Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Wayne Dyer: Ποια συναισθήματα επιτρέπουμε να μας ορίζουν;



Ο Wayne Dyer, Αμερικανός συγγραφέας, ομιλητής καθηγητής αυτοβελτίωσης, απεβίωσε στις 29 Αυγούστου 2015. Πρόσφατα διάβασα την παρακάτω ιστορία, την οποία μετέφρασα και σας την μεταφέρω παρακάτω, καθώς μας υπενθυμίζει πως, στην ζωή μας, εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε τα συναισθήματα που ορίζουν τόσο εμάς όσο και τις συμπεριφορές μας προς τους άλλους: 

Σε μια από τις ομιλίες μου αποφάσισα να πάρω μαζί μου στην σκηνή και ένα πορτοκάλι. Ξεκίνησα να συζητώ με έναν έξυπνο νεαρό, δώδεκα χρονών περίπου, που καθόταν στην μπροστινή σειρά του κοινού.
- Εάν έστυβα αυτό το πορτοκάλι όσο πιο δυνατά μπορούσα, τι θα έβγαινε από μέσα; τον ρώτησα.  
Με κοίταξε σαν να με θεωρούσε ολίγον τρελό και μου απάντησε: 
- Χυμός φυσικά.
- Νομίζεις πως θα μπορούσε να βγει από μέσα του χυμός μήλου;
- Όχι, είπε γελώντας. 
- Χυμός γκρέιπφρουτ;
- Όχι
- Τι θα βγει από μέσα;
- Χυμός από πορτοκάλι βέβαια!
- Γιατί; Γιατί όταν στύβουμε ένα πορτοκάλι βγαίνει χυμός από πορτοκάλι;
Ίσως και να εξοργίστηκε λιγάκι μαζί μου σε εκείνο το σημείο.
- Μα είναι πορτοκάλι και αυτό υπάρχει μέσα.
Έγνεψα καταφατικά. 
- Ας υποθέσουμε ότι αυτό το πορτοκάλι δεν είναι πορτοκάλι, αλλά εσύ. Και κάποιος σε στύβει, σε πιέζει, σου λέει κάτι το οποίο δεν σου αρέσει, σε προσβάλει. Και από μέσα σου βγαίνει θυμός, μίσος, πικρία, φόβος. Γιατί; Η απάντηση είναι, όπως  μας είπε ο νεαρός φίλος μας, επειδή αυτά υπάρχουν μέσα μας.
Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα της ζωής. Τι βγάζουμε από μέσα μας όταν η ζωή μας πιέζει; Όταν κάποιος μας πληγώνει ή μας προσβάλει; Αν βγαίνουν από μέσα σας θυμός, πόνος και φόβος, είναι επειδή αυτά έχετε μέσα σας. Δεν έχει σημασία ποιός σας πιέζει - η μητέρα σας, ο αδερφός σας, τα παιδιά σας, το αφεντικό σας, οι κυβερνήσεις σας.
Αν κάποιος πει κάτι για εσάς που δεν σας αρέσει, αυτό που βγάζετε είναι αυτό που κρύβετε μέσα σας. Όταν κάποιος σας πιέζει και από μέσα σας βγαίνει οτιδήποτε άλλο πέρα από αγάπη, είναι επειδή εσείς επιτρέψατε να υπάρχει μέσα σας. Όταν αφαιρέσετε όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία από την ζωή σας και τα αντικαταστήσετε με αγάπη, θα διαπιστώσετε πως θα ζείτε μια άκρως χρήσιμη ζωή.
Σε ευχαριστώ πολύ, μικρέ μου φίλε, και ορίστε... ένα πορτοκάλι για εσένα!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα