Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Πάψε Να Είσαι Βαλτωμένος Σε Μία Φυλακισμένη Ευτυχία



Καθημερινότητα. Ρουτίνα. Καταστάσεις με εντάσεις που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για το μέλλον αλλά και για τον ίδιο στον εαυτό. Αυτή η συνεχόμενη κατάσταση άγχους, που σε τραβάει μακριά από το να απολαμβάνεις τις στιγμές που περνάνε στη ζωή σου. Παραβλέπεις καθετί μπορεί να σου δώσει την ικανοποίηση της ευτυχίας μέσα από μικρές στιγμές και τρέχεις να προλάβεις τη ζωή. Οι καταστάσεις σε προλαβαίνουν και τότε συνειδητοποιείς πως όσο και αν τρέχεις, η ζωή πάντα θα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά από εσένα. 
Περνάς τις μέρες σου ζυγίζοντας εκείνα που πέρασαν και λυπάσαι γι’ αυτά. Βάζεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση να μετράς τις δυσκολίες και να γειώνεσαι από αυτές. Κλαις, λυγίζεις και πιστεύεις ότι δεν μπορείς άλλο. Μα κάνεις λάθος. Κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Κοιτάς τη ζωή από λάθος οπτική γωνία. Δεν πρέπει να μετράς τις δυσκολίες, αλλά εκείνες τις στιγμές που ένιωσες πραγματικά ικανοποιημένος από τη ζωή. Άσε το μέτρημα για τις εμπειρίες και τα μαθήματα που πήρες από αυτές. 
Μην λυγίζεις και μην κλαις αν κάτι δεν σου πάει καλά. Βρες εκείνη την οπτική γωνία που ακόμα και όταν πρέπει να λυγίσεις με την λογική σου, το συναίσθημά σου θα σου λέει να γελάσεις.

Ναι. Σωστά διάβασες. Χαμογέλα. Γέλα. Και όλα θα πάνε καλά. Τι και αν όλα πάνε στραβά. Γέλα και νιώσε περήφανος που μπορείς να ζεις τέτοιες καταστάσεις. Νιώσε περήφανος που ενώ όλα γύρω σου καταρρέουν, εσύ βρίσκεσαι εκεί όρθιος, ανάμεσα στα συντρίμμια σου και γέλα. Γέλα για εκείνες τις στιγμές που η ζωή σε δοκιμάζει αλλά εσύ την προλαβαίνεις, διότι γνωρίζεις τι θα πει να ζεις την κάθε στιγμή με χαμόγελο. 
Προφανώς και δεν μπορείς όμως να τ’ αξιολογείς όλα έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο. Ζεις σε μία κοινωνία που άνθρωποι αποτυγχάνουν, πεθαίνουν, χάνονται. Φυσικά δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις με χαμόγελο, αλλά βαθιά μέσα σου νιώσε ικανοποιημένος. Νιώσε δυνατός. Γελά και πάρε δύναμη από αυτό, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν και χειρότερα αλλά εσύ συνεχίζεις να προχωράς στη ζωή.
Μην επηρεάζεσαι από την ασχήμια του κόσμου, παίρνοντας μέρος σ’ αυτή. Μην κλιμακώνεσαι σε καταστάσεις, μαυρίζοντας τις στιγμές της ζωής σου και χάνοντας το γέλιο σου. Μάθε να ζεις το δράμα με χαμόγελο ακόμα και αν αυτό φαίνεται ειρωνικό ή δύσκολο. Μάθε να ξεπερνάς κάθε δυσκολία και να μην γκρινιάζεις για την επόμενη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεσαι σε στιγμές που πιστεύεις ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σου, επειδή σ’ έκαναν να επηρεαστείς από αυτές. Μάθε να ονειρεύεσαι το μέλλον σου και θέσε στόχους. Μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου στερεί όλα εκείνα που ονειρεύεσαι. Μην ξεχνάς ότι οι δύσκολες στιγμές στην ουσία δεν είναι μεγάλες. Είναι μικρές που τους δίνουμε εμείς την τόση μεγάλη έκταση τους. Πλάσε το όραμα σου στην πραγματικότητα και κολύμπα στην ουσία σου. Μην λυπάσαι για τις ήττες που σου δίνει η ζωή. Αντίθετα, χαμογέλα γιατί από κάθε ήττα παίρνεις ένα σημαντικό μάθημα για μια επόμενη νίκη σου.
Σταμάτα να ταΐζεις τις λύπες σου και γκρέμισε τα τείχη της ευτυχίας σου. Πάψε να είσαι βαλτωμένος σε μία φυλακισμένη ευτυχία και μάθε να βιώνεις με αυτογνωσία κάθε λεηλατημένη σου στιγμή. Μπορείς άλλωστε να την μετατρέψεις σε κάτι άλλο. Πάντα θα μπορείς να βλέπεις το καλό μέσα από εκείνες τις σκοτεινές μέρες. Άνοιξε τα μάτια σου και δες όσο πιο βαθιά μπορείς. Εκεί βρίσκεται το νόημα. Στην οπτική γωνία. Πάρε την απόσταση σου και βρες την επιθυμητή θέση ώστε πάντα να χαμογελάς. Μην απελπίζεσαι αν αργήσεις να την βρεις ή μην τρέχεις απεγνωσμένα προς εκείνη. Η ευτυχία πάντα βρίσκεται στο τέρμα σου. Χαμογέλα και βρες το σημάδι της θέσης σου. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα