Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η τηλεμεταφορά ανθρώπων είναι επιστημονικά εφικτή!

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Η αποϋλοποίηση του ανθρώπινου σώματος και η υλοποίησή του σε έναν άλλο τόπο δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία.

Το Star Trek ήταν γνωστό για τις σκηνές τηλεμεταφοράς, κάτι που πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Πηγή: News Media
ΑΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕ σε κάτι το Star Trek, η διάσημη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που προβαλλόταν επί είκοσι και πλέον χρόνια στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, ήταν για τη δυνατότητα που είχε το πλήρωμα του Εντερπράιζ, ο πλοίαρχος Τζέιμς Τ. Κερκ, ο εξωγήινος πρώτος αξιωματικός μίστερ Σποκ, ο γιατρός ΜακΚόι, ο Ρώσος πλοηγός Πάβελ Τσέκοφ, ο πηδαλιούχος Χικάρου Σούλου, η αξιωματικός επικοινωνιών Ουχούρα και ο Σκοτσέζος μηχανικός Σκοτ, να τηλεμεταφέρονται στην επιφάνεια των πλανητών που προσέγγιζε το σκάφος, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Και αν συνέβαινε κάτι και τα εύρισκαν σκούρα, μπορούσαν πάλι να τηλεμεταφερθούν αστραπιαία πίσω στην ασφάλεια του διαστημοπλοίου τους.
Την εποχή εκείνη το να διαλύσεις ένα ανθρώπινο σώμα στα άτομα που το αποτελούν και να το ξανασυνθέσεις με ακρίβεια, χωρίς να λείπει κάποιο χέρι ή μάτι, ή το στόμα να έχει μεταφερθεί στον αφαλό, φάνταζε κάτι αδύνατο, ή τουλάχιστον κάτι που θα γινόταν εφικτό στο πολύ μακρινό μέλλον. Φαίνεται όμως ότι το μέλλον ήταν πιο κοντά απ’ όσο νόμιζαν τότε οι άνθρωποι.
Οι ειδικοί είναι σήμερα σε θέση να τηλεμεταφέρουν ανθρώπους αναλύοντας και επανασυνθέτοντας το DNA τους.
Μετά από μια κουραστική μέρα, είστε ακόμη στο γραφείο χωρίς να μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας; Κανένα πρόβλημα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα μπορείτε να βρεθείτε στο σπίτι σας, καθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ σας, και μάλιστα με το τηλεχειριστήριο στο χέρι!
Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί, ο βιοχημικός Κρεγκ Βέντερ εξηγεί πώς μπορεί να γίνει αυτό που αποκαλεί «βιολογική τηλεμεταφορά ανθρώπων». Η τεχνική είναι απλή: οι επιστήμονες «διαβάζουν» το DNA ενός ανθρώπου, το ψηφιοποιούν και κατόπιν το μεταφέρουν ως δυαδικό κώδικα υπολογιστή μέσω διαδικτύου σε μια συσκευή λήψης που ονομάζεται «Ψηφιακός Βιολογικός Μετατροπέας» (Digital Biological Converter). Η συσκευή μόλις λάβει τον ψηφιακό κώδικα, που βασίζεται στο δυαδικό σύστημα αρίθμησης (0 και 1), ξαναγράφει τον γενετικό κώδικα χημικά για να αναδημιουργήσει πρωτεΐνες, ιούς και ζωντανά κύτταρα.
ν
ν
Η ψηφιοποίηση του DNA δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, γιατί, όπως και το σύμπαν, το DNA είναι δυαδικό.
Το DNA αποτελείται από 2 αλυσίδες πολυνουκλεοτιδίων που οδεύουν αντίθετα η μια από την άλλη. Κάθε αλυσίδα είναι τέλεια αντανάκλαση της άλλης. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει όπως και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με 0 και 1, δηλαδή κλειστό ή ανοιχτό κύκλωμα – ή όπως το γιν και το γιανγκ.
Από την άλλη μεριά, ο γενετικός μας κώδικας σχηματίζεται από 4 “βάσεις”, δηλαδή 4 μονονουκλεοτίδια (Α, Τ, C, G όπου Α = Αδενίνη, Τ = Θυμίνη, C = Κυτοσίνη και G = Γουανίνη) που σε συνδυασμό με τα Σάκχαρα (S) και το Φωσφορικό Άλας (P) κατανέμονται σε ομάδες των τριών (π.χ. S-T-A, S-G-C, S-A-T, S-C-G κ.ο.κ.) καθώς το Α πάντοτε ζευγαρώνει με το Τ και το C με το G.
Κάθε ομάδα τριών γραμμάτων παρομοιάζεται με μια λέξη. Κάθε λέξη αντιστοιχεί σε έναν από τους 20 τύπους αμινοξέων που αποτελούν τη βάση της ζωής.
Αυτά τα 20 αμινοξέα σχηματίζουν μια πολύπλοκη παράταξη διαφορετικών συνδυασμών, παράγοντας πρωτεΐνες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ώστε να σχηματιστεί το σώμα, όπως η κερατίνη (στα μαλλιά), η αιμοσφαιρίνη (στο αίμα) κ.ά.
Πίνακας με τους συνδυασμούς τριών νουκλεοτιδίων (των οργανικών ενώσεων που σχηματίζουν τη βασική μονάδα των νουκλεϊκών οξέων DNA και RNA) που αποτελούν τον κώδικα κάθε κλώνου του DNA, με τα αντίστοιχα αμινοξέα τους. Πηγή: News Media

Τα αμινοξέα είναι οι δομικές μονάδες των πρωτεϊνών. Όπως είπαμε υπάρχουν 20 τύποι αμινοξέων που ο συνδυασμός τους δημιουργεί τις διάφορες πρωτεΐνες. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι συνδυασμοί αυτοί στον γενετικό μας κώδικα είναι μόνο 64.
Η οργανωμένη δομή DNA και πρωτεϊνών ονομάζεται χρωμόσωμα. Ο πυρήνας κάθε κυττάρου περιέχει 23 ζεύγη χρωμοσωμάτων – το μισό κάθε ζεύγους από τη μητέρα και το άλλο μισό από τον πατέρα.
Με άλλα λόγια, υπάρχουν 64 συνδυασμοί στο DNA, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα μας είναι στην πραγματικότητα ένας βιολογικός υπολογιστής 64-bit.
Είναι επομένως δυνατό να ψηφιοποιηθεί το DNA ενός ανθρώπου και να αναδημιουργηθεί χημικά μέσω του Ψηφιακού Βιολογικού Μετατροπέα. Αλλά ενώ υπάρχει η τεχνολογία, κανείς άνθρωπος δεν είναι ακόμα πρόθυμος να διακινδυνέψει να υποστεί αυτή τη μεταφορά, όπως οι γενναίοι ήρωες του Star Trek.
Όμως έτσι δεν μπορεί να πάει ο κόσμος μπροστά. Πρέπει τελικά κάποιος να δεχτεί να θυσιαστεί για την επιστήμη!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα