Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Στο Σινά βρέθηκε χειρόγραφο με συνταγές του Ιπποκράτη

 Η μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά


Μοναχοί στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, στο όρος Σινά, εντόπισαν  ένα χειρόγραφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, που είναι του έκτου αιώνα μετά Χριστό και περιέχει συνταγές του «πατέρα της Ιατρικής», του Ιπποκράτη.



Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε δημόσια από τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χαλέντ ελ Εχνέν, όπως αναφέρει η έκδοση της ‘Ahram on Line’.


Το χειρόγραφο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης. Αποδείχθηκε ότι είναι ένα ιστορικό έγγραφο  που περιέχει ιατρικές συνταγές του αρχαίου Έλληνα Ιατρού, Ιπποκράτη, γραμμένο από έναν άγνωστο συγγραφέα, ο οποίος φέρεται να ζωγράφισε και τα σχέδια των βοτάνων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τεχνούργημα ανήκει στην κατηγορία των παλίμψηστων χειρογράφων.


 Στο είδος των χειρογράφων που είναι γραμμένα πάνω σε παλαιότερα χειρόγραφα κείμενα επί του δέρματος.


Ο Αχμέντ Αλ Νίμερ, επικεφαλής της Κοπτικής Αρχαιολογικής Τεκμηρίωσης, του υπουργείου Αρχαιοτήτων, το κείμενο των συνταγών γράφτηκε πάνω από τις διαγραμμένες γραμμές της  πρώτης  γραφής του δέρματος. Αυτό έγινε εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους αυτού του υλικού εκείνη την εποχή.


Κάτω από τη γραφή υπάρχει «σιναϊτικό χειρόγραφο» που περιέχει ένα ατελές κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης και ένα σχεδόν πλήρες κείμενο της Καινής Διαθήκης.


Στη βιβλιοθήκη της Μονής της Αγίας Αικατερίνης φυλάσσονται πάνω από έξι χιλιάδες χειρόγραφα. Τα παλαιότερα από αυτά χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Τα χειρόγραφα είναι γραμμένα στα Αραβικά, Ελληνικά, Αιθιοπικά, Κοπτικά, Αρμενικά και Συριακά.
(discoversinai.net, orthochristian.com)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα