Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ



ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ; Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΑΘΩ;

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ!!

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ!!

ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΓΑΘΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΤΥΠΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡ-ΦΩΤΟΣ

Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΝΟΥΣ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ!! ΝΟΥΣ ΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΑ.

....

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ;
Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ!!

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ-ΣΚΟΤΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΜΕ ΑΡΜΟΝΙΑ!! ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ


ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ;

ἐκ δὲ φωτὸς ..... λόγος ἅγιος ἐπέβη τῇ φύσει, καὶ πῦρ ἄκρατον ἐξεπήδησεν ἐκ τῆς ὑγρᾶς φύσεως ἄνω εἰς ὕψος·

ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ!!
ἐπήδησεν εὐθὺς ἐκ τῶν κατωφερῶν στοιχείων [τοῦ θεοῦ] (δεύτερου Νου δημιουργού) ὁ τοῦ θεοῦ Λόγος εἰς τὸ καθαρὸν τῆς φύσεως δημιούργημα, καὶ ἡνώθη τῷ δημιουργῷ Νῷ (ὁμοούσιος γὰρ ἦν)

Από τα κατωφερή βαριά στοιχεία της Ύλης ξεπήδησε ΤΟ ΑΚΡΑΤΟΝ ΠΥΡ ο του "θεού" Λόγος (του δεύτερου Νου δημιουργού) ψηλά στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, (έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη και έξω από τον γαλαξία), ενώθηκε μαζί του αφού είναι ομοούσιοι-Αδιαίρετοι καθώς αποτελούνται από την ίδια ουσία!!!!
ΠΥΡ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ Η ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ!! ΑΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

morfeas sky


Ο Αιθέρας είναι το καθαρό της φύσης δημιούργημα, χωρίς την Ύλη, είναι το Πυρ και Πνεύμα.
Πνεύμα είναι ο Νους και Άγιος Λόγος.

Πυρ είναι η ενέργεια της κίνησης του Άγιου Λόγου στο καθαρό της φύσης δημιούργημα, χωρίς να ενωθεί με την Ύλη.


Και όταν το Πυρ ενωθεί με τα στοιχεία της Ύλης μεταβάλλεται σε Νοητική ενέργεια που ενεργεί ο Νους και Λόγος  μέσω των αισθήσεων του πνεύματος της Αρμονίας πάνω στην ύλη.

Και η Ύλη μεταβάλλεται σε ελαφριά ενέργεια του πυρός και πνεύματος μέσα στο υλικό σύμπαν, και σε κατωφερή πυκνή βαριά  ενέργεια της φωτιάς και του αέρα (λογική-αισθήσεις) μέσα στους πλανήτες, μέσω της φωτιάς και των αισθήσεων του αέρα που ενεργούν στην πιο κατωφερή ύλη και ενώνονται μ'αυτή. (γη, νερό).

Δηλαδή το καθαρό άϋλο Πυρ, μεταβάλλεται σε ενέργεια του πυρός, δηλαδή σε ενέργεια ελαφριά που ενυπάρχει παντού μέσα στο ηλιακό σύστημα και γαλαξία.

Και μέσα στους πλανήτες μεταβάλλεται η ενέργεια του πυρός σε πυρί, δηλαδή σε φωτιά, όπου μέσω της καύσης της ύλης παράγεται η ενέργεια. (λογική-αυτό που βλέπει ο Νους και αισθήσεις-αυτό που αισθάνεται η σάρκα).


Πνεύμα είναι ο Άϋλος Νους και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος.
ΠΥΡ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.

Μέσα στον γαλαξία το καθαρό άϋλο Πνεύμα ενώνεται με τον ελαφρύ αέρα και γεννιέται το πνεύμα της Ύλης ελαφριά φωτιά ελαφρύς αέρας, που ενυπάρχει παντού μέσα στον γαλαξία, και όταν ενώνεται αυτό το πνεύμα του πυρός  με την φωτιά και τον βαρύ αέρα της ατμόσφαιρας των πλανητών γεννιέται το πνεύμα της φύσης των πλανητών που δημιουργεί τον κόσμο και τα όντα μέσα στους πλανήτες.

Και μέσα στους πλανήτες η φωτιά και ο αέρας μεταβάλλονται σε πνεύμα της φύσης.

Οι Ανθρώπινες ψυχές που φέρουν το Νου που είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον καθαρό Νου και Άγιο Λόγο έξω από τον γαλαξία, και ταυτόχρονα είναι Ουσιωδώς όμοιες με το Άπλετο Φως και Ζωή του Αρχέτυπου κόσμου του Φωτός,  μεταβάλλονται μέσα στον κόσμο της Ύλης σε πνεύμα του πυρός (μέσα στον γαλαξία), και όταν ενώνονται με την ατμόσφαιρα των πλανητών, φωτιά αέρας, γίνονται πνευματικά όντα που φέρουν το αστρικό σώμα της φωτιάς και του αέρα, και όταν ενώνονται με την γη και το νερό μεταβάλλονται σε άνθρωπο της Γης.


Τα ζώα δεν έχουν λογική, απλά ακολουθούν την φύση του πνεύματος των πλανητών, δεν κατανοούν τι είναι η ζωή στον βαθμό που το κατανοεί ο άνθρωπος, διότι διαφέρει η νόηση τους από τον άνθρωπο, και οδηγούνται μόνον από τις αισθήσεις τους.

Στην Ύλη της Γης (γη, νερό)  η ζωή αν θέλουμε να την ονομάσουμε έτσι, είναι οι άλογες αισθήσεις της σάρκας, (πνεύμα της σάρκας), όπου μέσω της λογικής της φωτιάς (λογική της σάρκας), φέρουμε την Αρμονία στο σώμα της σάρκας, δηλαδή στο πνεύμα, στις αισθήσεις των αντιθέτων ψυχρό-θερμό. (λύπη-χαρά κτλ).


Ο άνθρωπος έχει την λογική που προέρχεται από το Νου της ψυχής ΤΟΥ!! και μπορεί να φτάσει ξανά στην θέωση του!!. Αν λοιπόν η λογική οδηγείται από το Νου της ψυχής τον οδηγεί η αλήθεια της ζωής το Αγαθό!!
Αν η λογική οδηγείται από τις άλογες αισθήσεις της σάρκας τότε γίνεται ένα με το σκότος, γη, νερό, γιατί σκότος είναι η Ύλη, που από Ανυπαρξία το Φως μέσα από τον δεύτερο Νου δημιουργό ο οποίος την περιέκλεισε μέσα στον εαυτό του την έκανε Υπάρχων κόσμο και της έδωσε ζωή με τα όντα.


morfeas sky


Ερωτήσεις - απαντήσεις

Και ο λόγος του Ανθρώπου που ενσαρκώθηκε τι είναι; 
Είναι Ενέργεια σαν του Δημιουργού; 
Είναι Δύναμη σαν του Θεού και Πατέρα του; 

Ή είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω, 
αφού με την ανάμειξη με την βαριά ύλη έχασε την δύναμη του; 

Ωστόσο πιστεύω στην δύναμη της θέλησης μας. Βλέπω καθημερινά πώς με την αγνή και αγαθή θέληση, τροποποιούμε και κατευθύνουμε την ζωή μας. Οτι η ελεύθερη βούληση και επιλογή ισχύει. 

O Άνθρωπος στην αρχή γεννήθηκε θεός όμοιος με τον Πατέρα του Ζωή και Φως..Θέλησε να δημιουργήσει με τον Λόγο του μέσα στην κτιστή δημιουργία του κατώτερου δεύτερου Νου δημιουργού.
Να δημιουργήσει ως ζωή, και όχι τον κόσμο. Γι'αυτό και έγινε Νους και εικόνα της ζωής, (Νους και ψυχή).

Ως ψυχή πλέον ο Άνθρωπος που φέρει την οκτάδα της Μονάδας και παραμένει Ουσιωδώς όμοιος με την Ιερή Δεκάδα, ενώθηκε με τις κατώτερες ενέργειες των Επτά Ουρανών (επτά Νους διοικητές), και έγινε κάτι άλλο, δηλαδή ψυχή που φέρει τις κατώτερες Μονάδες του πνεύματος της Οκτάδας. Και φτάσαμε να ενωθούμε με την κατώτερη μονάδα του πνεύματος που είναι ενωμένη με το καθαρό σκότος, την γη...και από τότε ο Άνθρωπος Νους και ψυχή έχασε κάθε επικοινωνία με το θεϊκό του Νου.

Μόνον η Αρμονία των αντιθέτων, δηλαδή η ανιδιοτελής αγάπη, είναι αυτή από την οποία έλκεται η ανώτερη μονάδα του πνεύματος της ψυχής.
\
Κοινώς όταν μιλάμε για αγάπη, μιλάμε για μια ζωώδες κατάσταση των ανθρώπων...δηλαδή την κατώτερη μονάδα του πνεύματος της φύσης των πλανητών.

Τώρα, είναι σίγουρο πως το αγαθό μέσα μας όταν μας οδηγεί φέρει μια αρμονία στην εδώ ζωή μας, αλλά τίποτα περισσότερο, αφού είμαστε συνεχώς υπό την επίρρεια των αντιθέτων, εφόσον ζούμε και ενεργούμε συνεχώς μέσα στον κόσμο των πλανητών.

Κοινώς την βάψαμε..αφού για να ανέλθουμε πρέπει να απορρίψουμε πλήρως αυτόν τον κόσμο, και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε επαφή με τις ανώτερες Μονάδες του πνεύματος της ψυχής μας, κάτι που το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν τις κατέχει, οπότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα επιστροφής πίσω στην θέωση μας..

Η πρώτη Μονάδα είναι να γνωρίσουμε ότι υπάρχει ο Θεός το απόλυτο Αγαθό.
Όλοι πιστεύουμε στο Θεό, αλλά κανείς δεν κατανοεί τι είναι ο Θεός.
Και ότι δεν γίνεται κατανοητό είναι ψεύδος..και το ψέμα μας οδηγεί.


Διάβαζα κάτι πριν. Για το αρχαιοελληνικό ιδεώδες του Κάλλους.
Τι είναι όμως το κάλλος; Είναι η τέλεια εναρμόνιση και εξισορρόπηση δύο αντίρροπων τάσεων.
Είναι η αρμονία των αντιθέτων. 


Ο Πλάτων έχει μιλήσει για το κάλλος της ψυχής. 
Η ψυχή δηλαδή έχει αντλήσει μια άρρητη και κρυφή περιουσία από τη θέα της ιδέας του αγαθού, η οποία της παρέχει τη δυνατότητα να διακοσμεί, να δημιουργεί «κόσμο», «αρμονία», «ευταξία», «ωραιότητα», δηλαδή κάλλος. 

Το κάλλος και το αγαθό δεν τα ξεχώριζε ο 'Ελληνας. 
Το όμορφο το ήθελε σύμφυτο με την αρετή, δε μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα σε ένα ωραίο σώμα φώλιαζε ψυχική ασχήμια. 

Όμως σύμφωνα με την σημερινή ανάρτηση αλλά και πολλές παλιότερες, η αρμονία δεν ανήκει στον αρχέτυπο κόσμο, αλλά στην κτιστή Δημιουργία, που όμως χάρις στην αρμονία μπορεί και μιμείται, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατό, την ιδέα του Αγαθού. 

Καταρχήν είναι αδύνατον να υπάρξει η τέλεια εναρμόνιση σε διασπασμένα σώματα.
Μόνον όταν απορρίψουμε πλήρως αυτόν τον κόσμο μπορεί να υπάρξει η Αρμονία. Όσο ζούμε εδώ θα ταλαντώνουμε το δίπολο των αντιθέτων αριστερά ή δεξιά, οπότε εφόσον υπάρχει ταλάντωση στο ΣΚΟΤΟΣ πάντα θα υπάρχει η κακία και όχι η Αρμονία.


Μα εννοείται τόσο καιρό μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω, ότι η Αρμονία ανήκει αποκλειστικά στην κτιστή δημιουργία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ; ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;
Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ.


Αυτό που έχω στον νου μου να σε ρωτήσω, πριν καν ακόμη κάνεις τις σημερινές αναρτήσεις, και γι' αυτό έκανα αυτόν τον πρόλογο, είναι σε πιο βαθμό μπορούμε να πετύχουμε εδώ στην ύλη την αρμονία των αντίρροπων τάσεων και με ποιον τρόπο. 

Έχεις μιλήσει για μη δράση στο παρελθόν. 
Μόνο έτσι δεν έχουμε ταλάντωση. 
Σε ποια άλλη περίπτωση δεν έχουμε ταλάντωση; 

Μόνον μέσω της αυτογνωσίας, οι Έλληνες πρόγονοι μας δεν έλεγαν τυχαία ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ...Ο Χριστός δεν έλεγε τυχαία "γνώρισε τον εαυτό σου και θα ελευθερωθείς" από τα δεσμά του σκότους.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ζούμε σ'αυτόν τον κόσμο του σκότους και να υπάρχει η Αρμονία, απλά το μόνο που μπορούμε να επιφέρουμε είναι η λιγότερη κακία, δηλαδή την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλάντωση των αντιθέτων....γι'αυτό και παντού συναντάμε να μας λένε ...η σιωπή...είναι ο δρόμος προς τα κει το Αγαθό.



Έτσι όμως υποβαθμίζεται η δύναμη και η αξία του διαλόγου. Και ό,τι έχει διασωθεί είναι μέσω του γραπτού λόγου και της παράδοσης, που είναι η συνδιαλλαγή και η λεκτική επικοινωνία των ανθρώπων. Σ' αυτά χρωστάμε την ελάχιστη έστω αφύπνιση μας. 

Πήγαινε να κάνεις διάλογο με κάποιον που διαφωνεί με τα δικά σου πιστεύω, και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Μόνον τα όμοια μπορούν να κάνουν διάλογο με Αρμονία.
Τα ανόμοια κάνουν διάλογο για να στηρίξουν το εγώ τους.

Είδες τι έπαθε ο Σωκράτης με αυτά που έλεγε, του έδωσαν να πιει το κώνειο.

Και το ότι δέχτηκε να το πιεί ήταν η απόλυτη επικύρωση της μηδαμινής αξίας την οποία έδινε στην ύλη. 

Ασφαλώς είναι δύσκολος ένας τέτοιος διάλογος. Όχι μόνο γιατί πρέπει να αποδείξει κανείς αυτά που ήδη ξέρει και νιώθει και έχει κατανοήσει αλλά κυρίως γιατί οξύνει τα άγρια ένστικτα, κι αυτό είναι που ο αγαθός άνθρωπος προσπαθεί πάνω απ' όλα να αποφύγει. 

Είναι αδύνατον να αποδείξεις σε έναν ανόμοιο άνθρωπο την αλήθεια, που ναι μεν θέλει να πιστεύει, αλλά δεν την κατανοεί, διότι, πρέπει πρώτα να τον κάνεις να νικήσει την αμφιβολία που τον διακατέχει για οτιδήποτε διαφορετικό (ανόμοια) που πιστεύει, να νικήσει τον εγωϊσμό του, να νικήσει την ανωτερότητα που μισεί.


Τα όμοια όμως, δεν δέχονται την ανωτερότητα κανενός, ούτε το ένα όμοιο είναι κατώτερο από το άλλο όμοιο, αλλά τα όμοια λειτουργούν σαν να είναι ο ίδιος τους ο εαυτός, διότι στα όμοια δεν υπάρχουν τάξεις, ανώτερο και κατώτερο, αλλά μόνον δίνουν, όπου το ένα όμοιο βοηθά το άλλο όμοιο σε ότι χρειάζεται, χωρίς να το θεωρεί ως απόκτημα δικό του αυτό που θα δώσει, ή θα πάρει, διότι τα όμοια λειτουργούν σαν ένας εαυτός..κάτι σαν αυτό που λέμε εμείς εδώ "σώμα και ψυχή ως ένα".


Είναι καλός αυτός ο ορισμός για τα όμοια. 

Πάντως παρατηρούσα πριν μέσα στην θάλασσα οτι το νερό εξαγνίζει. Καθαρίζει άσχημες σκέψεις και συναισθήματα. 

Και ότι αυτές οι όμορφες Αυγουστιάτικες εικόνες του πλανήτη μας ξεγέλασαν. Θελήσαμε να τα ζήσουμε όλα αυτά, την φύση, το κελάρισμα των νερών, την θαλπωρή του ήλιου. Το κάλλος της αρμονίας. Να τα αγγίξουμε. 

Όμως μπήκαμε έτσι στο παιχνίδι της ζωής και του θανάτου, της αιώνιας ανακύκλωσης. 
Και δεν φτάνει αυτό αλλά είναι ο άνθρωπος δέσμιος και στο παιγνίδι της αναπαραγωγής που εξασφαλίζει την ζωή και στο παιγνίδι του άγριου ανταγωνισμού των αντιθέτων που μέσα από τα συναισθήματα θέλουν να κατασπαράξουν το ένα το άλλο και να κυριαρχήσουν. 
Μάταιος κόπος. Όλοι είναι ηττημένοι και κινούν τον τροχό. 

Προσπάθησα να δώσω μέσω της γραφής έναν ορισμό για τα όμοια, που δεν υπάρχουν στον κτιστό κόσμο της Ύλης, παρά μόνον ως ενέργειες του Νου της Αρμονίας, που μπορούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους οι ψυχές (εικόνα της Ζωής) στο καθαρό άϋλο και ασώματο της φύσης δημιούργημα.

Ακόμη όμως και εδώ στο σκότος, (γη), μπορούμε να ενωθούμε με μια όμοια ψυχή σώμα και ψυχή, ώστε να ζήσουμε την αρμονία σε ατομικό επίπεδο, έστω και με την ταλάντωση του διπόλου, η οποία ποτέ δεν πάει στα άκρα..και αν πάει μερικές φορές θα επανέλθει αμέσως η Αρμονία. 
Η θνητότητα του σώματος όμως παραμένει.

Το απόλυτο σκότος είναι η γη, το νερό λίγο ξεπλένει το σκοτάδι, και το πνεύμα (φωτιά αέρας) αναζωογονείται, αλλά χωρίς την επαφή με την ψυχή, είναι αδύνατον να ζήσουμε την Αρμονία.



morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα