Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ και άλλες ΘΕΪΚΕΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ


Στα τέλη του 19ου αιώνα,αρχές του 20ου οι θεοσοφιστές της Δύσης με προεξάρχοντες την Annie Besant και τον Charles Leadbeater(1854-1934) αναζητούσαν εναγωνίως τον παγκόσμιο δάσκαλο που θα έφερνε την παγκόσμια ειρήνη στον πλανήτη και θα ωθούσε την ανθρωπότητα στην ατραπό του παραδείσου!

Η Αννα Μπεζάντ τον βρήκε τελικά στο πρόσωπο του ινδού Κρισναμούρτι που δεν έγινε μεσσίας ,έγινε όμως μεγάλος δάσκαλος και φιλόσοφος,αφήνοντας το ρόλο του μεσσία για κάποιον άλλον!

.Η Θεοσοφική εταιρεία είχε ιδρύσει ολόκληρο τάγμα τότε το τάγμα του άστρου της Ανατολής με χιλιάδες οπαδούς και πολλά χρήματα.

Όμως ο σοφός Κρισναμούρτι τα αποδοκίμασε δημοσίως όλα-οπαδούς,χρήματα,δόξα- και ακολούθησε το δρόμο της καρδιάς του και του εσωτερικού ανθρώπου που κατοικεί εκεί.

Η Άννα Μπεζάντ εκτός από μεγάλη εσωτερική φιλόσοφος ήταν δραστήρια συνδικαλίστρια,με συμμετοχή σε αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αγγλία και μέλος της σοσιαλιστικής φαβιανής εταιρείας!

Έζησε από το 1847-1933 συγχρόνως σχεδόν με τον Καρλ Μάρξ(1814-1883) ο οποίος έδρασε στο Λονδίνο από το 1849 έως το 1883 που πέθανε!Ομοίως έζησε συγχρόνως με τον Φρίντριχ Ένγκελς(1820-1895) που έδρασε και πέθανε στο Λονδίνο από καρκίνο του λάρυγγα όπως ο σοφός ινδός Ράμακρίσνα(1836-1886) που θεωρήθηκε μετεμψύχωση μεγάλου ινδού αγίου και έζησε στην Ινδία όπου η Άννα Μπεζάντ πέρασε μεγάλο διάστημα της ζωής της!

Στην Βουλγαρία,στα βουνά της Ροδόπης, την ίδια εποχή έδρασε ο μεγάλος δάσκαλος Πέταρ Ντένωφ(1864-1944) που το σπίτι του στη Σόφια ήταν δίπλα στο σπίτι του μεγάλου ηγέτη του κομουνισμού  Γ. Δημητρώφ(ως γνωστόν κατηγορήθηκε από τους Ναζί για εμπρησμό του Ράιχσταγκ και εκφώνησε την περίφημη απολογία κατηγορητήριο με την οποία αθωώθηκε.Έγινε ο πρώτος Γ.Γ.του Κ.Κ.Βουλγαρίας και μεταπολεμικός πρωθυπουργός!).Ο Πέταρ Ντένωφ κατά την προσωπική μου άποψη ήταν η μετενσάρκωση του μεγάλου μύστη Πυθαγόρα!


Στην Αρμενία έδρασε  ο μεγάλος Έλληνας εσωτεριστής Γεώργιος Γεωργιάδης(Γκουρτζίεφ,1866-1949).Στα έργα της δεν αναφέρει κανέναν από τους παραπάνω!Δεν γνώριζε τον Μάρξ ενώ ήταν συνδικαλίστρια?Δεν είχε ακούσει για τον κομουνισμό?

Δεν διάβασε έστω το κομουνιστικό μανιφέστο να δεί ότι μιλά για την κυριαρχία ταν ανθρώπων-εργαζομένων πάνω στους εκμεταλλευτές?


Έψαχνε στο νεαρό Κρισναμούρτι τον Μεσσία και δεν έβλεπε τόσους εμπνευσμένους άνδρες την ίδια εποχή?Ήταν τυχαία η σύγχρονη εμφάνιση τους στα τέλη του 19ου αιώνα,αρχές του 20ου?


Υποθέτω πως η Άννα Μπεζάντ θα γνώριζε ότι ήδη κάτι συνταρακτικό συμβαίνει στον πνευματικό χώρο με αντανάκλαση στις  τόσες προσωπικότητες της φιλοσοφίας αλλά και της πολιτικής!


Θα γνώριζε επίσης ότι οι "σκοτεινοί" ετοιμάζουν την άνοδο του Δράκου στο πρόσωπο του Χίτλερ(1889-1945) &  ΧΙΤΛΕΡ=Ο ΔΡΑΚΩΝ=1045 ,μια πιθανή ενσάρκωση του αρχαίου Ίωνα-αιμοσταγή νομοθέτη Δράκοντα και τίποτε άλλο από θηρίο και 666 ή τιτάνα Ιαπετό,αφού ήδη γράψαμε ότι έχει απαγορευτεί η ενσάρκωση αυτής της οντότητος στο φυσικό πεδίο,τουλάχιστον προς ώρας,και φτάνει ,μόνο μέχρι το αιθερικό ,πάνω ακριβώς από το φυσικό, βλ.http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2017/08/blog-post_748.html.


Εδώ θα υπενθυμίσουμε ότι αυτά έγραφε ο μεγάλος εσωτεριστής μηχανολόγος Ρούντολφ Στάινερ (1861-1925),επίσης σύγχρονος της Άννας Μπεζάντ τον οποίο κυνήγησαν όσο κανένα άλλο εσωτεριστή,οι σκοτεινοί ,και έκαψαν το κέντρο διδασκαλίας του (Γκαιτεάνουμ) στην Ελβετία!

Ένας ακόμη ,λοιπόν μεγάλος εσωτεριστής,τον οποίο,όμως ήξερε καλά η Μπεζάντ και ο Λίντμπίτερ αφού διαφώνησε με τη θεοσοφική εταιρεία και απομακρύνθηκε,ιδρύοντας την ανθρωποσοφική εταιρεία!Γιατί άραγε?


Θα πούμε ότι η αρχαία ελληνική και ινδική φιλοσοφία και θρησκεία,έχει ως ακρογωνιαίο πιστεύω της την μετενσκάρκωση των ψυχών,αλλά και την ενσάρκωση των θεών-ντέβα σε ανθρώπινη μορφή,ενώ στο ιερό βιβλίο του ινδουισμού,τη Μπαγκαβάτ Γκιτά αναφέρεται ενσάρκωση του ίδιου του πρώτου θεού,του Κρίσνα,που είναι το ίδιο το ΤΑΟ,ο Θεός ο πρώτος,ο Πατήρ των χριστιανών.Αυτή χαρακτηρίζεται ως η πλέον απόρρητη γνώση και στα ευαγγέλια,ως η σκοτεινή βασίλισσα του Νότου,η γνώση των γνώσεων!Λοιπόν σκεφτείτε ότι η ενσάρκωση του Υιού του Θεού στον Χριστιανισμό είναι κάτι συνεπές και φυσιολογικό με αυτή την πανάρχαια ιδέα!


Όλοι οι ντέβα-θεοί αλλά και οι κατώτεροι δαίμονες,δυνάμεις,εξουσίες και οι υπόλοιπες τάξεις της ουράνιας ιεραρχίας του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη-μαθητή του Απ΄Παύλου-ενσαρκώνονται ,ως θυσία,προσφορά του εαυτού τους,στο σχέδιο της εξέλιξης όλου του σύμπαντος.

 Στις Πράξεις Αποστόλων,η παρουσία του Απ.Παύλου και του μαθητή του Βαρνάβα,στη Λύστρα της Λυκαονίας,εκλαμβάνεται ως ενσάρκωση των θεών Ερμή και Δία αντίστοιχα!Αυτό βεβαιώνει και ο τοπικός ιερεύς του ναού της θεάς Άρτεμης που σπεύδει να κατευοδώσει τους Θεούς!Να πούμε ότι από το 200 π.χ. έως το 200 μ.χ. εμφανίζονται οι περίφημοι μυστικοί διάλογοι του Ερμή Τρισμέγιστου ή Θωθ και
Ο ΘΩΘ=888=ΙΗΣΟΥΣ.


Άρα έχουμε ήδη σαφή αναφορά στην ενσάρκωση του θεού Ερμή στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.


Ο Ρ.Στάινερ μιλά,στα έργα του για ενσάρκωση του θεού Απόλλωνος και συμφωνεί με την άποψη των Γάλλων τεκτόνων και των Γερμανών Ροδόσταυρων.Οι δυτικοί γενικά χριστιανοί εσωτεριστές ταυτίζουν τον Χριστό με τον Ήλιο στην ουσία,γι'αυτό και υπάρχει η άποψη ότι ο χριστιανισμός δεν είναι παρά μια ηλιακή θρησκεία.Η αλήθεια είναι ότι άλλος ο Απόλλων ,άλλος ο Ήλιος και άλλος ο Χριστός.

**Το γαλλικό δώρο του αγάλματος της Ελευθερίας προς τους Αμερικανούς δεν είναι η προσωπογραφία του θεού Απόλλωνος-Ήλιου-Χριστού, αλλά η θεά Εκάτη στη δαδηφόρο μορφή της που εορταζόταν στην αρχαία Αθήνα και τη Θράκη ,μαζί με το θεό Πάνα!


 Η άποψη μου είναι ότι ο Ιησούς ήταν ενσάρκωση του θεού Ερμή ή ντέβα Ράμα του βοσκού στην Ινδική θρησκεία!Ο θεός Ερμής είναι ο θεός του Λόγου,ο γιός του Δία ,ο κομιστής των θεικών μηνυμάτων,ο κάτοχος του κηρυκείου και ο ενδιάμεσος-μεσσίας μεταξύ θεών και ανθρώπων.Κατέβηκε στο υλικό επίπεδο,θυσιάστηκε για την ανθρωπότητα ,πάνω στο σύμβολο των "σκοτεινών" λευκών,τον σταυρό και ανέβηκε εξελικτικά από κυριότητα σε θρόνο,καθιζόμενος δεξιά του θρόνου του πατέρα του ,κατά τον Απ.Παύλο,δηλ.του πατέρα του Δία,μετά την ανάσταση του..


Η Άννα Μπεζάντ,λοιπόν αναζήτησε τον μεσσία στο πρόσωπο του Κρισναμούρτι,ο οποίος δεν ήταν κάποιος ντέβα,ήταν όμως ο αρχαίος ιδρυτής της θεοσοφικής εταιρείας,μέσω των νεοπλατωνικών.

Ήταν,κατα προσωπική μου άποψη,μετενσάρκωση του μεγάλου φιλόσοφου Πλωτίνου,στη διδασκαλία του οποίου,στηρίχτηκε η θεοσοφική εταιρεία.
Κατευθυνόμενοι όμως στον Κρισναμούρτι,αγνόησαν τον Μαρξ και τον Ένγκελς!Ο Θεός δεν είναι απαραίτητο να ενσαρκωθεί ως αρχηγός σε θρησκευτικό ή εσωτερικό-μυστικό κίνημα,αποκλειστικά!


Μπορεί να είναι θεμελιωτής,κοινωνικού και πολιτικού ρεύματος ακόμη και κάποιου πολιτιστικού!


Ήταν λοιπόν οι Μάρξ-Ένγκελς θεμελιωτές πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος του κομουνισμού του οποίου οι ρίζες πάνε πίσω στα χρόνια του Ιησού-Ερμή και της πρώτης κοινοκτημοσύνης και δημιουργίας των κομούνων-αγαπών της πρώτης χριστιανικής οργάνωσης!


Ήταν οι Μαρξ-Ένγκελς ,ντέβα ενσαρκωμένοι,θεοί-δαίμονες,ενδιάμεσοι θεών ανθρώπων που κατέβηκαν να προσφερθούν και να θυσιαστούν για την ανθρωπότητα!


Οι θεοσοφιστές δεν το αντιλήφθηκαν ή το αντιλήφθηκαν αλλά δε θέλησαν να το ασπαστούν ούτε βέβαια  να βοηθήσουν ή να το αναφέρουν καν!


Το αντιλήφθηκαν βέβαια "άλλοι" και τους βοήθησαν στο έργο τους και προσωπικά πιστεύω ότι ακόμη τους βοηθούν και θα τους βοηθούν μέχρι την εκπλήρωση του θείου σχεδίου της Φύσης!


Ποιοί ήταν?Ο μέγας Πάν ο γιός του Ερμή και εγγονός του Διός και η θεά Εκάτη η κουροτρόφος,η κόρη της Λητούς κατά τον Ευριπίδη η πανίσχυρη θεά της γης,της θάλασσας και του ουρανού!



Μοιάζει πλέον τραβηγμένος και ακραίος ο ισχυρισμός μου!

Ας είναι!Ο καθένας περπατώντας στην ατραπό του βγάζει τα συμπεράσματα του ,και εγώ τα δικά μου.Άν ισχύει,όμως ,θα προσθέσω ότι ο ελληνικός λαός,ή ένα κομμάτι τουλάχιστον, τους δέχτηκε ξανά τους θεούς του,τους αγκάλιασε και έδωσε και το αίμα του γι'αυτούς.


Αυτό οι θεοί δεν το ξεχνούν!

Τελειώνω με την ισχύ του ελληνικού αλφαβήτου που οι "σκοτεινοί" θέλουν και έχουν βασικό στόχο να εξαλείψουν πλήρως!

                                      ΜΑΡΞ=201=Ο ΠΑΝ 


            ΕΝΓΚΕΛΣ ΕΣΤΙ =334=ΕΚΑΤΗ 



κωπηλάτης


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα