Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

«Τι είναι ασφαλέστερο να είσαι στην Ινδία; Αγελάδα ή γυναίκα;». Μια φωτογράφιση σοκ εκεί που η αγελάδα είναι πιο ιερή από τη γυναίκα



«Είναι ασφαλέστερο να είσαι αγελάδα ή γυναίκα στην Ινδία;»
Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε με το έργο του ο 23χρονος φωτογράφος Sujatro Ghosh.
Γυναίκες φόρεσαν μάσκες αγελάδας και φωτογραφήθηκαν, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της κακοποίησης και της αυξανόμενης βίας κατά των γυναικών.
Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στο Instagram έγιναν viral σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
«Με ενοχλεί που οι γυναίκες θεωρούνται λιγότερο σημαντικές από τις αγελάδες. Αφού μπορείς να προστατέψει το ζώο, γιατί να μην προστατέψεις τις γυναίκες;», ανέφερε ο φωτογράφος. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε τουριστικά σημεία, στους δρόμους, στα μέσα μεταφοράς ακόμη και σε σπίτια, γιατί όπως δήλωσε ο Sujatro Ghosh, «οι γυναίκες κινδυνεύουν παντού».
Στην Ινδία η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Η ποινή για την κακομεταχείριση της αγελάδας, μπορεί να φτάσει τα 10 χρόνια φυλάκισης.

Την ίδια ώρα όμως, τα θύματα βιασμού μπορεί να περιμένουν χρόνια για να δικαιωθούν. Λιγότερο από το 1/4 των κακοποιών καταδικάζεται.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε 15 λεπτά αναφέρεται στην αστυνομία ένας βιασμός.
Πολλά εγκλήματα δεν δηλώνονται ποτέ στις Αρχές, γιατί οι γυναίκες φοβούνται τους κακοποιούς τους ή ντρέπονται.
Οργανώσεις υπέρ της υπεράσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων, αποδίδουν τα υψηλά ποσοστά στις βαθιά εδραιωμένες πατριαρχικές συμπεριφορές, την ακατάλληλα εκπαιδευμένη αστυνομία, καθώς και την έλλειψη κλειστού κυκλώματος καμερών και φώτων στους δρόμους.
Παράλληλα, δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια, στο όνομα των αγελάδων. Εξτρεμιστές παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και επιτίθενται ή ακόμη, σκοτώνουν ανθρώπους, γιατί υποψιάζονται ότι έφαγαν βοδινό κρέας.
Το 2015, ομάδα ανθρώπων λιντσάρισε μέχρι θανάτου έναν 50χρονο άνδρα, γιατί υπήρχαν φήμες ότι, κατανάλωσε κρέας αγελάδας.
Η σφαγή αγελάδων έχει απαγορευτεί σε 18 πολιτείες της Ινδίας. Το κοινοβούλιο εξετάζει το νομοσχέδιο για την επιβολή θανατικής ποινής σε όσους κακομεταχειρίζονται το ιερό ζώο.
«Τουλάχιστον αν περπατάς στους δρόμους με μια μάσκα αγελάδας, οι πιθανότητες να επιτεθεί κάποιος είναι πολύ λιγότερες. Κανένας δεν θέλει να βλάψει κάποιον που μοιάζει ή αντιπροσωπεύει μια θεότητα», ανέφερε ένα από τα μοντέλα του Ghosh.
Μετά τη δημοσίευσή τους, ο φωτογράφος δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, αλλά όπως δήλωσε στο BBC, δεν φοβάται γιατί δουλεύει για κοινό καλό.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα