Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η παράξενη περίπτωση ''ΑΤΙΑ'' στην Αταλάντη το 1990



Είναι από τις σημαντικότερες υποθέσεις εμφάνισης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα και κατατάσσεται στις στενές επαφές τρίτου τύπου. Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ, τα οποία σε σχηματισμό, το ένα πίσω από το άλλο, διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελοπόννησο, όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία.Οι δεκάδες μαρτυρίες, αρκετές επώνυμες, προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα. Στην επιστροφή τους προς βορρά, και ενώ πετούσαν κοντά στην Λαμία, αποσπάσθηκαν από τον σχηματισμό τρία σκάφη, το ένα από αυτά φλεγόμενο. Μετά από ανίχνευση της περιοχής, τα σκάφη προσγειώθηκαν κοντά στην Αταλάντη, έσβησαν την φωτιά και απογειώθηκαν για να συναντήσουν το σμήνος.  Η σημαντικότερη μαρτυρία για αυτήν την διαδικασία, που κράτησε όλο το βράδυ, προέρχεται από μέλη της οικογένειας Καραντράτου. Σύμφωνα με την μαρτυρία, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα , με δυνατά σαν προβολείς φώτα που έσκιζαν τον ουρανό , τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν .


Μετά από 15 λεπτά , άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις , και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο , πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα , που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά ή να έχει κάποια βλάβη . Ενώ το κοιτούσαν , αυτό έπεσε στο έδαφος , στο διπλανό λόφο , που απείχε ένα χιλιόμετρο . Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο έβγαζε μαύρο καπνό , σαν λάστιχα που καίγονται .

" Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου "

Έπειτα από λίγο ήρθαν, πετώντας με μεγάλη ταχύτητα, άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο. Προσγειώθηκαν σχηματίζοντας κύκλο γύρο από το αρχικό, φωτίζοντας έντονα την περιοχή. Έμοιαζε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να έχουν σχηματίσει ένα προστατευτικό τείχος, που εμπόδιζε την φωτιά να απλωθεί στις γύρω καλαμιές, και από εκεί στα πεύκα. " Από ότι φάνηκε το πρωί, φαίνεται πως κάτι είχαν ρίξει, γιατί ο τόπος ήταν υγρός και οι καλαμιές κολλούσαν ."

" Στεκόμαστε και παρακολουθούσαμε. Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς. Άρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους, για να τα βλέπει καλύτερα . Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές, αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε αν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο. Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο , που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο. Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας."

Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός, ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί. Μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης , βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό . Κοντά στο σημείο αυτό βρίσκονταν ένα πεύκο, με τον κορμό του καμμένο σε χαμηλό ύψος . Όταν ο μάρτυρας επεχείρησε να πιάσει το πεύκο, στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες, σαν να είχε καεί. Στην περιοχή της προσγείωσης υπήρχαν επίσης κυκλικά τρύπες στο έδαφο, με βουναλάκια χώματος γύρω από το άνοιγμα κάθε τρύπας. Εκεί ο μάρτυρας εντόπισε και παρέδωσε στις αρχές ένα παράξενο αντικείμενο: ένα κυκλικό εξάρτημα με δυο διαμετρικά αντίθετες κεραίες και χαραγμένο επάνω του ένα σχήμα που θύμιζε κεραυνό. 



Με το περιστατικό ασχολήθηκε ο τότε αστυνομικός διευθυντής της περιοχής της Φθιώτιδος , κ. Πανέτσος. Ενημέρωσε προσωπικά τον αντιεισαγγελέα κ. Ζησιμόπουλο , ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, το αποτέλεσμα της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε . Ειδικοί προσπάθησαν να δώσουν ερμηνείες για το παράξενο αυτό φαινόμενο. Ο κ. Μακρής, διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έκανε την εξής δήλωση :

" Μόνο για εξωγήινους δεν πρόκειται. Όσον αφορά τα τελευταία φαινόμενα, όπως αυτό της Αταλάντης, η ερμηνεία που δίνω είναι η εξής: Αυτόν τον καιρό (Σεπτέμβριος 1990 )η τροχιά της Γης περνά κοντά από σμήνος μετεωριτών, τους λεγόμενους Περσίδες . Οι μετεωρίτες αυτοί, μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης και σε ύψος περίπου εκατό χιλιομέτρων, λόγω της μεγάλης ταχύτητας αναπτύσσουν μεγάλη τριβή και αναφλέγονται. Έτσι, ο κόσμος βλέπει λάμψεις.

Όταν δεν πρόκειται για μετεωρίτες, ενδέχεται να είναι τεχνητοί δορυφόροι. Όσα κομμάτια του δορυφόρου καταστρέφονται, επίσης αναφλέγονται στην ατμόσφαιρα.Τέλος , τα φαινόμενα πιθανόν οφείλονται σε ανώμαλες διαθλάσεις ή ανακλάσεις στην ατμόσφαιρα , από φώτα που υπάρχουν στην γη . Ακόμη και τα φώτα μιας σειράς αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο εντυπωσιακό θέαμα. Όλα τα άλλα στερούνται σοβαρότητας και οφείλονται στην φαντασία ή σε ομαδική υστερία ."

Λίγο καιρό μετά το περιστατικό, το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Αεροπορίας ( ΚΕΤΑ ) έβγαλε ένα πόρισμα, στο οποίο ανέφερε :

Σύμφωνα με αυτή την δήλωση, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν:

Κομμάτια ενός θηλυκού βύσματος 11 εκατοστά στη διάμετρο, φτιαγμένο από χαλκό και με αραβικούς αριθμούς στο κέντρο του. Μία σειρά ενός multipin καλωδίου φτιαγμένο από χαλκό, συνδεδεμένο με προαναφερθέν βύσμα. Ο μονωτής αυτών των καλωδίων έγινε από ένα μετάξι όπως το ύφασμα και το τεφλόν. Ένα καμένο ελαστικό κυκλικό κάλυμμα. Ένα δαχτυλίδι από χάλυβα. Τρεις μπάρες από χάλυβα 10 cm η κάθε μία. Στην κάτω μεριά δύο ρυθμιστές με το ελληνικό γράμμα Φ στην βάση τους. Η έκθεση βεβαιώνει ότι: Τα συντρίμμια που βρέθηκαν, ήταν γήινης προέλευσης, δεδομένου ότι υπήρχαν αριθμητικές και αλφαβητικές ενδείξεις. Ήταν παλαιάς τεχνολογίας, βασισμένοι στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Είναι πιθανώς κομμάτια ενός παλαιού δορυφόρου. Αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε στις μετρήσεις, την καλωδίωση και την κατασκευή. Ο δορυφόρος πρέπει να είναι από την Ευρώπη ή την πρώην σοβιετική ένωση, δεδομένου ότι μόνο σε αυτές τις περιοχές του κόσμου το μετρικό σύστημα είναι σε μέτρα και εκατοστά. Σχετικά με το γράμμα Φ, η επιτροπή ανέφερε ότι είναι από τη σοβιετική ένωση δεδομένου ότι εκείνη η χώρα χρησιμοποιεί το ελληνικό αυτό γράμμα στο κυριλλικό αλφάβητό της και επίσης έχει την τεχνολογία για μια τέτοια συσκευή. Αυτή είναι μια καλή έκθεση. Μια επίσημη έκθεση. Μια έκθεση που ένας επιστήμονας μπορεί να την κοιτάξει και να πει «ναι, ένας δορυφόρος έπεσε στο έδαφος, δεν έκαψε τίποτα, δεν έκανε κανέναν κρατήρα στην περιοχή της σύγκρουσης, άφησε μερικά καλώδια και έπειτα επέστρεψε στην προηγούμενη θέση του». Μη αναφέροντας ότι τα άλλα αντικείμενα που «έπεσαν» με τον «δορυφόρο», βοήθησαν στην επισκευή του και έπειτα έφυγαν για τον προορισμό τους γύρω από τη γη.

Εάν το γράμμα Φ, που βρέθηκε στην περιοχή της Αταλάντης είναι ένα παράξενο εύρημα και φέρνει οποιεσδήποτε παράξενες σκέψεις στο μυαλό σας, αναρωτηθείτε. Σε μια άλλη υποτιθέμενη περιοχή συντριβής(Roswell 1947), μια φράση βρέθηκε στα ελληνικά… μια λέξη: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις τώρα, η ερμηνεία του κ. Μακρή για μετεωρίτες και δορυφόρους δεν φαίνεται να προσφέρει μια ικανοποιητική εξήγηση για την ιδιόμορφη πορεία των αντικειμένων που παρατήρησαν οι μάρτυρες στην Αταλάντη, καθώς και κατά μήκος όλης της πορείας αυτών ( Β. Ελλάδα - Πελλοπόννησο ), καθότι αυτοί δεν φαίνεται να μπορούν να κινούνται οριζόντια, να προσγειώνονται σε κύκλο και να απογειώνονται ! Εκτός αυτού, θα έπρεπε να είχαν βρεθεί περισσότερα μηχανικά υπολείμματα, εάν επρόκειτο για δορυφόρο. Γενικά, αυτές οι ερμηνείες των ειδικών, αν και ανταποκρίνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, στην αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβει, αδυνατούν να δώσουν μια λογική απάντηση σε περιπτώσεις σαν αυτές της Αταλάντης, όπου τα γεγονότα και οι μάρτυρες τους διαψεύδουν.
Η κρίση δική σας!

πηγές:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα