Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.


Για να υλοποιηθεί μια σκέψη, εξαρτάται από την ένταση της επιθυμίας, δηλαδή κατά πόσο πολύ θέλουμε να συμβεί αυτό που επιδιώκουμε. Το πως θα επιτευχθεί, ξεφεύγει από τις δικές μας δυνατότητες και εξαρτάται από τις συμπαντικές διαδικασίες καθώς και από την ένταση που αυτές επηρεάζονται από την δική μας πίστη.
Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και πως να το ζητήσουμε από την κοσμική νοημοσύνη, χωρίς να αγχωνόμαστε αν θα συμβεί και πότε θα συμβεί. Το να βάζουμε ένα στόχο αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουμε ψηλά την διάθεση και το ηθικό μας. Αν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε και αποφεύγουμε να εστιάζουμε την σκέψη μας σε υλικές επιθυμίες και σε αυτά που νομίζουμε πως μας λείπουν, τότε θα αποφύγουμε να βιώνουμε αγχωτικές καταστάσεις.
Η συστηματική φόρτιση του εγκεφάλου με θετικές σκέψεις και επιθυμίες και η παράκληση στη θεότητα για ικανοποίηση τους, εντάσσεται στην έννοια της προσευχής, η οποία κατά την άποψη των θρησκειών, ακούγεται από τον θεό και ο θεός ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις των πιστών.
Αδυνατούν όμως να εξηγήσουν την διαδικασία με την οποία ο θεός ακούει και απαντά στις επιθυμίες των προσευχομένων. Πειστικήν απάντηση δίδει σήμερα η κβαντική φυσική. Η συγκέντρωση του νου σε μια συγκεκριμένη σκέψη, μεταδίδεται με ένταση στο σύμπαν και γίνεται αισθητή στην βάση της δημιουργίας, η οποία αντιδρά με τον δικό της τρόπο, άγνωστο σ' εμάς.
Επομένως εμείς ορίζουμε την πορεία της ζωής μας, αφού μπορούμε να επιδράσουμε άμεσα όχι μόνο στο παρόν, αλλά και να διαμορφώσουμε το μέλλον μας, αρκεί να ξέρουμε τι θέλουμε, σκεπτόμενοι σαν λογικά όντα..



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα