Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ. ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ.

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Έχετε ποτέ φάει ένα μεγάλο γεύμα και αισθανόσαστε ακόμη πεινασμένοι; Αν η απάντηση είναι ναι, ίσως οφείλονταν στο ότι ο εγκέφαλος σας δεν είχε πλήρως βιώσει την γεύση και την ικανοποίηση του φαγητού, έτσι δεν αναγνώρισε ότι είχατε πραγματικά φάει. Έτσι, συνεχίζει να σας στέλνει σήματα πείνας. Λέει, «Κοίτα! Δεν θυμάμαι να έχω φάει, έτσι δεν μάλλον δεν έφαγα. Τάισε με, τάισε με!»
Ο εγκέφαλος σας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να συγχρονιστεί με το στομάχι σας και να σας δώσει σήμα ότι έχετε «χορτάσει», γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιείτε τον χρόνο να το μετατρέψετε σε ένα ευχάριστο ταξίδι. 
Ορίστε πώς:
Επιβραδύνετε! Ανοιχτείτε στο Πνεύμα
1. Κοιτάξτε την εμφάνιση του γεύματος. Αγκαλιάστε τα χρώματα, την υφή, και τα αρώματα. Απολαύστε τα όλα!
2. Πάρτε χρόνο να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας στον Δημιουργό και σε εκείνους που καλλιέργησαν την τροφή, την μάζεψαν, την πούλησαν, και την ετοίμασαν. Κάθε γεύμα έχει μια ιστορία να πει.
3. Πάρτε την πρώτη μπουκιά. Αφήστε κάτω το πιρούνι σας και μασήστε αργά, απολαμβάνοντας τις αποχρώσεις της γεύσης με τον τρόπο που θα απολαμβάνατε ένα καλό κρασί.
4. Μόνον αφού έχετε καταπιεί την πρώτη μπουκιά, πάρτε άλλη. Να είστε παρόντες και επικεντρωμένοι. Γευτείτε και μυρίστε το φαγητό.

5. Θυμηθείτε να αναπνέετε βαθιά και να χαλαρώνετε καθώς τρώτε.
6. Επιτρέψτε περισσότερο χρόνο στο φαγητό σας.
7. Όσο συχνά μπορείτε, τρώτε χωρίς να διαβάζετε, να βλέπετε τηλεόραση, να εργάζεστε στον υπολογιστή, να στέλνετε μηνύματα με το κινητό, να μιλάτε στο τηλέφωνο, ή να στέλνετε μαίηλ.(Γνωρίζουμε ότι μπορεί να ακούγετε αληθινά δύσκολο να το κάνετε, αλλά είναι όλο μέρος της διαδικασίας του να ανοίξετε τον εαυτό σας στο Πνεύμα.)
8. Μετά το γεύμα, περάστε μερικά λεπτά καθήμενοι ήσυχα πριν πεταχτείτε να πλύνετε τα πιάτα ή να πετάξετε τα υπολείμματα. Ηρεμήστε το νου σας, ανοίξτε την καρδιά σας, και ακούστε τους ψιθύρους της ψυχής σας.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα