Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από την Ουάσιγκτον.
Τραμπ
Ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως η απόφαση για απόσυρση από τη συμφωνία τηρεί την υπόσχεση του να βάλει πάνω από όλα τα συμφέροντα των Αμερικανών. Όπως είπε θα επιδιώξει μια νέα «καλύτερη συμφωνία».
Τόνισε πως η συμφωνία του Παρισιού για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θα έχει πολύ μεγάλο κόστος για τις ΗΠΑ, ιδίως για τους εργαζόμενους, ενώ ευνοούσε περισσότερο άλλες χώρες. Ειδικότερα, ο κ. Τραμπ  επισήμανε τον ρόλο της Κίνας και της Ινδίας. Με βάση τη συμφωνία του Παρισιού η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει ελεύθερα τις εκπομπές ως το 2030. Αντίθετα, η παραμονή των ΗΠΑ στη συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, θα είχε ως αποτέλεσμα να κοπούν περίπου 5 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.
Η αποχώρηση από την συμφωνία θα γίνει με βάση τις διαδικασίας του ΟΗΕ και θα διαρκέσει ως και τέσσερα χρόνια.
Ο κ. Τραμπ τόνισε πως κατά τη διάρκεια η προεδρία του θα είναι η πιο «καθαρή» και πιο «περιβαλλοντικά φιλική» διακυβέρνηση στην ιστορία. «Θα έχουμε τον πιο καθαρό αέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα πάντως, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «αναγκαία» τη συμφωνία του Παρισιού. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως: «σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, θέλω να πω ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συνθήκης του Παρισιού».
Η απόφαση του κ. Τραμπ πάντως προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ μεγάλων αμερικανικών κολοσσών όπως η Apple, η Google και η Exxon οι οποίες καλούσαν τον πρόεδρο να μην αποχωρήσει από τη συμφωνία. Ανάλογη ήταν και η στάση του Ellon Musk, ο οποίος είχε απειλήσει ξεκάθαρα πως θα αποσύρει τη στήριξή του σε μια τέτοια περίπτωση.
Πάντως ο κ. Τραμπ ανέφερε πως η οικονομία της Αμερικής αναπτύσσεται πλέον με ισχυρούς ρυθμούς. Αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή και στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα