Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει

Ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει

Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Νόμος της Επιτυχίας Ναπολέων Χιλ
Τόμος B΄, σελ. 540-541

Ο Χρυσός Κανόνας σημαίνει, κατ’ ουσίαν, να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται, εάν οι θέσεις σας είχαν αντιστραφεί.
Γιατί όμως; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος αυτής της ευγενικής φροντίδας προς τους άλλους;

Ο πραγματικός λόγος είναι ο εξής:

Υπάρχει ένας αιώνιος νόμος, μέσω του οποίου θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε. Όταν επιλέγεις τον κανόνα συμπεριφοράς με τον οποίο θα καθοδηγείς τις συνδιαλλαγές σου με τους άλλους, πιθανότατα θα είσαι έντιμος και δίκαιος, εάν ξέρεις πως με την επιλογή αυτή ενεργοποιείς μια δύναμη που θα επηρεάσει, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, τη ζωή των άλλων και τελικά θα επιστρέψει σε σένα για να σε βοηθήσει ή να σε εμποδίσει, αναλόγως της φύσης της.
Ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει.

Είναι δικαίωμά σου να φέρεσαι άδικα στους άλλους, αλλά εάν κατανοήσεις τον νόμο πάνω στον οποίο βασίζεται ο Χρυσός Κανόνας, πρέπει να ξέρεις πως οι άδικες πράξεις σου θα γυρίσουν σε σένα.

 Εάν κατανοήσεις τελικά τις αρχές που περιγράφηκαν στο Ενδέκατο Μάθημα περί ορθής σκέψης, θα είναι αρκετά εύκολο να κατανοήσεις τον νόμο στον οποίο βασίζεται ο Χρυσός Κανόνας. Δεν μπορείς να διαστρέψεις ή να αλλάξεις την πορεία του νόμου αυτού, αλλά μπορείς να προσαρμοστείς στη φύση του και συνεπώς να τον χρησιμοποιήσεις ως ακατανίκητη δύναμη που θα σε ανεβάσει στα ύψη της επίτευξης, η οποία θα ήταν αδύνατη χωρίς τη βοήθειά του.
Αυτός ο νόμος δεν σταματά με το να σου γυρίζει πίσω απλώς τις πράξεις αδικίας και κακίας προς τους άλλους. Προχωρά περισσότερο –πολύ περισσότερο– και σου επιστρέφει τα αποτελέσματα κάθε σκέψης που θα εκπέμψεις.
Ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, αυτό θα θερίσει
Συνεπώς, όχι μόνο συνίσταται να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται, αλλά, προκειμένου να απολαύσεις όλα τα οφέλη αυτού του μεγάλου Συμπαντικού Νόμου, πρέπει «να σκέφτεσαι για τους άλλους όπως θα ήθελες εκείνοι να σκέφτονται για σένα».
Ο νόμος πάνω στον οποίο βασίζεται ο Χρυσός Κανόνας αρχίζει να σε επηρεάζει, ευμενώς ή δυσμενώς, τη στιγμή που απελευθερώνεις μια σκέψη. Αποτελεί σχεδόν παγκόσμια τραγωδία ότι οι άνθρωποι δεν έχουν εν γένει κατανοήσει αυτόν τον νόμο. Παρά την απλότητά του, αποτελεί πρακτικά όλα όσα υπάρχουν να μάθεις με διαχρονική αξία για τον άνθρωπο, επειδή είναι το εργαλείο με το οποίο γινόμαστε αφέντες του πεπρωμένου μας.
Κατανόησε τον νόμο και θα καταλάβεις όλα όσα σου αποκάλυψε η Βίβλος, επειδή η Βίβλος αποτελεί μια αδιάσπαστη αλυσίδα τεκμηρίων που αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος είναι πλάστης του πεπρωμένου του. Και ότι οι σκέψεις και οι πράξειςτου είναι τα εργαλεία με τα οποία το πλάθει.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα