όπου δύο αυτοκίνητα τρέχουν το ένα προς το άλλο σε πορεία σύγκρουσης. Είναι φυσικά πιο ακίνδυνο. Θα δεις δε ότι ο περισσότερος κόσμος θα αλλάξει πορεία αν εσύ είσαι αποφασισμένος να κρατήσεις σταθερά τη δική σου.
  1. Κάνε μία λίστα με τους φόβους ή τις αμφιβολίες σου. Αντικατέστησε το περιεχόμενο της λίστας με θετικές εκφράσεις.

Όλοι έχουμε φόβους. Όλοι περνάμε στιγμές στις οποίες μπορεί να αμφιβάλλουμε. Και μόνο με το να γράψεις στο χαρτί όλα εκείνα που σε φοβίζουν σε βοηθάει να κάνεις είναι ένα τεράστιο βήμα συνειδητοποίησης. Εγώ εδώ σου δίνω και τη συνέχεια. Μοιάζει αρκετά απλό μπορεί όμως να λειτουργήσει με απίστευτο τρόπο. Έτσι σε κάθε έκφραση που ξεκινάει με τη φράση «δεν μπορώ», πρόσθεσε απλά μια λέξη: «ακόμα». Τώρα το «δεν μπορώ ακόμα» δεν είναι ελαφρά πιο θετικό από το σκέτο «δεν μπορώ»;
Και κάπως έτσι μετατοπίζεις τη σκέψη σου από την άρνηση και το φόβο σε κάτι που σου δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες διευρύνοντας τους ορίζοντες δράσης σου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα