Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ, είναι ότι βαθιά μέσα σου θα είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. (OSHO)



Το να ζεις και το να είσαι δημιουργικός είναι συνώνυμα. Είναι ανέφικτο να ζεις και να μην είσαι δημιουργικός. Εκείνο το ανέφικτο όμως έχει συμβεί. Εκείνο το άσχημο φαινόμενο έχει συμβεί, επειδή όλες σου οι δημιουργικές πηγές έχουν μπλοκαριστεί, έχουν καταστραφεί και όλη σου η ενέργεια έχει σπρωχτεί σε κάποια δραστηριότητα, την οποία η κοινωνία θεωρεί ότι πρόκειται να αμειφθεί.
Ολόκληρη η στάση μας προς τη ζωή είναι προσανατολισμένη προς το χρήμα. Και το χρήμα είναι ένα από τα πιο μη δημιουργικά πράγματα για τα οποία μπορεί να ενδιαφερθεί κανείς. Ολόκληρη η προσέγγισή μας είναι προσανατολισμένη προς τη δύναμη και η δύναμη είναι καταστροφική, δεν είναι δημιουργική.
Ο άνθρωπος που κυνηγάει το χρήμα θα γίνει καταστροφικός, επειδή για να μπορέσεις να έχεις χρήμα, θα πρέπει να το πάρεις από κάποιους άλλους. Δύναμη σημαίνει απλώς ότι πρέπει να κάνεις πολλούς ανθρώπους αδύναμους, ότι θα πρέπει να τους καταστρέφεις. Μόνο τότε θα μπορέσεις να είσαι δυνατός. Να θυμάσαι ότι αυτές είναι καταστροφικές πράξεις.
Μια δημιουργική πράξη εμπλουτίζει την ομορφιά τού κόσμου. Δίνει κάτι στον κόσμο. Ποτέ δεν του παίρνει τίποτα. Ο δημιουργικός άνθρωπος εμπλουτίζει την ομορφιά τού κόσμου. Κάνει τον κόσμο να αγαπάει καλύτερα, να απολαμβάνει καλύτερα, να χορεύει καλύτερα, να διαλογίζεται καλύτερα. Όταν αφήνει τον κόσμο, αφήνει τον κόσμο πίσω του. Μπορεί να μην τον έχει γνωρίσει κανένας, μπορεί να τον έχουν γνωρίζει κάποιοι, δεν είναι όμως εκεί η ουσία. Εκείνος αφήνει τον κόσμο καλύτερο, επειδή η ζωή του είχε κάποια ενδογενή αξία.

Το χρήμα, η δύναμη, το κύρος είναι μη δημιουργικά. Κι όχι απλώς μη δημιουργικά, αλλά στην πραγματικότητα είναι καταστροφικές δραστηριότητες. Πρόσεχέ τα! Κι αν τα αποφεύγεις, μπορείς να γίνεις δημιουργικός πολύ εύκολα. Εγώ δεν λέω ότι η δημιουργικότητα σου πρόκειται να σου δώσει δύναμη, κύρος και χρήμα. Όχι, εγώ δεν μπορώ να σου υποσχεθώ κήπους με τριαντάφυλλα. Μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Μπορεί να σε αναγκάσει να ζήσεις φτωχικά. Το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ, είναι ότι βαθιά μέσα σου θα είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Βαθιά μέσα σου θα είσαι ικανοποιημένος, θα είσαι πλήρης, θα είσαι γεμάτος χαρά. Θα παίρνεις ολοένα και περισσότερες ευλογίες. Η ζωή σου θα είναι μια ζωή ευλογημένη.
Είναι πιθανό να μην είσαι διάσημος, να μην έχεις χρήματα, να μη θεωρείσαι πετυχημένος στον κόσμο. Το να πετύχεις όμως στον κόσμο, σημαίνει ότι έχεις αποτύχει στον εσωτερικό κόσμο. Και τι πρόκειται να κάνεις όταν έχεις ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια σου κι εσύ έχεις χάσει τον ίδιο σου τον εαυτό; Τι θα κάνεις αν έχεις κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο και δεν έχεις κατακτήσει τον ίδιο σου τον εαυτό; Ο δημιουργικός άνθρωπος έχει κατακτήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι κύριος.
Ο άνθρωπος που κυνηγάει το χρήμα, τη δύναμη, το κύρος, είναι ζητιάνος, επειδή συνέχεια ζητιανεύει και δεν έχει τίποτα να δώσει στον κόσμο.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ 
OSHO
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΕΜΠΕΛ
Εικόνα: Hugh Kretschmer | http://thednalife.com/creative-photo-manipulations-by-hugh-kretschmer/


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα