Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Οι πιο διάσημες θεάσεις ΑΤΙΑ της Ιστορίας


Η ανακοίνωση της 8ης Ιουλίου του 1947 στην Roswell Daily Record, της "σύλληψης" ενός "ιπτάμενου δίσκου" - πηγή

Τα UFO -ή ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), επί το ελληνικό- δεν είναι ένα -σχετικά- πρόσφατο φαινόμενο. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι έχουν περιγράψει αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα εδώ και χιλιετίες, με απεικονίσεις αντικειμένων -σαν δίσκους- και ασυνήθιστα αντικείμενα που βρέθηκαν σε έργα τέχνης και στη λογοτεχνία αρχαίων πολιτισμών, από τους Σουμέριους και τους Αιγυπτίους, μέχρι του Έλληνες και τους Ρωμαίους.



Η σύγχρονη εποχή των UFO όμως απογειώθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα, εκεί γύρω στην εποχή που σχεδιάστηκαν οι πύραυλοι και τα αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας, που συχνά παρέμεναν απόρρητα. Σύμπτωση; Παράνοια; Ίσως...

Όπως και αν είναι, οι επτά εμφανίσεις UFO που θα δείτε πιο κάτω έχουν συμβεί, αλλά εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε ποια εξήγηση θα πιστέψετε.

Kenneth Arnold, 1947
Η απαρχή της σημερινής εποχής των UFO μπορεί να εντοπιστεί στον πιλότο Kenneth Arnold. Ενώ πετούσε το μικρό του αεροσκάφος κοντά στο όρος Ρενιέρ στην Ουάσινγκτον, στις 24 Ιουνίου 1947, ο Arnold ισχυρίστηκε ότι είδε εννέα μπλε, λαμπερά αντικείμενα που πετούσαν γρήγορα -με ταχύτητα περίπου 1700 μίλια/ώρα- σε σχήμα "V". Πίστεψε ότι τα αυτά τα αντικείμενα ήταν κάποιο είδος νέου στρατιωτικού αεροσκάφους (μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε μόλις δύο χρόνια μετά από το τέλος του Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πρώτο χρόνο του Ψυχρού Πολέμου), αλλά ο στρατός επιβεβαίωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν δοκιμές κοντά στο συγκεκριμένο όρος εκείνη την ημέρα. Όταν περιέγραψε την κίνηση των αντικειμένων παρόμοια με "ένα πιατάκι που το πετάς πάνω από νερό", τα ΜΜΕ εφηύραν την πανταχού παρούσα πλέον φράση "ιπτάμενος δίσκος". Σύντομα, εμφανίστηκαν και άλλες αναφορές για την πτήση των εννέα αντικειμένων στην περιοχή, ανάμεσά τους και από έναν ερευνητή στο όρος Άνταμς και το πλήρωμα μιας εμπορικής πτήσης στο Αϊντάχο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έδωσε ποτέ κάποια εξήγηση για τις θεάσεις -απλώς ισχυρίστηκε ότι ο Arnold είχε δει έναν αντικατοπτρισμό ή είχε ψευδαισθήσεις. Η μανία των UFO όμως είχε ξεκινήσει και, λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα, το περίφημο Roswell θα την διαιώνιζε.




Ρόσγουελ, 1947
Είναι η μητέρα όλων των θεάσεων UFO, αν και δεν παρατηρήθηκε η πτήση κανενός αντικειμένου στην ιστορία του Roswell.

Το καλοκαίρι του 1947, ο κτηνοτρόφος William "Mac" Brazel ανακάλυψε κάτι μυστηριώδη συντρίμμια σε ένα από τα βοσκοτόπια του στο Νέο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών ράβδων, κομματιών πλαστικού και ασυνήθιστων κομματιών χαρτιού. Όταν ο Brazel το ανέφερε αυτό, εστάλησαν στρατιώτες από τη γειτονική αεροπορική βάση του Ρόσγουελ για να συλλέξουν τα υλικά. Οι ειδήσεις ισχυρίστηκαν ότι έπεσε κάποια "πτήση" στο Ρόσγουελ, αλλά οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν απλά ένα χαλασμένο μετεωρολογικό μπαλόνι. Από τότε, οι θεωρητικοί των συνωμοσιών προσπαθούν να αποδείξουν ότι τα συντρίμματα ήταν εξωγήινα. Το 1995 μάλιστα, κάποιος Ray Santilli έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φέρεται να γίνεται ανατομή σε έναν εξωγήινο που είχε σχέση με το περιστατικό. Ο Santilli παραδέχτηκε το 2006 ότι το βίντεο ήταν σκηνοθετημένο, αλλά υποστήριξε ότι βασίστηκε σε πραγματικό υλικό.

Όπως αποδείχτηκε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πράγματι κάλυπτε κάτι -αλλά όχι εξωγήινους. Το μπαλόνι που συνετρίβη αποτελούσε, στην πραγματικότητα, μέρος μιας άκρως απόρρητης στρατιωτικής προσπάθειας, με την κωδική ονομασία Project Mogul, κατά την οποία στέλνονταν σε μεγάλο υψόμετρο μπαλόνια που μετέφεραν εξοπλισμό ο οποίος χρησιμοποιούνταν στην ανίχνευση σοβιετικών πυρηνικών δοκιμών. Η Πολεμική Αεροπορία παρείχε πολλές αποδείξεις σε μια έκθεση 231 σελίδων η οποία κυκλοφόρησε το 1997 με τίτλο "Case Closed: Final Report on the Roswell Crash".


Lubbock Lights, 1951


Το βράδυ της 25ης Αυγούστου του 1951, τρεις καθηγητές από την Texas Tech απολάμβαναν το βράδυ τους σε ένα κλαμπ του Lubbock, όταν είδαν να πετάει από πάνω τους ένα ημικύκλιο φώτων με μεγάλη ταχύτητα. Τις επόμενες μέρες, άρχισαν να φτάνουν δεκάδες αναφορές από όλη την πόλη -μάλιστα, ο πρωτοετής του Texas Tech, Carl Hart jr., τράβηξε και φωτογραφίες του φαινομένου, οι οποίες δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες σε ολόκληρη τη χώρα και το περιοδικό Life. Το Project Blue Book διερεύνησε τα γεγονότα και το επίσημο συμπέρασμά ήταν ότι τα φώτα ήταν πουλιά που αντανακλούσαν την φωταύγεια των νέων φώτων των δρόμων του Lubbock. Ωστόσο, πολλοί που είδαν τα φώτα αρνούνται να δεχτούν αυτήν την εξήγηση, υποστηρίζοντας ότι τα φώτα πετούσαν πολύ γρήγορα.


Levelland, 1957


Έχετε δει ποτέ την ταινία "Στενές επαφές τρίτου τύπου"; Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή όπου ένα UFO κάνει τα ηλεκτρονικά μέσα ενός αυτοκινήτου να τρελαίνονται. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο μια απλή εφεύρεση του Χόλιγουντ. Το 1957, δεκάδες πολίτες της Levelland στο Τέξας, ανέφεραν -μεμονωμένα- ότι είδαν έναν πύραυλο ή κάτι παράξενα φώτα τα οποία είχαν κάποια επιρροή στα οχήματά τους: Οι μηχανές και τα φώτα έσβηναν. Η αστυνομία αρχικά σκέφτηκε ότι τα πάντα ήταν μια φάρσα. Αλλά αστυνομικοί έγιναν και οι ίδιοι μάρτυρες των φώτων ενώ ερευνούσαν την κατάσταση. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στο Project Blue Book, μια ερευνητική ομάδα UFO που δημιουργήθηκε από την Πολεμική Αεροπορία. Η ομάδα ανέφερε ότι η δυσλειτουργία των οχημάτων οφειλόταν σε μια ηλεκτρική καταιγίδα, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν αναφερθεί καταιγίδες στην περιοχή εκείνη τη νύχτα.


Τεχεράνη, 1976
Το περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου του 1976 στην Τεχεράνη άρχισε όπως πολλά άλλα: με τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους πολίτες που ανέφεραν ένα έντονο φως στον ουρανό. Ένα αεροσκάφος F-4 εστάλη για να ερευνήσει, αλλά καθώς πλησίαζε το αντικείμενο, τα όργανα του έσβησαν, αναγκάζοντας τον πιλότο να επιστρέψει στη βάση. Ένα δεύτερο F-4 πήρε τη θέση του, και καθώς πλησίαζε το ασυνήθιστο φως, το κλείδωσε στο ραντάρ του. Αλλά τότε, σύμφωνα με τον πιλότο, το UFO απελευθέρωσε ένα λαμπερό αντικείμενο -ο πιλότος υπέθεσε ότι ήταν κάποιο είδος πυραύλου που κατευθύνθηκε κατευθείαν προς αυτόν. Ενώ ετοιμαζόταν να απαντήσει στο UFO, ο πιλότος αντιμετώπισε δυσλειτουργίες στα όργανά του και είδε το UFO να αφήνει ένα άλλο φωτεινό αντικείμενο που κατευθύνθηκε προς το έδαφος. Επέστρεψε ασφαλής στην βάση του, παρά τον προβληματικό εξοπλισμό. Μετά το συμβάν, το Ιράν ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ στις έρευνες. Ένα υπόμνημα του επικεφαλής του τμήματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του αντισμήναρχου Olin Mooy, περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της νύχτας: Υπάρχουν εξηγήσεις για σχεδόν τα πάντα.

Πρώτον, το έντονο φως που είδαν οι πολίτες (ενδεχομένως και οι πιλότοι) μπορεί να ήταν ο πλανήτης Δίας, ο οποίος ήταν ορατός στον ουρανό εκείνο το βράδυ. Δεύτερον, το δεύτερο F-4 είχε μια μακρά ιστορία προβλημάτων στα ηλεκτρονικά συστήματά του, πράγμα που σημαίνει ότι τα όργανα μπορεί να μην επηρεάστηκαν από κανένα UFO. Το κλειδαριά του αντικειμένου στο ραντάρ θα μπορούσε να ήταν απλά μια δυσλειτουργία. Το πρώτο F-4 δεν αναφέρθηκε σε συντήρηση μετά το συμβάν, οπότε δεν υπάρχει επίσημη ένδειξη ότι τα όργανα του δυσλειτουργούσαν. Τέλος, όσον αφορά τους "εξωγήινους πυραύλους", εκείνο το βράδυ συνέβη βροχή μετεωριτών, κάτι που μπορεί να εξηγήσει τις θεάσεις.


Rendlesham Forest, 1980
Τον Δεκέμβριο του 1980, τα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που σταθμεύουν σε δύο βάσεις της βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, την Woodbridge και την Bentwaters, ανέφεραν παράξενα, πολύχρωμα φώτα πάνω από το δάσος Rendlesham, περίπου 100 μίλια βορειοανατολικά του Λονδίνου. Κάποιος που πήγε στο δάσος για να διερευνήσει τη συνέβη, ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε κάποιο είδος διαστημικού σκάφους εκεί, ενώ την επόμενη μέρα, κάποιοι άλλοι επιβεβαίωσαν ζημιές στα κοντινά δέντρα και ακτινοβολία, σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, στο χώρο. Λίγες ημέρες αργότερα, αναφέρθηκαν και άλλες θεάσεις. Ο υποσμηναγός Charles Halt κατέγραψε τις παρατηρήσεις του σε μια κασέτα ενώ παρακολουθούσε τα φώτα και, παρά το ότι δεν ήταν καμία οριστική απόδειξη, οι θεωρητικοί το θεωρούσαν αυτό ως την ισχυρότερη απόδειξη των γεγονότων. Όμως, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο επόπτευε τις αναφορές για UFO μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, δεν βρήκε κάτι απειλητικό για τη χώρα και έτσι δεν προέβη σε περαιτέρω έρευνες.


The Belgium Wave, 1989-90
Στα τέλη Νοεμβρίου του 1989, πολίτες του Βελγίου ανέφεραν ότι είδαν ένα μεγάλο, τριγωνικό UFO να αιωρείται στον ουρανό. Εκτός όμως από αυτές τις οπτικές παρατηρήσεις, δεν βρήκαν στοιχεία για την ύπαρξη UFO. Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 1990, αναφέρθηκαν νέες παρατηρήσεις πολλαπλών αντικειμένων, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από δύο στρατιωτικά ραντάρ εδάφους. Αμέσων εστάλησαν δύο F-16 για να διερευνήσουν τι συνέβαινε και παρόλο που οι πιλότοι δεν είδαν τίποτα, μπόρεσαν να κλειδώσουν τους στόχους τους με το ραντάρ τους. Τα UFO όμως μετακινήθηκαν τόσο γρήγορα που οι πιλότοι τα έχασαν. Περίπου 13.500 άτομα εκτιμάται ότι είδαν το περιστατικό, καθιστώντας το μία από τις πιο διαδεδομένες θεάσεις UFO της σύγχρονης εποχής. Η βελγική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε κάποια λογική εξήγηση, αλλά αναγνώρισε ότι είχε λάβει χώρα μια άγνωστη δραστηριότητα. Οι Βέλγοι απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για να διερευνήσουν περαιτέρω, αλλά μόλις διαπίστωσαν ότι το περιστατικό δεν ήταν εχθρικό ή επιθετικό, σταμάτησαν την έρευνα.

από: history


3otiko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα