Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

9 λεπτομέρειες που δεν έχουμε προσέξει ποτέ σε πολύ διάσημους πίνακες


Οι καλλιτέχνες συχνά αφήνουν κρυφά μηνύματα στα έργα τους. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους πίνακες ως ολότητα, χωρίς να δίνουμε σημασία σε φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες

Δείτε παρακάτω 9 γνωστά έργα, που δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά. Στο τέλος, θα δείτε και ένα μπόνους: ένα άγνωστο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που μάλλον είναι ένα ακόμα από τα αριστουργήματά του.
9. Κρυμμένη φάλαινα
© wikimedia   © wikimedia
Το ταπεινό τοπίο έκρυβε την αλήθεια για 150 χρόνια. Ένας συντηρητής, βρήκε τη νεκρή φάλαινα ξεβρασμένη στην ακτή, καθαρίζοντας την επιφάνεια της εικόνας. Ο καλλιτέχνης Χέντρικ Βαν Αντόνισεν, αποφάσισε να την ζωγραφίσει από πάνω, θεωρώντας ότι ένας πίνακας χωρίς ένα νεκρό ζώο θα ήταν πιο δημοφιλής.
8. Ο κώδικας Ντα Βίντσι
© pixabay
Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας, βρήκαν τα γράμματα «LV» στο δεξί μάτι της Μόνα Λίζα. Μπορεί να σημαίνουν το όνομα του καλλιτέχνη, Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ένα άλλο εύρημα, είναι σύμβολα στη γέφυρα, που μοιάζουν με τον αριθμό 72. Πιστεύεται ότι η γέφυρα (καταστράφηκε το 1472) πίσω από τον αριστερό ώμο της γυναίκας βρίσκεται στην ιταλική πόλη Μπόμπιο.
7. Άντρας ή γυναίκα;
© wikipedia
Για πολύ καιρό, πίστευαν ότι ο άνθρωπος στον πίνακα του Καραβάτζιο ήταν γυναίκα. Στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως, οι κριτικοί τέχνης διέκριναν έναν άντρα με ένα λαούτο. Το σημάδι που το υποδεικνύει αυτό, είναι: το λαούτο και το βιολί θεωρούνταν αντρικά όργανα στην εποχή του Καραβάτζιο.
6. Περσεφόνη και Άδης
© wikimedia
Ρίξτε μια ματιά σε αυτή την καρφίτσα: δείχνει την Περσεφόνη, τη θεά της συγκομιδής και τη βασίλισσα του κάτω κόσμου. Σύμφωνα με το μύθο, η Περσεφόνη απήχθη από τον Άδη και η τρίαινα στα χέρια του αγρότη μοιάζει με την τρίαινα του Άδη. Ο Γκραντ Γουντ έχει διασκορπίσει πολλές λεπτομέρειες γύρω από το θέμα: για παράδειγμα, οι ραφές στο τζιν του αγρότη, οι ρίγες στη μπλούζα του, τα κουφώματα των παραθύρων ή ακόμα και τα φυτά στο πίσω μέρος, μιμούνται το σχήμα της τρίαινας.
5. Οι στρόβιλοι του Βαν Γκογκ
© wikipedia
Το 2004, οι επιστήμονες παρατήρησαν στροβίλους από νέφη, σκόνη και αέριο γύρω από ένα μακρινό αστέρι. Κατά έναν τρόπο, αυτό τους θύμισε την Έναστρη νύχτα του Βαν Γκογκ. Μετά τη μελέτη του πίνακα, οι ερευνητές κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: μπορεί να υποστηριχθεί ότι ο Βαν Γκογκ κατέγραψε μια από τις πιο δύσκολες έννοιες στα μαθηματικά και τη φυσική -τους στροβίλους- σε καμβά.
4. Ένα σημάδι στον Πάπα
© wikimedia
Η σύγκρουση μεταξύ του Πάπα Ιούλιου Β ‘ και του Μιχαήλ Αγγέλου, οδήγησε στο γεγονός ότι ένας από τους αγγέλους κοντά στον Προφήτη Ζαχαρία στην τοιχογραφία της Καπέλα Σιξτίνα, δίπλωσε τα δάχτυλά του σε ένα σύμβολο σύκου. Αυτή η χειρονομία ήταν ασεβής, οπότε οι άνθρωποι πήραν το μήνυμα.
3. Ένα πρόσωπο στην κανάτα
© wikipedia   © wikimedia
«Ο Διόνυσος», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Καραβάτζιο, μοιάζει αρκετά συνηθισμένο, αλλά μερικοί επιστήμονες διέκριναν κάτι περίεργο στην κανάτα: ένα πορτρέτο του ίδιου του καλλιτέχνη.
2. Η ζωή και ο θάνατος από διαφορετικές γωνίες
© wikipedia
Το παράξενο αντικείμενο στο έδαφος, είναι ένα κρανίο. Ο Χανς Χολμπέιν ο νεώτερος, έκανε ένα κόλπο: όταν βλέπουμε ευθεία τον πίνακα, βλέπουμε έναν άνθρωπο βυθισμένο στην ρουτίνα. Ο θάνατος είναι μια ψευδαίσθηση, που δεν αξίζει την προσοχή μας. Ωστόσο, από τη σωστή γωνία, ο θάνατος είναι η μόνη πραγματικότητα – μια πραγματικότητα που αλλάζει τη ζωή όπως την ξέραμε.
1. Η κυρία με την ερμίνα
© wikimedia
Στο διάσημο έργο του Ντα Βίντσι «Η κυρία με την ερμίνα», δεν υπήρχε ερμίνα. Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε το ζώο και τον μπλε μανδύα αργότερα. Στην τελική εκδοχή, έκανε το ζώο μεγαλύτερο και το έβαψε άσπρο. Πιστεύεται ότι η γυναίκα είναι η ερωμένη του Δούκα Λουντοβίκο Σφόρζα και ο ίδιος η ερμίνα. Η ερμίνα ήταν το σύμβολο του οίκο Σφόρζα.
Μπόνους: Μια χαμένη τοιχογραφία του Λεονάρντο ντα Βίντσι
Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του οίκου του Λουντοβίκο Σφόρζα, ανακαλύφθηκε ένα κομμάτι τοιχογραφίας του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Προς το παρόν, είναι ορατές μόνο οι ρίζες των δέντρων που διαπερνούν τα τείχη.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα