Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Για κατασκευασμένα καιρικά φαινόμενα κάνουν λόγο οι αμερικάνοι ακτιβιστές

Picture
Με κάθε τρόπο εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι σε Κούβα και Φλόριντα, προκειμένου να ξεφύγουν από τη μανία του υπερκυκλώνα Ίρμα, ο οποίος πλησιάζει απειλητικά και έχει αφήσει πίσω του μέχρι στιγμής 21 νεκρούς. Ο κυκλώνας ενώ είχε εξασθενίσει, ενισχύθηκε πάλι -ως δια μαγείας- σε κατηγορία 5.
Ο τυφώνας ενισχύθηκε και πάλι τις τελευταίες ώρες, φτάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας, ανακοίνωσε το αρμόδιο εθνικό κέντρο των ΗΠΑ (NHC). Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας), πλήττει την Κούβα, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 260 χλμ. την ώρα.

Το φαινόμενο μετακινείται κατά 20 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC. Ήδη, ο τυφώνας Ίρμα έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 20 ανθρώπων, στο σαρωτικό πέρασμά του από την Καραϊβική, όπου κατέστρεψε πολλά νησιά.

Στην Κούβα, αρκετές πόλεις έμειναν χωρίς ρεύμα και οι επικοινωνίες έγιναν πολύ δύσκολες. Υπάρχει ανησυχία για επικίνδυνες πλημμύρες, σε πολλές κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα σπίτια τους τις προηγούμενες ώρες, ενώ περίπου 50.000 τουρίστες εγκαταλείπουν την Κούβα και τα θέρετρα της βόρειας ακτής αδειάζουν.

Πανικός στη Φλόριντα


Στη Φλόριντα, 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι- που αντιστοιχούν στο 25% του πληθυσμού της πολιτείας- ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς πλησιάζει ο τυφώνας. Ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών προειδοποίησε ότι η Ιρμα θα μπορούσε να καταστρέψει είτε τη Φλόριντα, είτε τις γειτονικές πολιτείες. Τόνισε ακόμη ότι μέρη της Φλόριντα θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς ρεύμα για ημέρες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρικ Σκοτ, δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανή εκκένωση, ενώ προειδοποίησε εκείνους που παραμένουν στις απειλούμενες περιοχές. «Τελειώνει ο χρόνος. Αν είστε στη ζώνη εκκένωσης, πρέπει να φύγετε τώρα!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κάλεσε εκείνους που δεν θα έχουν φύγει ως το μεσημέρι, να είναι έτοιμοι να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο. Όμως, αναφέρει ο Guardian, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα καταφύγια στο Φλόριντα Κις, του οποίου οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν.


Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του NHC, ο τυφώνας Ίρμα θα πλήξει το Φλόριντα Κις το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα) και στη συνέχεια θα κινηθεί στη νοτιοδυτική ακτή της πολιτείας το απόγευμα της Κυριακής.

Για κατασκευασμένα καιρικά φαινόμενα κάνουν  λόγο οι αμερικάνοι ακτιβιστές

Όσο πληθαίνουν οι θάνατοι και οι καταστροφές των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ από την επέλαση των φονικών καιρικών φαινομένων, άλλο τόσο πληθαίνουν και οι φωνές ακτιβιστών που καταγγέλλουν ότι ένας οργανωμένος καιρικός πόλεμος έχει ξεσπάσει εναντίον τους. 

Η Οπλοποίηση Καιρού, λένε, έχει στόχο να εκβιάσει τον Τραμπ να δεχτεί την ύπαρξη της "ανθρωπογενούς" της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσει τις δεσμεύσεις του προκατόχου του Ομπάμα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει αποκαλέσει αστικό μύθο την υπερθέρμανση του πλανήτη και έχει ανακοινώσει την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει με τον τρόπο του ο Γάλλος υπ. Περιβάλλοντος που δεν έχασε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα πρόσφατα γεγονότα για να κάνει ωμά τον εκβιασμό του.

Ο Νικολά Ιλό επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση του σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ προειδοποίησε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να γίνουν ο κανόνας.

Αναφερόμενος στον τυφώνα Ίρμα, κατηγορίας 5, που απειλεί τη Φλόριντα, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιλέγει να αγνοήσει την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, η οποία κατά τους περισσότερους επιστήμονες (σ.σ. από αυτούς που ελέγχουν) αποτελεί ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Ερωτηθείς εάν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα του θα αναγκάσουν τον Τραμπ να ξανασκεφτεί την πολιτική του για την κλιματική αλλαγή, ο Ιλό απάντησε στο France 2: «Αυτό που θα αλλάξει στις ΗΠΑ είναι (η στάση που τηρούν και η πολιτική που εφαρμόζουν) οι ομόσπονδες Πολιτείες, οι πόλεις, ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας. Νομίζω ότι αυτό θα εξισορροπήσει τις επιφυλάξεις του Αμερικανού προέδρου για τη σύνδεση αιτίου και αιτιατού».

Κοινωνική Μηχανική: Πρόβλημα - Αντίδραση - Λύση... Πιο ξεκάθαρος εκβιασμός γίνεται;  
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα