Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η θυσία του βουδιστή μοναχού Quang Duc το 1963



Το 1963, ο πρόεδρος του Νοτίου Βιετνάμ Ngo Dinh Diem, μετά την καταστολή εσωτερικών εξεγέρσεων, εγκαθίδρυσε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Αν και εξαρτώταν σε μεγάλο βαθμό από τη βοήθεια των ΗΠΑ, ο Diem αρνήθηκε να ακούσει τις συμβουλές τους για τον πόλεμο, ο οποίος οδηγεί σε γενοκτονία. Τον Ιούνιο, οι Βουδιστές εξεγέρθηκαν στις πόλεις Hué και Σαϊγκόν, εναντίον των οποίων ο Ρωμαιοκαθολικός Diem χρησιμοποίησε στρατιωτική δύναμη για να τις καταστείλει.

Στις 21 Ιουνίου, οι μοναχοί πραγματοποίησαν πορεία στη Σαϊγκόν. Ο 73χρονος Thich Quang Duc κάθισε σταυροπόδι στο κέντρο ενός ανθρώπινου κύκλου. Ένας μοναχός τον περιέλουσε με βενζίνη. Με μια γαλήνη στα μάτια του, ο Quang Duc άναψε ένα σπίρτο στις 9:22. Καθώς οι φλόγες αγκάλιαζαν το κορμί του, μένοντας ασάλευτος στη θέση του δεν έβγαλε ούτε μια κραυγή. Στη διαθήκη του ζητούσε από τον πρόεδρο να είναι ευγενικός με τον λαό του.




Η φωτογραφία του δημοσιογράφου Malcolm Browne έκανε το γύρω του κόσμου και εμφανίστηκε σε όλες τις εφημερίδες. Εκτός, από τους New York Times, των οποίων ο εκδότης θεώρησε τη φωτογραφία πολύ γραφική για να την βάλει στο πρωτοσέλιδο. Ο Τζον Κένεντι δήλωσε ότι, "καμία ειδησεογραφική φωτογραφία στην ιστορία δεν είχε τόσο συναίσθημα όσο αυτή". Η φωτογραφία κέρδισε το βραβείο World Press Photo of the Year το 1963.


3otiko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα