Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η δύναμη της υψηλότερης φύσης μας είναι η σιωπηλή δύναμη



Το στρες υπάρχει γιατί εσείς επιμένετε! Είναι τόσο απλό. Η λανθασμένη αντίληψή σας ότι πρέπει να πιέζετε τη ζωή προς την κατεύθυνση που επιλέγετε, είναι που σας κρατά φυλακισμένους σε μια τεταμένη και δυστυχισμένη σχέση μαζί της.

Η επιθυμία της δύναμης ελέγχου της ζωής έρχεται από τη λανθασμένη σχέση με τη ζωή. Η πραγματικότητα έχει τη δική της ακούραστη πορεία και εσείς μπορείτε είτε να την ακολουθείτε είτε να την ανταγωνίζεστε, προσπαθώντας ασταμάτητα να της επιβάλετε τη δική σας. Δεν χρειάζεται δύναμη για να ακολουθήσετε τη ροή της. Γιατί να σπρώχνετε όταν μπορείτε να μάθετε να οδηγείτε;

Αναζητάμε να αποκτήσουμε προσωπική δύναμη, γιατί κυριαρχούμαστε από τα δικά μας συναισθήματα. Μας παρασύρουν οι ίδιες μας οι αντιδράσεις. Αυτό είναι οδυνηρό, γιατί η αρχική μας φύση, η αληθινή μας φύση λαχταρά να απελευθερωθεί από τα βάρη που της προσθέτουν οι καταναγκαστικές σκέψεις και αισθήματα που περιορίζουν τον εαυτό και δημιουργούν ηττοπάθεια.

Το πρόβλημα είναι πως στο σημερινό μας υπανάπτυκτο επίπεδο πιστεύουμε ότι ένα άλλο άτομο ή γεγονός μάς προκαλεί τα συναισθήματα της δυστυχίας μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε δύναμη πάνω σ' αυτούς, με την ελπίδα να αποκτήσουμε δύναμη για να κυριαρχήσουμε στα συναισθήματα που βιώνουμε.

Η υψηλότερη μόνιμη φύση δεν χρειάζεται καμία άλλη δύναμη έξω από τον εαυτό της, προκειμένου να ελέγξει έναν εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό που επιτίθεται. Η δύναμη της υψηλότερης φύσης μας είναι η σιωπηλή δύναμη. Η σιωπηλή δύναμη είναι η κατανόηση πως δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε οποιαδήποτε ενόχληση νιώθεις μέσα σου. Δεν πρέπει να αντιδράσεις.

Όταν αναζητάμε κάποια δύναμη για να εξαναγκάσουμε το φόβο να υποχωρήσει, το μόνο που κάνουμε είναι να δυναμώνουμε αυτό το φόβο. Δεν υπάρχει δύναμη που μπορεί να μετατρέψει το σκοτάδι σε φως. Θα πρέπει να θυμάσαι αυτό το μάθημα την επόμενη φορά που νιώθεις ότι πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βγει από μια σκοτεινή, εσωτερική σκέψη ή αίσθημα. Θυμήσου τη σιωπηλή δύναμη. Σιώπησε. Αυτή η σιωπή και το εσωτερικό φως θα κάνουν αυτά που δεν μπορείς να κάνεις ο ίδιος για τον εαυτό σου.

*Από το βιβλίο "Το μυστικό να μην κολλάς", Guy Finley, Εκδ. Αλκυών


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα