Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ; Μέρος 2ο



ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ; Μέρος 1ο


Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΟΝΟΣ… ΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ;

Τελικά εάν νομίζετε… ότι η κάθε μέρα που βιώνετε στη ζωής σας έχει ακριβώς 24 ώρες… μάλλον πλανάστε πλάνην οικτρά…. διότι η διάρκεια της ημέρας…. αλλάζει ανά περιόδους εξ αιτίας μεταβολών στην περιστροφή της Γαίας… σύμφωνα με τις νέες έρευνες και εντοπίζοντας μάλιστα…. έναν «έξτρα», άγνωστο ως τώρα παράγοντα…. που «παίζει» με το 24ωρο μας… και φαίνεται να συνδέεται…. με το ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ πεδίο της Γαίας.

Εάν σας έπιασε λόξυγκας…. το ίδιο παθαίνει και η Γαία… ένας «λόξυγκας» στην περιστροφή της Γαίας… όπου παρουσιάζει διακυμάνσεις κάθε Χρόνο ή ανά 10ετία…. εξαιτίας κάποιων μεταβολών που σημειώνονται στην ατμόσφαιρα και στους ωκεανούς … αλλά και στο εσωτερικό, στον μανδύα και τον πυρήνα . 


Ωστόσο οι ακριβείς μεταβολές που προκαλούν οι διακυμάνσεις αυτές στη διάρκεια της ημέρας και τα «μοτίβα» που ακολουθούν δεν ήταν πλήρως γνωστά έως τώρα… όμως αναλύσεις αστρονομικές και δορυφορικά δεδομένα από το 1969 ως σήμερα… τις κατέγραψαν…. όπου παρουσιάζουν τη μια σαφέστερη «απεικόνιση» της διάρκειας του 24ώρου μας… για τα τελευταία 50 χρόνια. 

Έτσι οι ερευνητές εντόπισαν τρεις διαφορετικούς παράγοντες που προκαλούν τον «λόξυγκα» στην κίνηση της Γαίας καθώς αυτή γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και αυξομειώνουν σε διαφορετικό βαθμό τη διάρκεια της μέρας μας… σε τρεις διαφορετικούς κύκλους.


Κατέγραψαν λοιπόν λεπτομερώς μια γνωστή διακύμανση, κατά την οποία η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται ή μειώνεται ανά περίπου μια 10ετία κατά μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου για να επανέλθει μετά στα «φυσιολογικά» της επίπεδα. Η διακύμανση αυτή οφείλεται σε βραδείες μεταβολές που σημειώνονται στον πυρήνα της Γαίας. 


Ο δεύτερος κύκλος που καταγράφηκε οφείλεται επίσης σε διεργασίες που σημειώνονται στο εσωτερικό του Πλανήτη μας και συγκεκριμένα στους συνεχείς κλυδωνισμούς που παρατηρούνται από την αλληλεπίδραση του ρευστού πυρήνα και του στερεού μανδύα του… και ως τώρα δεν ήταν πολύ γνωστός στους ειδικούς. Όπως τελικά αποδείχθηκε, ο κύκλος αυτός διαρκεί 5,9 έτη…. και αλλάζει τη διάρκεια της ημέρας κατά κλάσματα του χιλιοστού του δευτερολέπτου κάθε χρόνο.

Επίσης οι νέοι ερευνητές κατέγραψαν όμως και μια τρίτη κατηγορία μεταβολών, η οποία ως τώρα δεν είχε παρατηρηθεί. Είδαν δηλαδή ότι τρεις φορές μέσα στα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2003, το 2004 και το 2007, η περιστροφή του Πλανήτη Γαία παρουσίασε μικρές «αναπηδήσεις». 


Οι αναπηδήσεις αυτές… παρεμβάλλονται αλλάζοντας τις πιο μακροπρόθεσμες μεταβολές κατά ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου και διαρκούν για μερικούς μήνες προτού τα πράγματα επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

Έτσι ελέγχοντας τα δορυφορικά δεδομένα σχετικά με το μαγνητικό πεδίο της Γαίας την τελευταία 20ετία… οι επιστήμονες είδαν ότι ανάλογες αναπηδήσεις, οι οποίες συμπίπτουν με αυτές της περιστροφής, σημειώνονται και στο μαγνητικό πεδίο του Πλανήτη μας. 


Ο δε Χρόνος…. είναι κυριολεκτικά άλλος ένας χώρος και σαν χώρος απλά υπάρχει, δεν κινείται. Δυο φορτία -έστω δυο ηλεκτρόνια, κινούνται μεταξύ τους αντίθετα, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη σε ποιο χώρο τα παρατηρούμε. Στο «χώρο» χώρο ή στο «χώρο» χρόνο…!!! Στον πρώτο «χώρο» τα βλέπουμε με ίδιο φορτίο, αλλά αν τα παρατηρούμε στο «χώρο» χρόνο…. τότε το ένα θα το βλέπουμε ηλεκτρόνιο και το άλλο ποζιτρόνιο…!!! Μια συμμετρία δηλαδή…. ανάλογη του καθρέφτη -το δεξί γίνεται αριστερό ή αλλιώς στον άξονα των χ τα συν γίνονται πλην στο είδωλο. Άρα…. ο «χώρος» χρόνος είναι ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ;


Αυτό ίσως που υπάρχει «έξω» από τον καθρέφτη -το πραγματικό, μέσα στον καθρέφτη είναι είδωλο ΑΥΛΟ και όχι μόνο…! Το είδωλο εντός του καθρέφτη περιέχει μονάχα την πληροφορία της μορφής του εκτός αυτού αντικειμένου και με την ολογραφία-είδωλο του καθρέφτη-ολογράμματος…! Περί της ΟΥΣΙΑΣ του αντικειμένου περί της δομής του, περί της συστάσεως του και τα δυο είδωλα έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ πληροφορία -ουδαμώς φέρουν πλήρως…!


Και φτάνουμε στο τελευταίο «φρούτο» της φυσικής … το ολογραφικό Σύμπαν.
Έχουμε «γεννηθεί» από το ΟΛΟΝ – ΕΝ – ΠΑΝ – ΠΗΓΗ ως όντα με επιγνωστική αναπηρία; Μμμμμ…. ή τελικά μας «τροποποίησαν»…. κάποιοι, εξωγήινοι-εσωγήινοι κάποτε, για λόγους που μόνο αυτοί οι «κάποιοι» γνωρίζουν…. κι εμείς μόνον εικασίες κάνουμε… αφού προς το παρόν… μόνον αυτό μπορούμε…..!
Και τώρα τι κάνουμε; 


Απλά αγκάλιασε με στοργή, χαστούκισε εάν εκνευριστείς, φίλησε με πάθος, φτύσε χλαπάτσα το είδωλο σου στο καθρέφτη….! ΟΧΙ…. το γυαλί….! Χειρούργησε το ανοίγοντας του τομή, επιδιόρθωσε μια βλάβη όποιου οργάνου του, σκούπισε τα αίματα, ράψε το… και μη ξεχάσεις και το φακελάκι… εεε… ξέρεις εσύ…! Τελικά μπορείς αυτά να τα κάνεις αυτά στο είδωλο σου; Όχι;…. Γιατί όχι μωρό μου; Αφού το είδωλο είναι και άυλο και σε άλλο κυριολεκτικά χώρο, αυτόν μέσα στον καθρέφτη….! Ενώ εσύ αυτή καθαυτή η Οντότητα έχεις ύλη και χώρο -όχι χρόνο. Και με την λέξη ύλη… εννοούμε φυσικά πλέον το ποιόν το φέρον…! Και ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η αντιμεταθετική ιδιότητα…! Τροποποίηση σε σένα…. επιφέρει τροποποίηση στο είδωλο σου….! ΟΧΙ…. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ….!!!


Και πως, τίνι τρόπω απαλλάσσεσαι από τον καθρέφτη; Μήπως λοιπόν η συνείδηση μας είναι εγκλωβισμένη στο καθρέφτη - «χώρο» του χρόνου, ώστε να έχει μόνο αντίληψη της φέρουσας Οντότητας της και όχι ΕΠΙΓΝΩΣΗ; Πατάμε δηλαδή με το ένα πόδι σ’ αυτό που όντως είμαστε…. και με το άλλο πόδι στο είδωλο-εικονική πραγματικότητα… Μμμμμ…!


Τελικά μόνοι μας το πάθαμε ή μας το πάθανε άλλοι; Έχετε απάντηση; Πάντως από την πιο στυγνή υλιστική θεώρηση των πραγμάτων… ως την πιο αποκρυφιστική και μεταφυσική, υπάρχει τέτοια ποικιλία (πολύ πράμα)… που δε φτάνει μια ζωή να διαλέξουμε…!


Πλέον η θεωρεία της σχετικότητας … έχει εξασθενίσει…. η δε κβαντική θεωρία, θ’ αποδειχθεί ότι είναι μια απλή περιγραφική θεωρεία, μη δυνάμενη να προσδιορίσει ή εξηγήσει την ύλη. Το «γιατί αυτό έτσι»… διότι π.χ. γιατί το ηλεκτρόνιο είναι σταθερό, γιατί έχει τόση μάζα, γιατί σπιν 1/2. Σχέσεις βρήκε η κβαντοφυσική. Αντικατέστησε την αιτιοκρατία με την πιθανοκρατία. Όμως το χάος, το απρόβλεπτο χάος… ΕΙΝΑΙ αιτιοκρατικό … αυστηρά.


 Κι όσον αφορά το χρόνο….ούτε ο χρόνος, ούτε η μάζα, ούτε το φορτίο, ούτε το πεδίο γνωρίζουμε τι είναι. Όχι… δε μας τα λέει καλά και η κβαντοφυσική…! Παρατηρώντας τη φύση, ΕΝΑ είναι το απόφθεγμα -του Θαλή…. «ισχυρότατον η ανάγκη, κρατεί γαρ πάντων». Κι εδώ κόλλησε η φάτσα μας στο τείχος του αδιεξόδου….!

 ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΜΕ κι ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ την ΥΠΟΤΑΓΗ μας….στην ΑΝΑΓΚΗ. Οπότε κι ενός κακού -της υποταγής, μύρια έπονται. Έτσι οι ερειπιώνες που κτίζει επιμελώς ο Άνθρωπος… από τότε που ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ στην ΑΝΑΓΚΗ…. αλλά ακόμη κι εάν κάποιοι…. άλλοι τον υπέταξαν, θάπρεπε κανονικά να επιλέξει το θάνατο, δηλαδή…. την ανυπαρξία παρά… τη ΣΚΛΑΒΙΑ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ… δηλαδή το ΥΠ(Ο) άρχειν….! 

Ναι… ψηφίζω υπέρ των αρχών… αλλά ΤΙΝΟΣ οι αρχές; Ουυυυ….! Θέσπιση αρχών εξ υμών ερήμην ημών; Εεεε; Είναι κι ένας λόγος .. ένας από τους λόγους… που τα «φράκταλ» είχαν τόση απήχηση και τόση η ευκολία και η ομορφιά των παραστάσεων τους….!

 ΟΜΩΣ… στην Σχετικότητα και την Κβαντοφυσική, οι θεωρίες πεδίου και Αιθέρα δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις θαυμαστές ιδιότητες της, άμεσα συγγενείς με τους στροβίλους των πεδίων και του Αιθέρα. Περί οξύνειας και διανοίας των λαμπρών επιστημόνων…. !

 Σήμερον σας μεταφέρω τούτο μόνο…. ότι οι Γαλαξίες –μας το λένε οι αστροφυσικοί- περιστρέφονται ως συμπαγείς δίσκοι, δηλαδή… σαν περιστρεφόμενα ταψιά. «Το μετρήσαμε» λένε… και είναι το επιχείρημα τους.

 Καλά κρασιά… ξέρετε πόσοι «εξωγήινοι» …. πέθαναν στο γέλιο… όταν το άκουσαν; Σχεδόν όλοι τους…. γι’ αυτό και δεν τους εντοπίσαμε ακόμη…. κι ούτε πρόκειται προς το παρόν… ή είναι εδώ… και δεν το ξέρουμε….!

(Αφού… εσύ ως μορφωμένος δεν έβγαλες… άκρη… με το χρόνο… τι να μας πουν οι άλλοι… οπότε πήγαινε και πιές… ένα… τσιπουράκι… χρόνο έχεις….!)
Βρε…βρε… αυτός ο Σεπτέμβρης… είναι βαρύς… ξεκίνησε… με πολλά κιλά… και είναι θέμα Χρόνου… να τον ξεπεράσετε…!


ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)



Ioannis Stogiannos

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα