Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η διάθλαση της κυτταρίτιδας



Αν δεν βρούμε την πηγή, την πραγματική αιτία μιας βλάβης, το μόνο που θα κάνουμε είναι να τη διορθώνουμε επιφανειακά. Αυτό το επιφανειακά σε κάθε μας δυσλειτουργίας είναι ένας μόνιμος βραχνάς, που ξυπνά σαν την αρκούδα μετά από χειμερία νάρκη, τώρα που αρχίζουν να μας εγκαταλείπουν τα ρούχα και τα καλσόν. Μία παράκρουση αρχίζει και μία κατάσταση πανικού. Ένα κόκκινο λαμπάκι μας προειδοποιεί, ότι έφτασε η ώρα και «που θα βγω έτσι στην παραλία». 

Όλο αυτό είναι μία μάχη που δίνει κάθε γυναίκα τέτοια εποχή.
Τι είναι όμως η κυτταρίτιδα ? Γιατί αν ένα «πρόβλημα» το γνωρίζουμε επιφανειακά και όχι ουσιαστικά, τότε δεν το λύνουμε μια για πάντα. Απλώς έχουμε μία εικονική πραγματικότητα, να εξαφανιστεί για λίγο και μετά πάλι εμφανίζεται. Αν μία μας βρύση στάζει νερό, τότε θα κάνουμε εξονυχιστικό έλεγχο. Γενικά αν κάτι πάει στραβά με όποια μας συσκευή θα ασχοληθούμε σε βάθος μέχρι να έχουμε τη σωστή και μόνιμη λύση. Με το σώμα μας όμως αναζητούμε λύσεις ναι μεν άμεσες αλλά με ελάχιστα αποτελέσματα. Τώρα που τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν και πολλά έξοδα για κρέμες, μασάζ κλπ πέφτει περισσότερο η ψυχολογία μας. 

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μία κατάσταση που ξεκινάει από την εξωτερική πλευρά μας, δεν είναι μία επιδερμική κατάσταση. Αλλά μία κατάσταση που ξεκινάει από μέσα μας. Κάτι δεν γίνεται καλά. Με τι ? Με το κυκλοφορικό μας. Θα παρατηρήσετε ότι στο σημείο που έχουμε λίπος αποθηκευμένο το δέρμα μας είναι κρύο και ανάλογα με το πόσο λίπος έχει ανάλογο βαθμό είναι και το κρύο.
Η κυτταρίτιδα λοιπόν είναι μία διαδρομή που ξεκίνησε για μας από πολύ παλιά. Για να εμφανιστεί ένα πρόβλημα στο σώμα μας, δεν εμφανίζεται από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε από τον ένα μήνα στον άλλο. Η ασθένεια ή δυσλειτουργία σε ένα σώμα αρχίζει όπως μία οικοδομή. Κάποιος πρέπει να βάλει τα θεμέλια. Έτσι κι εμείς για να αποκτήσουμε την κυτταρίτιδα από κάπου αρχίσαμε να τοποθετούμε τα πρώτα θεμέλια. Για την οικοδομή τα γερά θεμέλια είναι καλό, για το σώμα μας όμως όχι. Πόσο γερά είναι αυτά τα θεμέλια είναι μία έρευνα που μόνο εμείς μπορούμε να την κάνουμε, γιατί μόνο εμείς έχουμε τις εικόνες που αφορούν το χθες. Η κυτταρίτιδα είναι ένας γυναικείος «βραχνάς» και μία γυναικεία κατάσταση. Που σημαίνει ότι έχει να κάνει με αυτό που αισθανόμασταν όταν άρχισαν οι πρώτες διαδρομές ανάπτυξής μας, που φεύγαμε από το παιδάκι και πηγαίναμε στο κορίτσι. Εκεί πίσω κρύβεται η πρώτη βάση για την αντιαισθητική αυτή κατάσταση την οποία την πολεμάμε και δεν λέει να φύγει. 

Εκεί πίσω λοιπόν στα χρόνια της ήβης μας, βρίσκεται το μυστικό και φυσικά η λύση του. Πόσο άβολα αισθανόσασταν με αυτό που είστε, ποια ήταν η σχέση που είχατε με το σώμα σας, ποια ήταν τα συναισθήματα κατωτερότητας που σας ακολουθούσαν. Μπορεί σε όλους να δείχνατε άνετη, αλλά μέσα σας η ανασφάλεια έκανε το δικό της «παιχνίδι». Μόνο εσείς μπορείτε να θυμηθείτε. Ένα τετράδιο για βοηθό και ένα στυλό και επιστρέψτε με ασφάλεια στο τότε. Να θυμάστε πως τώρα όλα έχουν περάσει, έχετε μεγαλώσει και ξέρετε πολλά για σας. Ίσως τότε εκείνο το διάστημα τα μηνύματα που μπορεί να ακούγατε από τον περίγυρο να σας ήταν βάρος. Αναζητήστε κάθε τέτοιο μήνυμα που σας έχει μπλοκάρει, τι ανασφάλειες έχετε ? Σε ποιους τομείς δεν εκτιμάτε αυτό που είστε ? Τι σημαίνει για σας η εξωτερική εικόνα ? Πόσο αγαπάτε το σώμα σας ? Πόσο σας επιτρέπετε να αδειάζετε συναισθήματα σκέψεις σας ? Πόσο πολύ θυμώνετε με τους εαυτούς σας?
Η κυτταρίτιδα λοιπόν δηλώνει μια συσσώρευση απραγματοποίητων ιδεών, ένα μπλοκάρισμα δημιουργικότητας. Συμβαίνει στις γυναίκες που δεν έχουν την καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους και τους λείπει η αυτοπεποίθηση να την εκφράσουν. Επηρεάζεστε πολύ εύκολα από τους άλλους και δεν εκφράζεται δημόσια τα συναισθήματά σας. Γι αυτό το σώμα σας αποκτά αυτήν την εικόνα για να μην εκτεθεί δημόσια. Είναι σαν να λέμε μία αποστροφή που έχετε για σας η οποία εκδηλώνετε στο σώμα σας και έτσι έχετε μια δέσμευση που σας κάνει να νιώθετε ακόμη πιο άβολα. 

Η εμφάνιση δε της κυτταρίτιδας δείχνει υποσυνείδητη ανάγκη να ελέγχετε τα κοντινά σας πρόσωπα, χωρίς αυτά να ξέρουν αυτή σας την ανάγκη και την κάνετε με το γάντι, υπόκωφα για να μην την καταλάβουν. Αλλά έχετε την ανάγκη να κάνετε το ταίρι σας να τρέχει στο κατόπι σας.  Αν αυτό δεν γίνεται και υπάρχει απόρριψη από το άλλο φύλλο τότε η κυτταρίτιδα φτάνει σε επίπεδα που δεν τα αντέχεται.
Η διατροφή ως ένα μέρος παίζει κι αυτή τον ρόλο της. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση θα πέσουν με τα μούτρα στο φαί, γι’ αυτά είναι ένας τρόπος εκτόνωσης ή αυτοτιμωρίας. Έτσι ένας φαύλος κύκλος αρχίζει.
Αρχίστε την έρευνά σας παράλληλα με μια σωστή όσο γίνεται διατροφή, αρκετό νερό και περπάτημα. Όσο η έρευνά σας θα προχωράει σε βάθος και θα φτάνετε σε σημεία, κατανοώ, του εαυτού σας θα μειώνετε η διάθεσή σας για το ξέσπασμα στην τροφή. Οπότε θα αρχίσετε σταδιακά να βλέπετε τη διαφορά αλλά αυτή τη φορά όσο εργάζεστε με το συναίσθημά σας και τις σκέψεις σας η κυτταρίτιδα θα φύγει για πάντα. Βοήθεια μπορείτε επίσης να πάρετε από το 1ο μυστικό πέρασμα που μας ενώνει με το περιβάλλον μας και το 2ο μυστικό πέρασμα που έχει να κάνει με όλες μας τις σχέσεις. 

Οι πιθανότητες διαβάζοντας αυτό το κείμενο να πείτε… «ναι καλά, βλακείες είναι αυτά», είναι πάρα πολλές. Αυτή είναι συνήθως η πρώτη αντίδραση του εγώ. Όταν δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να το διαβάσει το κείμενο άλλη μία φορά, θα δείτε ότι θα αρχίσουν να σας βγαίνουν στην επιφάνεια κομμάτια δικά σας θαμμένα. Το σίγουρο πάντως είναι πως από αυτή τη διαδρομή που σας δίνω δεν έχω να κερδίσω απολύτως τίποτε, αλλά εσείς θα κερδίσετε. Τι χάνετε να δοκιμάσετε ?
Να θυμάστε επίσης πως το σώμα μας είναι η αποθήκη των συναισθημάτων και των σκέψεών μας και στον κάθε άνθρωπο ξεσπούν ανάλογα με την ευαισθησία του. Η κυτταρίτιδα και το λίπος είναι ένας τρόπος εκδήλωσής τους στο σώμα σας. Η ομορφιά και η υγεία είναι δικαίωμα όλων μας. Η σωστή γνώση είναι υγεία. 

Δωροθέα + Lise Bourbeau «Αγάπησε τον εαυτό σου!» 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα