Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αν δεν σου αρέσει το τέλος...κάνε μία νέα αρχή!



Ποια είναι η στιγμή που σκέφτεσαι ποιος πραγματικά θέλεις να είσαι;

Ναι. Κάθε φορά που ένα κεφάλαιο της ζωής σου κλείνει. Όταν κάτι τελειώνει.

Και όλα τα κεφάλαια της ζωής κάποτε τελειώνουν. Είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις αυτό και να το αποδεχτείς – αν θέλεις να προχωρήσεις.

Κλείνοντας την πόρτα, γυρίζοντας σελίδα, πηγαίνοντας μπροστά…Δεν έχει σημασία πως θα “βαφτίσεις” αυτή τη φάση της ζωής. Σημασία έχει ότι αφήνεις το παρελθόν εκεί ακριβώς που ανήκει, ώστε να μπορείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να ζήσεις τη ζωή που έχεις να ζήσεις.

Αυτό το τέλος που έζησες δεν είναι το ΤΕΛΟΣ, είναι ένα ξεκίνημα της ζωής με έναν άλλο τρόπο. Είναι μια μετάβαση από μία φάση της ζωής σου σε μία άλλη.

Εδώ, θα βρεις δέκα φράσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια νέα αρχή, με δύναμη, με το να είσαι στο “εδώ και τώρα” και έχοντας θετικές πεποιθήσεις.


1. Όταν η ζωή δεν πηγαίνει όπως την περίμενες ή την προγραμμάτιζες, θυμίσου ότι ο πλούτος της συχνά έρχεται μέσα από τις απροσδόκητες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

2. Μερικές φορές σημασία έχει να αποδεχτείς το γεγονός ότι τα πράγματα δεν θα ξαναγίνουν όπως ήταν πριν και ότι αυτό το τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

3. Μια από τις πιο ουσιαστικές στιγμές σε κάθε τέλος, είναι όταν βρίσκεις το κουράγιο να αποδεχτείς αυτό που πια δεν μπορείς να αλλάξεις. Αποδέξου το, μάθε από αυτό και προχώρησε. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει έως τώρα. Αυτό που μετράει είναι τι επιλέγεις να κάνεις από εδώ και πέρα.



4. Το μυστικό για να προχωρήσεις είναι να επικεντρωθείς όχι στο να “διορθώσεις” το χθες ή να “παλέψεις” μαζί του, αλλά να δημιουργήσεις κάτι νέο στο σήμερα.

5. Ακόμη και αν έχεις κάθε λόγο να είσαι θυμωμένος με αυτό που έχει συμβεί, μην είσαι. Επίλεξε να διοχετεύσεις την ενέργειά σου σε σκέψη, σε σκέψη που θα γίνει δράση και επί της ουσίας επίλεξε να είναι αυτό το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου και στη ζωή σου.

6. Ο κόσμος σου μπορεί να γίνει ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον μέρος να ζεις, αν η συμπεριφορά σου σε σχέση με ό,τι συμβαίνει αλλάξει.

7. Αυτό που συμβαίνει δεν καθορίζει την ανταπόκριση και το πως θα φερθείς. Εσύ καθορίζεις το πως θα φερθείς και θα απαντήσεις σε κάθε κατάσταση. Για μια στιγμή στάσου, κατάγραψε τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου γι’ αυτό που συμβαίνει και αναλογίσου όσα έχουν πραγματική σημασία για σένα.

8. Η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτε, γιατί έχεις ήδη αυτά που χρειάζεσαι. Εσύ, όμως, χρωστάς στον εαυτό σου, το να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για τη ζωή σου.

9. Μην αναβάλεις. Μην σπαταλάς το χρόνο σου σε ευχολόγια για μια καλύτερη ζωή. Αντί να κάνεις αυτό, αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημείο που βρίσκεσαι σήμερα, τώρα και προχώρησε.

10. Να είσαι ταπεινός και ανοιχτός στο να μάθεις. Ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κόσμο που μπορείς να δεις. Υπάρχει πάντα χώρος για κάτι καινούριο, μια νέα ιδέα, ένα νέο βήμα…μία νέα αρχή. 

Το μυστικό μιας καλής ζωής, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, είναι να εστιάζεις στα νέα ξεκινήματα, παρά σε αυτά που τελειώνουν. Ακούω πολλούς ανθρώπους να λένε ότι θέλουν μια καλύτερη ζωή, αλλά μόλις αυτή η καλή ζωή ξεκινήσει, όλα γίνονται δεδομένα.

Αν θέλω να σου πω κάτι σήμερα, είναι “μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου”. Μην κρατιέσαι από κάτι που έχει τελειώσει και δεν είναι πια εδώ. Μην περιμένεις να τελειώσει η ζωή σου για να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντική είναι ζωή και πόσο υπέροχο είναι να ζεις τη στιγμή. Η καλή ζωή που τόσο θέλεις, είναι εδώ – ξεκινάει τώρα ή τη στιγμή που εσύ αποφασίζεις ότι σταματάς να θέλεις μια άλλη ζωή από αυτή που έχεις.

Και θυμίσου, υπάρχουν κάποιες λέξεις που μπορούν να σε απελευθερώσουν από το παρελθόν και να σε κάνουν να προχωρήσεις…είναι αυτές οι τέσσερις λέξεις “από εδώ και πέρα…”


mailchi

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα