Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

8 δύσκολα κόλπα της γλώσσας του σώματος που θα σας ανταμείβουν για μια ζωή


Όλοι γνωρίζουμε ότι η γλώσσα του σώματος είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές επικοινωνίας. Κάποια κόλπα, όπως το να θυμόμαστε να χαμογελάμε κάθε μέρα, είναι εύκολο να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

Ωστόσο, κάποια άλλα κόλπα, όπως η σχετική κοινή λογική, είναι λίγο πιο δύσκολο να τα επιτύχουμε, αλλά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.
Δείτε παρακάτω 8 δύσκολα κόλπα της γλώσσας του σώματος, που αν τα κατακτήσετε θα σας ανταμείβουν για πάντα.

1. Ευθυγραμμιστείτε με τον άνθρωπο στον οποίο μιλάτε
geir tønnessen/Flickr
Η ευθυγράμμιση του σώματός σας με το σώμα του συνομιλητή σας, είναι μια τεχνική που δυσκολευόμαστε να κατακτήσουμε. Ωστόσο, αυτή η τεχνική δείχνει θαυμασμό και αποδοχή, σύμφωνα με τη Ρόζμαρι Χέφνερ, διευθύντρια του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού του CareerBuilder.
Το δύσκολο είναι να γίνει αυτή η πράξη ασυνείδητα, χωρίς να φανεί ότι προσπαθείτε να ευθυγραμμιστείτε με το συνομιλητή σας.
2. Περπατήστε με σκοπό και ενέργεια
Eamonn M. McCormack / Stringer / Getty Images
Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατούν κάπως άγαρμπα και όχι με αυτοπεποίθηση.
Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε το περπάτημά σας, αλλά αν το καταφέρετε, οι άλλοι δε θα βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα για την αυτοπεποίθηση και την ελκυστικότητά σας, σύμφωνα με το Scientific American.


3. Διατηρήστε καλή οπτική επαφή
Dimitrios Kambouris/Getty Images
Οι άνθρωποι με ανήσυχο βλέμμα δείχνουν αφηρημένοι ή ανέντιμοι. Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε καλή οπτική επαφή, εφόσον για πολλούς ανθρώπους αυτό φαντάζει αφύσικο και άβολο. Φυσικά, η εξάσκηση σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πάρα πολύ.
Στο βιβλίο «Πώς να μιλήσεις σε όλους«, η συγγραφέας και επικοινωνιολόγος, Λέιλ Λόουντ, μας συμβουλεύει να προσποιηθούμε ότι τα μάτια μας είναι κολλημένα στο συνομιλητή μας με ένα ζεστό τρόπο.

4. Κρατήστε τα χέρια σας σε εμφανές σημείο
Nate Steiner/Flickr
Μερικές φορές, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τα χέρια μας, ειδικά όταν είμαστε αγχωμένοι. Κατά συνέπεια, τα χέρια καταλήγουν σταυρωμένα ή στις τσέπες, δημιουργώντας μια αρνητική εικόνα.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατήσετε τα χέρια σας σε εμφανές σημείο, ώστε να δείξετε ότι δεν έχετε κάτι να κρύψετε. Επίσης, δείχνετε ότι είστε ανοιχτοί άνθρωποι και οι άλλοι μπορούν να σας εμπιστευτούν.

5. Μην είστε πολύ σφιγμένοι, ούτε πολύ χαλαροί
Christian Scheja/Flickr
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι πολύ νευρικοί και να κουνάνε συνέχεια το πόδι ή τα χέρια τους, ενώ άλλοι είναι ασυνήθιστα ακίνητοι. Το πρόβλημα είναι ότι οι άλλοι μπορεί να εκλάβουν αυτή τη συμπεριφορά ως ανειλικρίνεια ή φόβο.
«Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι πρωταρχικής νευρολογικής ‘πάλης’, καθώς το σώμα προετοιμάζεται για μια πιθανή αντιπαράθεση. Όταν κάνουμε μια κανονική συζήτηση, είναι λογικό το σώμα μας να κάνει μικρές και ασυνείδητες κινήσεις. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι ο συνομιλητής σας είναι άκαμπτος και η στάση του είναι κάπως κατατονική, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά», αναφέρει η Λίλιαν Γκλας, αναλύτρια συμπεριφοράς και ειδική στη γλώσσα του σώματος.

6. Καθίστε ίσια
William Wootton/Flickr
«Αν καθίσετε χαλαροί πίσω στην καρέκλα, οι υπεύθυνοι θα το εκλάβουν ως ένδειξη αδιαφορίας ή ότι δεν παίρνετε πολύ στα σοβαρά τη συζήτηση. Όπως και να έχει, κανένα από τα δύο δε θα σας βοηθήσει να πάρετε τη δουλειά», αναφέρει η Αμάντα Αγκουστίν, σύμβουλος καριέρας στο  TopResume.
Αντίθετα, προτείνει να καθόμαστε σαν να υπάρχει μια κλωστή κρεμασμένη από το ταβάνι, δεμένη στο κεφάλι μας. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία.

7. Δουλέψτε τη χειραψία σας
nd3000/Shutterstock
Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, η αδύναμη χειραψία ισούται με έναν αδύναμο άνθρωπο.
«Η χειραψία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή, ώστε να νιώθουμε τα κόκαλα του άλλου να πιέζουν το χέρι μας και να διατηρήσουμε αυτή την πίεση για μερικά δευτερόλεπτα», αναφέρει ο Ασίς Αρόρα, ιδρυτής του InfoShore.

8. Επιβραδύνετε
Strelka Institute for Media, Architecture and Design/Flickr
Όταν είμαστε αγχωμένοι, συνήθως επιταχύνουμε την ομιλία και τις κινήσεις μας.
Ωστόσο, ο ειδικός Πίτερ Εκόνομι υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να επιβραδύνουμε.

«Όταν έχουμε ακρίβεια στις κινήσεις μας, είναι πολύ καλύτερο από το να κάνουμε κινήσεις απλά για να τις κάνουμε. Ο εγκέφαλός μας το ξέρει και το ίδιο και ο εγκέφαλος του άλλου», αναφέρει ο ίδιος.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα