Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

10 Πράγματα που δεν κάνουν οι ώριμοι άντρες.


Παρατηρώντας τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές γύρω μου, άρχισα να διαπιστώνω πως η γενιά μας έχει ξεχάσει κάποιες σημαντικές αξίες, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ανώριμοι. ΄Ισως είναι οι γονείς μας που θέλουν το καλύτερο για μας και μας νταντεύουν ακόμα σα να είμαστε παιδιά, ίσως η κοινωνία που μας θέλει λίγο χειραγωγήσιμους, ή ίσως ο ίδιος μας ο εαυτός που έχει βολευτεί σε αυτή τη κατάσταση, έχουν δημιουργήσει μια ροπή προς την ανωριμότητα.
Συνήθως δε το καταλαβαίνουμε, διότι οι περισσότεροι είμαστε έτσι και δε μας φαίνεται περίεργο, ίσως αυτή η γενιά του ίντερνετ και της παγκοσμιοποίησης,αν μπορούμε να ονομαστούμε έτσι, έχουμε μια τάση να βλέπουμε τα πράματα πιο «χύμα». Πόσο καλό είναι όμως αυτό το «χύμα».
Ο 35αρης στην εποχή της μάνας μου ήταν μεγάλος,στης γιαγιάς μου μεσήλικας και σήμερα πολύ μικρός για να δεσμευτεί ακόμα.
Αν εξαιρέσουμε για λίγο τις γυναίκες, τί συμβαίνει με τους άντρες που είναι και το ισχυρό φύλο κατά τους ισχυρισμούς τους, τί δεν κάνουν οι ώριμοι άντρες τελικά;
«Μαρούσκα, σημείωνε»

1# Δεν αφήνουν τον φόβο τους να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία και την επιτυχία τους.


Ο φόβος- ανεξαρτήτως αν είναι ο φόβος της αποτυχίας, είτε ο φόβος της επίπληξης, είτε ο φόβος της απόρριψης, είναι κάτι που κρατά τους περισσότερους άντρες μακριά από τον στόχο τους. Ζώντας με τον φόβο σημαίνει να μη ρισκάρεις, να μη δίνεις ευκαιρίες και να μη τολμάς νέα πράγματα, χάνονοντας έτσι ζωτικής σημασίας γεγονότα, όπως επαγγελματικές προτάσεις, την ευκαιρία να ζήσεις τον έρωτα της ζωή σου, ή να βελτιώσεις τις διαπροσωπικές σου σχέσεις.Ωστόσο και οι ώριμοι άντρες ζουν τον φόβο, ξέρουν όμως πως ο φόβος πάντα θα υπάρχει ό,τι και να κάνουν, επομένως επιλέγουν να τον διαχειριστούν και να ρισκάρουν βγαίνοντας από την ζώνη ασφαλείας τους. Γνωρίζουν πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα της αποτυχίας, ωστόσο διαλέγουν να συλλέγουν εμπειρίες και να μαθαίνουν απ’αυτές, απ’ το να μη ζουν τίποτα με τον φόβο πως θα αποτύχουν.

2#Δε κάνουν πράγματα για να αρέσουν στους άλλους.


Όλοι έχουμε παρατηρήσει τα αγόρια που ιδρώνουν στα γυμναστήρια για να ρίξουν καμιά κοπέλα, ή εκείνους που ξαφνικά καταπιάνονται με τη ποίηση και τη κουλτούρα για να μπορέσουν να αποκτήσουν προσοχή. Όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να γίνουν αρεστοί και να έχουν περισσότερη πέραση. Αντίθετα, ένας ώριμος άντρας δεν έχει καμία ανάγκη να δείξει ποιός είναι, ούτε την ανάγκη να είναι αρεστός. Ο ίδιος έχει αποδεχτεί τον εαυτό του και τον εξελίσει συνεχώς, όχι για να αρέσει στο κοινωνικό του περίγυρο, αλλά γιατί ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να το κάνει. Με άλλα λόγια γνωρίζουν ποιοί είναι και τί κάνουν, σέβονται τη γνώμη των άλλων, ωστόσο οι ίδιοι πορεύονται στη πορεία που εκείνοι επέλεξαν.

3# Δε δημιουργούν την  εικόνα της ιδανικής γυναίκας στο μυαλό του.


Καλώς η κακώς η δυτική κοινωνία έχει εντρυφήσει μια γυναικεία εικόνα στο μυαλό των ανδρών που δεν είναι απλώς δυσεύρετη,είναι ανύπαρκτη. Επιπλέον για να αναζητάς την τέλεια γυναίκα, προϋποθέτει να είσαι ο τέλειος άντρας (όσο και να στο λέει η μαμά σου, sorry honey, you are not). Πολλές σχέσεις αποτυχγάνουν για το λόγο πως οι περισσότεροι άντρες περιμένουν τη γυναίκα να είναι όπως τα πρότυπα που βλέπουν γύρω τους, και δεν συνειδητοποιούν πως οι γυναίκες είναι και εκείνες άνθρωποι με δυνατά και αδύναμα σημεία και με τις ίδιεες ανάγκες που έχει και ένας άντρας. Ο λόγος που ένας ώριμος άντρας διαφέρει στο κομμάτι αυτό, είναι επειδή γνωρίζει πως έχει να κάνει με ένα ίσο άνθρωπο και όχι με ένα τρόπαιο(!).

4# Δεν έρχονται σε αμηχανία από τα λόγια και τις πράξεις μια γυναίκας.


Οι ώριμοι άντρες φαίρονται στις γυναίκες ίσα, ωστόσο δε ξεχνούν πως έχουν να κάνουν με μια γυναικεία φύση που είναι άκρως διαφορετική από τη δική τους. Γνωρίζουν τις βιοχημικές, ψυχολογικές και κοινωνικές διαφορές που έχουν με τις γυναίκες. Όπως και να’χει έχουμε διαφορετικές λειτουργίες από τη φύση μας, από τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, μέχρι το σώμα μας. Κάτι που οι ώριμοι άντρες ξέρουν, και μπορούν να διαχειριστούν τον συναισθηματικό τρόπο επικοινωνίας των γυναικών, τα ξεσπάσματα και τις αντιδράσεις. Κάτι που στον αντίποδα δε μπορούν να χειριστούν οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι οι γυναίκες είναι όπως οι κολλητοί τους και δε μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο που λειτουργούν οι γυναίκες. Δεν έχει να κάνει με το να διαβάζεις σκέψεις, αλλά να αντιλαμβάνεσαι τον ψυχισμό και τη γλώσσα του σώματος μιας γυναίκας.

5# Δεν κρατάνε κακίες.


Όλοι τσακώνονται, από τις οικογένειες, τους φίλους, του συναδέλφους. Οι διαφωνίες είναι απαποφευκτο γεγονός όταν συμβιώνουμε σε ομάδες. Ωστόσο ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να τις χειριστεί. Ένας ώριμος άντρας δε θα διστάσει να παραδεχτεί το λάθος του και να επανορθώσει τις σχέσεις του, γνωρίζοντας πως οι ανθρώπινες διαφωνίες πρέπει να επιλύονται, κυρίως με τον διάλογο και να μην έρχονται σε ρήξη οι ανθρώπινες σχέσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει με τους περισσότερους που κρατάνε τον θυμό τους και δε παραδέχονται τα λάθη τους από εγωισμό, φτάνοντας έτσι να τσακώνονται και να λογομαχούν μονίμως.

6# Δε νιώθουν ανασφάλεια με την εμφάνιση και το στύλ τους.


Ένα άλλο, μεγάλο ίσως θέμα, είναι πως πολλοί άντρες νιώθουν ανασφάλεια με την εμφάνισή τους, με τα ρούχα και τη συμπεριφορά τους. Οι ανασφάλειες αυτές στη συνέχεια οδηγούν σε φόβο, σε άγχος και θυμό, επιρεάζοντας αρνητικά τη ζωή τους. Οι ανασφαλείς άντρες φοβούνται να πειραματιστούν με το ντύσιμό τους διότι φοβούνται την κριτική και κυρίως να μην «γυναικουλίζουν», μένοντας έτσι στις σταθερές αξίες, μη νιώθοντας όμως και πολύ άνετα.
Ο κόσμος εξελίσσεται  και η μόδα επίσης. Στις μέρες μας ιδιαίτερα, ο τρόπος που ντύνεται κάποιος είναι καθοριστικής σημασίας για την ιδέα που έχει για τον εαυτό του καθώς και τον τρόπο που νιώθει. Ένας ώριμος άντρας δεν έχει πρόβλημα να πειραματιστεί με την εικόνα του, έτσι κ αλλιώς έχει διαμορφωμένη προσωπικότητα και δεν περιμένει την επιβεβαίωση από κανέναν, ούτε τον αφορά η κοινή γνώμη.

7# Δε γκρινιάζουν και δεν αποστασιοποιούνται όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες.


Η ηττοπάθεια και η γκρίνια είναι πράγματα που ένας ώριμος άντρας δεν έχει ανάγκη, ούτε τον χρόνο για να δώσει.    Ακόμα και όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες αυτός ο τύπος άντρα, παραμένει ψύχραιμος, ήρεμος και προσπαθεί με τη λογική να βρει μια λύση σε κάθε κατάσταση. Ξέρει πως πολλές φορές θα γίνουν θυσίες και πως χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ολοκληρωθεί κάτι, όμως αυτό δεν τον κάνει να τα βάζει κάτω. Είναι απλώς ο τρόπος που διαχειρίζονται τα πράγματα, γνωρίζοντας πως δεν είναι όλα τέλεια, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσουν κάθε δύσκολη κατάσταση που θα προκύψει. Το γεγονός αυτό κάνει τους γύρω του να νιώθουν ασφαλείς και θετικοί.

8#Δε φοβούνται να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις και να δρούν.


Σε όλους τους ανθρώπους έρχεται κάποια στιγμή, που μια δύσκολη απόφαση πρέπει να παρθεί. Ωστόσο ένας ώριμος άντρας θα διακινδυνεύσει να πάρει πρωτοβουλίες από το που θα πάει ραντεβού με τη κοπέλα του, για τον αν θα μιλήσει στο αφεντικό του για προαγωγή, μέχρι και να επιπλήξει τους φίλους του για κάτι που μπορεί να έγινε, χωρίς να φοβάται μήπως εκνευριστούν μαζί του. Αυτό δε σημαίνει πως οι ώριμοι άντρες θα ξέρουν πως να χειριστούν όλες τις καταστάσεις άψογα σαν τον Τζέιμς Μποντ, όμως θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

9#Δε βάζουν απίθανους στόχους.


Πολλοί άνθρωποι απογοητεύουνται και τα παρατούν εξ’αρχής, καθώς βάζουν απίθανους στόχους στον εαυτό τους, που ρεαλιστικά δε μπορούν να επιτύχουν με αποτέλεσμα να νιώθουν μειωνεκτικά για τον εαυτό τους. Μια σημαντική αντιμετώπιση των ώριμων αντρών είναι να είναι ειλικρινής με τον εαυτό τους, να αξιολογούν τις ικανότητές τους και να θέτουν πιο ρεαλιστικούς στόχους. Έχουν την υπομονή και την επιμονή να δουλεύουν σε αυτούς και όταν τους καταφέρνουν να μπορούν να εξελίξουν τον εαυτό τους κάθε φορά, οι μικροί στόχοι έτσι κ αλλιώς οδηγούν στο μεγάλο.

10#Δεν αφήνουν τον εγωισμό τους να τους ελέγχει.


Ένας ώριμος άντρας ξέρει να ελέγχει τον εγωισμό του και να μη λειτουργεί παρορμητικά, καθώς ξέρει πως τα λογια του και οι πράξει του έχουν κάποιο αντίκτυπο στους άλλους. Αντιθέτως ξέρουν πως να ηρεμούν τον εαυτό τους και να σκεφτούν πρωτού μιλήσουν ή δράσουν, μετρώντας όλες τις παραμέτρους.
Η ωριμότητα και η ανωριμότητα συχνά συνδέονται με ένα πολύ μικρό σχοινί. Όπως και να’χει είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι κάναμε κάποια στιγμή στη ζωή μας λάθος πράγματα, πήραμε λάθος αποφάσεις, ή είχαμε λάθος συμπεριφορά. Ωστόσο το γεγονός αυτό δε μας κάνει ανώριμους. Το θέμα είναι αυτό να μην είναι μια μόνιμη καθημερινότητα που μας κρατά πίσω και δε μας εξελίσσει. Σίγουρα οι περισσότεροι από σας είστε ώριμοι άντρες και είδατε πράγματα που κάνετε και οι ίδιοι σε αυτό το άρθρο, όμως σίγουρα μπορείτε να γίνετε καλύτεροι, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν είναι τέλειος.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα