Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Μερικές φορές η «Νέμεση» είναι τόσο οργισμένη που φαίνεται να μας τιμωρεί ακόμα και όταν προσπαθούμε για το καλύτερο!

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

O Δίας ερωτεύτηκε τη Νέμεση, την κόρη της νύχτας, αλλά αυτή δεν ήθελε να ενδώσει. Άλλαξε αμέτρητες μορφές για να του ξεφύγει ώσπου κατέληξε να είναι χήνα. Ο Δίας όμως μεταμορφώθηκε κι αυτός σε κύκνο και τελικά έκανε έρωτα μαζί της. Έτσι η «χήνα» έκανε ένα αυγό που το φρόντισαν μετά οι βοσκοί που από αυτό βγήκαν η ωραία Ελένη που κατέστρεψε όλη την Τροία και οι Διόσκουροι…

Η Νέμεση συμβολίζει τη θεία εκδίκηση, μια πανίσχυρη δύναμη. Τιμωρούσε το «πολύ» σε οτιδήποτε! Την πολλή ευτυχία των θνητών, την αλαζονεία των αντρών της εξουσίας… αυτή ήταν σημαντική αντίληψη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Πίστευαν πως οι θεοί παίρνανε εκδίκηση γιατί καθετί υπερβολικό απειλεί κατά κάποιον τρόπο, έστω και αμυδρό, την παγκόσμια ισορροπία. Και οι θεοί πρέπει να το σταματάνε αυτό για να είμαστε όπως πάντα, να παραμείνει δηλαδή το σύμπαν στη θέση του. 


Τι θα γινόταν άραγε αν ένας «νόμος του σύμπαντος» όπως αυτός της αιτίας και του αποτελέσματος, ή αυτός της βαρύτητας, έπαυε να έχει ισχύ; Ωραία ερώτηση.


 Με τη μαγεία που σκαρφίστηκε στα προϊστορικά και αρχαία χρόνια ο άνθρωπος, προσπάθησε να δικαιολογήσει όχι ότι υπερβαίνει τους νόμους, όπως νόμιζε, αλλά ότι υπάκουε σε μια πληθώρα νόμων που δεν είχε την επιστημονική κατάρτιση να εξηγήσει…

Όλοι έχουμε αυτήν την εμπειρία, τιμωρηθήκαμε για ότι «πολύ» κάνουμε… το πολύ φαγητό, η αλαζονεία, η πολλή τεμπελιά, τόσα ακόμα αν σκεφτείτε τη ζωή σας. Καθένας μας έχει υπερβάλλει, καθένας μας έχει πληρώσει. Μερικές φορές η «Νέμεση» είναι τόσο οργισμένη που φαίνεται να μας τιμωρεί ακόμα και όταν προσπαθούμε για το καλύτερο! 





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα