Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η αλήθεια σου είναι ένα άγριο ζώο...



 
Λένε ότι οι άνθρωποι είναι στην καλύτερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί ένα πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη, ωστόσο αυτό φαίνεται να έχει ένα μεγάλο τίμημα. Πεποιθήσεις,  φόβοι, ανασφάλειες συχνά μπαίνουν μπροστά από την ευτυχία μας και τη σκιάζουν. Συνειδητοποιούμε ότι πολλές φορές χάνουμε τον πραγματικό μας εαυτό μέσα στις απόψεις των άλλων, γυρεύοντας επιβεβαίωση και έγκριση, προκειμένου να κρατήσουμε κάποιες σχέσεις ζωντανές, να κερδίσουμε κάποιους ανθρώπους, να επιζητήσουμε την αποδοχή. Λέμε «είμαι πολύ καλά!», ή «φυσικά δεν με πειράζει» , ή «σίγουρα θα ήθελα πολύ!». Χάνουμε σταδιακά την πρόσβαση στις δικές μας αλήθειες, στην αυθεντικότητά μας, στα «θέλω» μας, σε αυτά που αποτελούν το νόημα της ζωής.

Αν πιστεύεις ότι θα μπορούσες να επανασυνδεθείς με τον αυθεντικό σου εαυτό, σου προτείνω εδώ έναν τρόπο: μία ημέρα απόλυτης εσωτερικής ειλικρίνειας. Δες το ως “detox day”! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζητωκραυγάσεις “μισώ αυτή τη δουλειά”, ή “σιχαίνομαι αυτό το φαγητό”. Αυτή η ‘κάθαρση’ αφορά στο να πεις στον εαυτό σου την αλήθεια. Όλη την αλήθεια. Τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά; Όχι λίγο ή περίπου…ή υπό προϋποθέσεις. Δεν χρειάζεται να αποκαλύψεις τις απαντήσεις σου σε κανέναν. Το ταξίδι προς την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα έχει κατεύθυνση προς τα μέσα, πριν σε οδηγήσει έξω.

Εάν είναι σημαντικό για σένα να ανακαλύψεις την αλήθεια που έχεις αφήσει κάπου πίσω στο χρόνο, κάνε το με αυτή την ‘άσκηση’. Πάρε ένα στυλό ή ένα μολύβι, ένα σημειωματάριο και χρησιμοποιήσε ένα χρονόμετρο. Επίλεξε τα εργαλεία της άσκησης με φροντίδα, ώστε να σου αρέσουν και να δίνουν μία νότα ευχαρίστησης στη διαδικασία, να την κάνουν πολύτιμη.  Παρατηρώντας πώς αντιδράς στα αντικείμενα που θα επιλέξεις, είναι το πρώτο στάδιο της άσκησης.

Στη συνέχεια, οριοθέτησε το χρόνο που θα αφιερώσεις. Μπορεί να είναι από 30 λεπτά έως μερικές ώρες. Αρκεί, για το διάστημα που θα ορίσεις, να αφήσεις κατά μέρος οτιδήποτε άλλο κάνεις.

Επόμενο βήμα. Γράψε στο σημειωματάριό σου "Ζω τη βαθύτερη αλήθεια μου τώρα;" Αυτή η ερώτηση σηματοδοτεί το ξεκίνημα αυτού του σημαντικού ταξιδιού. Ξαναδές την ερώτηση. Πάρε μια ανάσα. Άφησε την απάντηση που έρχεται μέσα σου να εμφανιστεί…να έρθει στο φως.  Ό,τι κι αν λέει η απάντηση άφησέ την να εμφανιστεί. Αν δεν είσαι σίγουρος, περίμενε. Θα εμφανιστεί στην ώρα της.  Θα σου αποκαλύψει τον πραγματικό σου εαυτό.  Θα συνειδητοποιήσεις ότι, τελικά, οι γρήγορες και γεμάτες στρες απαντήσεις είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έρχονται μέσα από την εσωτερική γαλήνη.

Τις πρώτες στιγμές της άσκησης, ίσως να μην παρατηρήσεις τίποτε. Ή μπορεί να νιώσεις κάπως άβολα…ή να νιώσεις μια μικρή θλίψη. Ρώτησε τον εαυτό σου “αυτό που αισθάνομαι τι θέλει να μου πει;”. Αν δεν προκύψει κάποια απάντηση, μην ανυσηχήσεις. Είναι πολύ φυσιολογικό. Γράψε “δεν ξέρω”. Ξαναρύθμισε το χρονοδιακόπτη σου και επανέλαβε την άσκηση.

Η αλήθεια είναι σαν ένα άγριο ζώο. Αν έχει δεχθεί επίθεση, αν έχει πληγωθεί, ή αν φοβάται, μπορεί να χρειάζεται λίγο χρόνο για να εμφανιστεί. Δείξε υπομονή και καλοσύνη. Με το χρόνο και την επανάληψη, θα συνδεθείς με την αλήθεια σου.

Όταν μια νέα αλήθεια έρχεται, μπορεί να είναι ένα απλό ναι ή ένα όχι ή μια πλημμύρα από συνειδητοποιήσεις. Ίσως να μη θέλεις να πεις όχι στη μητέρα σου, από φόβο μήπως χάσεις την αγάπη της. Ή μισείς τα επαγγελματικά ταξίδια, γι’ αυτό παθαίνεις πάντα ημικρανία στα αεροπλάνα. Ή πεθαίνεις να είσαι έξω, ενώ η ζωή σου σε κλείνει μέσα. Όποια και αν είναι αυτή η αλήθεια, γράψ’την, χωρίς κρίση και κριτική.  Με ό,τι φέρνει μαζί της. Χαρά, πόνο, οργή, δυστυχία.

Μια μέρα ειλικρίνειας είναι μια ηρωική πράξη. Με κάθε επανεκκίνηση της διαδικασίας, θα κάνεις ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια σου. Αυτό αρκεί και μόνο για να νιώσεις ελεύθερος. Με την πάροδο του χρόνου, θα αποκτήσεις μεγαλύτερη επίγνωση για τους τρόπους με τους οποίους εξαπατάς τον εαυτό σου, για τα ψέμματα που του λες. Αυτή θα είναι η στιγμή που θα επιλέξεις να κάνεις μικρές (ή μεγάλες, ή πολύ μεγάλες) αλλαγές στη συμπεριφορά σου.  Μπορεί να επιλέξεις να λες ή να εφαρμόζεις την ‘αλήθεια’ σου πιο συχνά. Μπορείς να διαπιστώσεις ότι κάποιες καταστάσεις είναι πλέον αφόρητες. Ότι κάποιες σχέσεις θα μαραθούν…ή καλύτερα θα ανθίσουν.

Η μέρα της αλήθειας είναι μια εθιστική άσκηση. Η δική μου μέρα αλήθειας, οδήγησε σε μία άλλη, και μετά σε μία άλλη και έγινε μία δέσμευση χωρίς χρόνο. Στην αρχή σε στρεσάρει, αλλά μετά θέλεις να επανέρχεσαι σε αυτή.

Σκέψου αυτό. Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου. Όσο πιο ειλικρινής είσαι, τόσο πιο συχνά και πιο πολύ θα βρεις τον εαυτό σου να κάνει ό,τι αγαπά, με όπους αγαπά, με τον τρόπο που αγαπά, στα μέρη που αγαπά. Θα συνειδητοποιήσεις ότι ό,τι είναι αληθινό δεν μπορεί να μην αγαπηθεί και τίποτε που δεν μπορεί να αγαπηθεί δεν είναι αληθινό.

Αυτό το άγριο πλάσμα, ο αληθινός σου εαυτός, θα βγει από τη σπηλιά του, θα σε συναντήσει, θα σε εμπιστευτεί και στη συνέχεια θα σε καθοδηγήσει.

Ένα βήμα τη φορά.
Αληθινά.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα