Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΩΣ ΙΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Το ενεργειακό πεδίο της κουζίνας σας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας φάρος φωτός που εκπέμπει προς τα έξω σε ομόκεντρους κύκλους, γεμίζοντας το σπίτι σας και φυσικά ρέοντας προς τα έξω στο ευρύτερο σύμπαν. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρουσιάζουμε εδώ, η κουζίνα σας θα γίνει σημείο συγκέντρωσης, καθώς και σημείο μεταβίβασης, για λαμπερή ενέργεια.
Σε παλιότερες εποχές, η κουζίνα θεωρούνταν ότι ήταν η καρδιά του σπιτιού επειδή ήταν το μέρος όπου η οικογένεια συγκεντρώνονταν για να είναι ζεστά και να μοιραστεί τα γεύματα. Αντιπροσώπευε την διατροφή και την κοινότητα. Σε αρχαίους πολιτισμούς, βωμοί συχνά στήνονταν μέσα στην κουζίνα, καθώς ήταν ένας ιερός χώρος όπου μπορούσε κάποιος να επικοινωνήσει με το Θείο. 
Ακόμα και αν, ως επί το πλείστον, στον σύγχρονο πολιτισμό μας έχουμε ξεχάσει της μυστικιστική δύναμη της κουζίνας, μπορούμε ακόμη να προσκαλέσουμε την σοφία των παλαιότερων χρόνων στη ζωή μας μετατρέποντας την σε ιερό χώρο. Η ιδανική ιερή κουζίνα είναι καθαρή και γεμάτη chi ενέργεια (δύναμη ζωής) που κυλάει ελεύθερα. Πρέπει να υπάρχει εξαιρετικός φωτισμός και, αν είναι δυνατόν, φυσικό φως του ήλιου.
Πρέπει να αισθάνεστε ότι ανυψώνεστε απλά μπαίνοντας μέσα στο δωμάτιο αυτό. 

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές από κουζινικά για να επιτρέπουν ευκολία στην ετοιμασία των γευμάτων. Όμορφα κεραμικά πιάτα, καλάθια με φρούτα, παλιά ξύλινα κουτάλια (οι ξύλινες κουτάλες κρατούν την ενέργεια και την ιστορία εκείνων που τις έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν), ή οτιδήποτε που αισθάνεστε ότι είναι γεμάτο ζωή μπορεί να δώσει μια αίσθηση ότι γιορτάζεται η αφθονία της Γης. Η ενέργεια της κουζίνας θα επηρεάσει δραματικά τη διάθεση σας, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει θεαματικά την ενέργεια μέσα στο φαγητό σας.
Παρακάτω, θα γνωρίσετε μια πολυφασική διαδικασία για να δημιουργήσετε ιερό χώρο μέσα στην κουζίνα σας και να προσκαλέσετε Θεία ενέργεια σε όλα τα φαγητά που φτιάχνετε εκεί.
(Απόσπασμα από το βιβλίο των Denise Linn & Meadow Linn, “The Mystic Cookbook: the secret alchemy of food”)



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα