Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

11 καθημερινά αντικείμενα που είναι πραγματικά επικίνδυνα

11 καθημερινά αντικείμενα που είναι πραγματικά επικίνδυνα.

Ιδέες για το σπίτι αποφεύγοντας μερικά καθημερικά αντικείμενα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Η επιστήμη προειδοποιεί ότι αυτά τα αθώα αντικείμενα, με τα οποία έρχεστε σε επαφή καθημερινά, είναι στατιστικά πιο θανάσιμα από τα σαγόνια του καρχαρία. Μπορεί τα δόντια του καρχαρία να προκαλούν εφιάλτες, ωστόσο οι στατιστικολόγοι έχουν διαφορετική άποψη.
Οι καρχαρίες γεύονται σπάνια ανθρώπινα γεύματα, σκοτώνοντας κατά μέσο όρο λιγότερα από 5 άτομα κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή που ο φελλός μιας σαμπάνιας αποβαίνει μοιραίος για 24 άτομα ετησίως.
Δείτε, λοιπόν, ποια άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε σε επαφή σχεδόν κάθε μέρα είναι πιο επικίνδυνα από έναν καρχαρία.

1. Κρεβάτι

Μπορεί να σας φαίνεται αθώο επειδή είναι απαλό και μαλακό, ωστόσο ενέχει αρκετούς κινδύνους. Όχι τόσο όταν είστε πάνω του, αλλά όταν πέφτετε από αυτό. Η πτώση από ένα κρεβάτι στοιχίζει τη ζωή σε 450 Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο.

2. Μπαλόνια

Μπορεί να είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών, ωστόσο φαίνεται ότι τα μπαλόνια αποτελούν την αιτία θανάτου 5 ατόμων κάθε χρόνο. Όχι, δεν έρχονται σε ισοπαλία με τους καρχαρίες, καθώς αυτός ο αριθμός αφορά μόνο στις Η.Π.Α.
Πολύχρωμα αερόστατα.
Μπορεί τα αερόστατα να μοιάζουν με γιγάντια μπαλόνια αλλά είναι λιγότερο θανατηφόρα από τα δεύτερα.

3. Τηλεόραση

Η τηλεόραση μπορεί να βλάψει σοβαρά την υγεία σας, και δεν εννοούμε μόνο την ψυχική. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, 19 άνθρωποι κάθε χρόνο σκοτώνονται επειδή πέφτει πάνω τους. Τα περισσότερα ατυχήματα προκαλούνται όταν βρίσκονται σε ψηλά τραπεζάκια ή η βάση τους στερεώνεται με βραχίονες στον τοίχο.
Τηλεόραση τοίχου.

4. Σκάλα

Δεν είναι καθόλου λάθος το γνωστό γνωμικό που λέει ότι οι ηλικιωμένη συνήθως πάνε από πέσιμο. Ωστόσο, το θανατηφόρο πέσιμο δεν αφορά μόνο τα πιο ώριμα άτομα, αλλά όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 2 άτομα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με την πτώση από κυλιόμενες σκάλες. χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με την πτώση από κυλιόμενες σκάλες. Κι αν συμπεριλάβουμε όλων των ειδών σκάλες στο λογαριασμό, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.600 θανάτους παγκοσμίως.

5. Τοστιέρα

Μπορεί το πρωινό τοστ να αποτελεί για εσάς μια καθημερινή συνήθεια, ωστόσο 45 άτομα ετησίως χάνουν τη ζωή τους από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι συχνότερες αιτίες είναι η ηλεκτροπληξία από συσκευές που δεν συντηρούνται σωστά, καθώς και ο λάθος χειρισμός τους.
Άσπρη τοστιέρα.
Μην ξεχνάτε να διατηρείτε την τοστιέρα σας σε καλή κατάσταση.

6. Αρωματικά κεριά

Τα χημικά που περιέχουν κάποια κεριά είναι αυτά που τα καθιστούν επικίνδυνα. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η χρόνια χρήση αρωματικών κεριών μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα, βλάβη στους πνεύμονες και σε καρκίνο.

7. Κούνιες

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο εξοπλισμός μιας κούνιας δεν προκαλεί μόνο γέλια αλλά δάκρυα και σοβαρούς τραυματισμούς. Οι κούνιες είναι υπεύθυνες για θανάτους 20 ατόμων κάθε χρόνο. Στα θύματα συγκαταλέγονται κυρίως ενήλικες.

8. Μολύβι

Περίπου 230 άτομα ετησίως βρίσκουν άδοξο τέλος από αυτόν τον σχεδόν αθώο εκπρόσωπο των ειδών γραφείου. Για να παραμείνετε προφυλαγμένοι από αυτό το κακό, φυλάξτε τα στη μολυβοθήκη σας ή σε ένα πιο ασφαλές μέρος.
Κίτρινη ξυλομπογιά

9. Κινητό

Τα μηνύματα που στέλνουμε ή διαβάζουμε κατά την ώρα της οδήγησης είναι η αιτία θανάτου 6.000 ατυχημάτων στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα το 25-30% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στην απόσπαση προσοχής του οδηγού που προέρχεται από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

10. Μπανιέρα

Είναι γεγονός ότι το μέρος στο οποίο χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα είναι το σημείο πνιγμού 300 ατόμων το χρόνο.
Άσπρη μπανιέρα με ασπρόμαυρο δάπεδο.
Ποια είναι η πιο συχνή αιτία που οδηγεί σε θάνατο; Η υπερβολική χαλάρωση που οδηγεί σε ύπνο.

reconsblog
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα