Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Γιατί οι Ναβάχο λένε ότι ΔΕΝ θα παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου

Ναβάχο

Την ώρα που έχει πιάσει φρενίτιδα τους Αμερικάνους με την επερχόμενη ολική έκλειψη στις 21 Αυγούστου που θα είναι πλήρως ορατή σε αρκετές πολιτείες, κι εξοπλίζονται για να την παρακολουθήσουν ακολουθώντας τις οδηγίες ασφάλειας της NASA, οι Ναβάχο δηλώνουν ότι δεν θα την κοιτάζουν ψηλά στον ουρανό όσο διαρκεί.
Οι Αμερικάνοι Ιθαγενείς Ναβάχο είναι η δεύτερη σε μέγεθος φυλή Ινδιάνων στην Αμερική μετά τους Τσιρόκι.
​Παρόλο που η έκλειψη θα είναι σε πλήρη θέα πάνω από το έθνος Ναβάχο στην Αριζόνα, τα παραδοσιακά μέλη της φυλής δεν θα κοιτάξουν ψηλά ενόσω συμβαίνει.
Η λέξη για την έκλειψη στη γλώσσα των Ναβάχο είναι «τρώγοντας τον ήλιο». Στην παράδοση των Ναβάχο πιστεύεται ότι ο ήλιος πεθαίνει κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης και ότι είναι ένα οικείο γεγονός μεταξύ της Γης, του Ήλιου και της Σελήνης.

​Οι άνθρωποι, λένε, πρέπει να παραμείνουν στο εσωτερικό και να παραμείνουν αδιάφοροι κατά τη διάρκεια της σκοτεινής περιόδου. Δεν υπάρχει φαγητό, πόσιμο, ύπνος, ύφανση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα. Για τους Angelenos που θέλουν να το δουν, το Παρατηρητήριο Griffith στο Λος Άντζελες και το Caltech στην Pasadena θα φιλοξενήσουν προβολές της ηλιακής έκλειψης το απόγευμα της Κυριακής.
«Το φεγγάρι και ο ήλιος είναι ιερά με τον τρόπο που δημιουργήθηκαν και δεν πρέπει να βλέπεις το φεγγάρι ή να το κοιτάζεις το για μεγάλο χρονικό διάστημα, «επηρεάζει το μυαλό σου και το σώμα σου. Ειδικά για μια γυναίκα που κουβαλάει μωρό. Διότι όταν υπάρχει μια έκλειψη, είτε σεληνιακή είτε ηλιακή, αυτή είναι μια ιερή περίοδος όπου ο ήλιος, το φεγγάρι και η γη είναι κάπως σαν να βρίσκονται σε οικειότητα όταν ευθυγραμμίζονται. Είναι τόσο ιερό πράγμα αυτό που συμβαίνει στον ουρανό, που δεν πρέπει να κοιτάμε».
Όπως αναφέρει το whitewolfpack.com, εάν μια έγκυος κοιτάζει μια έκλειψη οποιουδήποτε είδους, είτε είναι ηλιακή είτε σεληνιακή, μπορεί να «επηρεάσει το μυαλό της ή και στο μέλλον να επηρεάσει την υγεία του μωρού», είπε ο Begay και πρέπει μετά να γίνει ειδική τελετή, για να τους απαλλάξει από την επιρροή. Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, «κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί – πρέπει να δείξουν ευλάβεια και δεν τρώνε, δεν πίνουν νερό, πηγαίνουν απλώς στο σπίτι μέχρι να περάσει», δήλωσε ο Begay. «Και τότε δείχνουν σεβασμό για το φεγγάρι και τον ήλιο.»
Μπορεί στο μυαλό του μέσου δυτικού «μορφωμένου» ανθρώπου όλα αυτά να μοιάζουν ξεπερασμένα και δεισιδαιμονίες, αλλά μελέτες δείχνουν ότι όντως η ενέργεια που παράγεται κατά τη διάρκεια των εκλείψεων έχει άμεση επίδραση στη φύση και κατ’ επέκταση και στον άνθρωπο ο οποίος είναι μέρος της, ειδικά στο θέμα των ορμονών. Κάτι ξέρουν οι σοφοί Ινδιάνοι…
igata
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα