Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κυνηγώντας αστέρια για να βρει την αγάπη...



Σε αυτή τη φωτογραφία, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αστερισμούς στον νυχτερινό ουρανό - ο Ωρίωνας (με τον διάσημο ιμάντα και το σπαθί του), υψώνεται πάνω από το Σουηδικό ESO Submillimetre Telescope (SEST) στο Παρατηρητήριο ESO La Silla της Χιλής.
 
Αυτή η μυθική συλλογή των αστεριών βρίσκεται στον ουράνιο ισημερινό, καθιστώντας την ορατή και στα δύο ημισφαίρια. Μέσα στο ίδιο τον Ωρίωνα, οι διακριτές μπλε και ροζ αποχρώσεις του Νεφελώματος του Ωρίωνα είναι ορατές ακριβώς πάνω από το αστρικό τρίο που περιλαμβάνει την ζώνη του Ωρίωνα. Εκατοντάδες νέα αστέρια σφυρηλατούνται στα βάθη αυτού του αστρικού νηπιαγωγείου. Τα τηλεσκόπια έχουν παρατηρήσει πολυάριθμα αστέρια τυλιγμένα σε κουκούλια αερίου και περιβλήματα σκόνης που θα μετατραπούν σε πρωτοπολικούς δίσκους καθώς οι ταραγμένοι νέοι αστέρες ωριμάζουν.
 
Αυτή η εικόνα καταγράφει επίσης τα έντονα κοκκινωπά χρώματα των Betelgeuse και Aldebaran - αστέρια γίγαντες που ανήκουν στους αστερισμούς του Ωρίωνα και του Ταύρου (The Bull) αντίστοιχα. Αυτά τα αστέρια φαίνονται στα αριστερά του τρυβλίου του τηλεσκοπίου, κατά μήκος μιας καμπύλης γραμμής προς το έδαφος. Λίγο πριν τον ορίζοντα, αυτή η γραμμή διασχίζει μια ασαφή συλλογή από αστέρια - το σύμπλεγμα αστέρων των Πλειάδων. Σύμφωνα με την κλασική μυθολογία, ο Ωρίωνας ήταν κυνηγός που κυνηγούσε τις Πλειάδες, τις όμορφες κόρες του Άτλαντα, για να βρει την αγάπη.
 
Credit: Y. Beletsky (LCO)/ESO


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα