Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Αρνούμαι να μεγαλώσω

Ο χρόνος περνά με αποτέλεσμα να βαραίνει όλους μας… να μεγαλώνουμε. Δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για να το αποτρέψει αυτό, όσο κι αν δεν του αρέσει. Οφείλει να το δεχτεί, να συμφιλιωθεί με το γεγονός και να αποφασίσει εκ των υστέρων το τι θα κάνει με αυτό. Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό και όπως όλα τα θέματα ας θυμόμαστε πως είναι καθαρά θέμα προσωπικής διαχείρισης με απώτερο σκοπό την ψυχική μας υγεία και ισορροπία ως άτομα.
Είμαι σε άρνηση
Πολλοί άνθρωποι ωστόσο δεν αποδέχονται εύκολα το ότι τα χρόνια περνούν και αλλάζει η ηλικία τους με κάθε συνεπακόλουθο βεβαίως. Αρνούνται να ωριμάσουν συναισθηματικά και να φερθούν αναλογικά με την ηλικία τους. Αρνούνται ακόμη και να δουν την πραγματική τους εικόνα στον καθρέφτη και να την αγαπούν και κάνουν τα πάντα για να την αλλάξουν, για να διατηρηθούν νέοι με αποτέλεσμα πολλάκις να φτάνουν σε ακραίες λύσεις και στην καλύτερη απλά γελοιοποιούνται, ενώ στην χειρότερη ίσως βάζουν και σε κίνδυνο τον εαυτό τους.
Οι όποιες συνέπειες μη αποδοχής αφορούν εκτός από τη σχέση με τον εαυτό μας και τη σχέση με το όποιο περιβάλλον μας, άρα καταλαβαίνουμε πως θα υπάρχουν θέματα. Να σημειωθεί βεβαίως πως σε καμιά περίπτωση δεν υπονοούμε πως δεν πρέπει κάποιος να φροντίζει τον εαυτό του σε πλαίσια λογικά για να αισθάνεται όμορφα. Κι αυτό αφορά και τα δυο φύλα σαφώς, αλλά όπως πάντα λίγο περισσότερο το γυναικείο εκ φύσως.
Γιατί να το αποδεχτώ
Αποδεχόμενος κανείς πως μεγαλώνει και νιώθοντας καλά με αυτή τη φυσική εξέλιξη, μόνο πλεονκτήματα μπορεί να αποκομίσει.

  • Καταρχήν είναι λογικό και ισορροπημένο άτομο και επίσης κάθε άλο παρά επιφανειακός τύπος ανθρώπου, αφού γνωρίζει καλά πως σημασία έχουν άλλα στη ζωή.
  • Ξεκινάμε από το κλισέ να έχουμε την υγεία μας και προχωράμε στη διαπίστωση πως κάθε ηλικία είναι όμορφη διότι σου προσφέρει διαφορετικά πράγματα.Το ότι μεγαλώνω σημαίνει πως αποκτώ εμπειρίες, πως έχω ζήσει πράγματα κι έχω μάθει πολλά.
  • Το ότι μεγαλώνω σημαίνει πως θα βιώσω άλλες χαρές και θα απολαύσω καινούρια πράγματα.
  • Ξέρω πια ποιος είμαι και τι θέλω και έχω εκτιμήσει αλλιώς τα πάντα.
  • Αυτό σε συνάρτηση με τη συνειδητοποίηση πως έχω λιγότερο χρόνο, θα με κάνει να αναζητώ πιο γρήγορα ποιοτική ζωή και να διεκδικήσω αυτά ακριβώς που πια χρειάζομαι.
  • Θα με κάνει να αξιολογώ και να κρίνω καταστάσεις και ανθρώπους ακριβέστερα άρα θα προστατεύσω τον εαυτό μου από νέες απογοητεύσεις.
  • Θα με οδηγήσει να βάλω συγκεκριμένους στόχους και προσδοκίες και να αντιμετωπίζω ανάλογα αυτά που θα τύχουν.
  • Θα επενδύω πλέον εκεί που πρέπει και πειράματα δεν θα κάνω που θα μου κοστίσουν είτε σε χρόνο, είτε ειδικότερα σε ψυχή.
  • Έχοντας κατασταλάξει πια στους περισσότερους τομείς της ζωής και έχοντας υποτίθεται βάλει σε σειρά τις πιο πολλές εκφάνσεις αυτής, θα είμαι πιο ήρεμος και θα γνωρίζω που θέλω να προσφέρω τον εαυτό μου ή με τι δύναμαι πια να ασχοληθώ όσο και τι όνειρα μπορώ να κάνω, αφού αυτό δεν σταματά ποτέ όσο ζούμε.
  • Θα είμαι απόλυτα προσγειωμένος στα πιστεύω μου, πιο σωστός στις επιλογές μου και καλύτερος στην αντιμετώπιση προβλημάτων εννοείται.
Η ζωή είναι όμορφη και έχει να προσφέρει πολλά, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε. Κάθε ηλικία είναι επίσης όμορφη κι έχει τα δικά της δώρα για μας, αρκεί να συμβιβαστούμε με αυτό και να κάνουμε ειρήνη με το χρόνο. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να σταματατήσεις, να ελέγξεις ή να αλλάξεις κάτι, οφείλεις να το σεβαστείς αν όχι να το δεχτείς εντελώς. Οφείλεις να συνεχίσεις να ζεις κάνοντας ό,τι είναι δυνατό και κυρίως να αυτοεξελίσσεσαι.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα