Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ποιες είναι οι τροφές που συμβάλλουν στην εκφύλιση των οστών

burger1

Πολλές τροφές που συμβάλλουν στην οστική εκφύλιση, επηρεάζουν την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο, την ουσία που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των οστών.

Τα τρόφιμα που επηρεάζουν την υγεία των οστών μπορεί να οδηγήσουν σε οστική νόσο με την πάροδο του χρόνου. Η οστεοπόρωση επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, καθώς γερνούν, ιδιαίτερα τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Η ασθένεια προκαλεί αποδυνάμωση των οστών που σπάνε εύκολα και θεραπεύονται αργά.
Αλμυρά φαγητά
Τα αλμυρά φαγητά κάνουν το σώμα να χάνει πολύ ασβέστιο και με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στην απώλεια της οστικής μάζας. Πολλά επεξεργασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα περιέχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού. Αποφύγετε τα προϊόντα με ετικέτες που αναγράφουν ότι περιέχουν 20% ή και περισσότερο νατρίου.
Οξαλικό οξύ
Το οξαλικό οξύ, βρίσκεται σε φυτικές τροφές, ιδιαίτερα το σπανάκι, τα χόρτα τεύτλων και ορισμένα φασόλια. Τροφές πλούσιες σε οξαλικά καθιστούν δύσκολο για το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Παρά το γεγονός ότι η σύνθεση των συγκεκριμένων τροφών έχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, δεν παρέχουν επαρκείς ποσότητες ασβεστίου. Η σοκολάτα επίσης περιέχει οξαλικό οξύ και μπορεί να αναστείλει την απορρόφηση του ασβεστίου, παρόλο που περιέχει επίσης ασβέστιο.

Αλκοόλ και καφεΐνη
Πολλοί αλκοολικοί υποφέρουν από απώλεια οστικής μάζας. Οσοι πίνουν πολύ δεν καταναλώνουν αρκετό ασβέστιο. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ  μειώνει την παροχή ασβεστίου στον οργανισμό. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο, δηλαδή περίπου δύο ποτά την ημέρα, δεν φαίνεται να προκαλεί οστική εκφύλιση. Επίσης η υπερβολική καφεΐνη ή η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού, μπορεί επίσης να βλάψει τα οστά. Οι άνθρωποι που αγαπούν να απολαμβάνουν το καφέ ή το τσάι τους θα πρέπει να προσθέσουν στη διατροφή τους ασβέστιο από άλλες πηγές, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η καφεΐνη στα αναψυκτικά τύπου κόλα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια οστικής μάζας. Ο φώσφορος σε πολλά αναψυκτικά μπορεί επίσης να βλάψει την υγεία των οστών.
Fast Foods
Οι υψηλές ποσότητες λίπους, νατρίου και ζάχαρης στα  fast foods συμβάλλουν στην απώλεια οστικής μάζας. Τα ποτά τύπου κόλα σε συνδυασμό με γεύματα fast-food μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα. Οι έφηβες βρίσκονται σε ιδιαίτερο κίνδυνο για ανάπτυξη οστεοπόρωσης αργότερα στη ζωή τους, εξαιτίας της κατανάλωσης πολλών αναψυκτικών. Το σώμα χτίζει το 40-60% της οστικής μάζας κατά τη διάρκεια της εφηβείας.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα