Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «FAKE ΕΙΔΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

Μεγάλο και πολύ ‘‘χοντρό‘‘ παιχνίδι ξεκίνησε με τις αποκαλούμενες ‘ψευδείς ειδήσεις‘ στο διαδίκτυο από κράτη, οργανισμούς και τώρα από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mozilla, κατασκευαστή του προγράμματος πλοήγησης Firefox.
Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα , αποκαλύφθηκε η ανάπτυξη ειδικού λογισμικού με την επωνυμία Full Fact, με στόχο να βοηθήσει τους ‘‘δημοσιογράφους‘‘ ( δεν διευκρινίζει ποιούς ακριβώς και ποιάς εθνικότητας ) να τσεκάρουν σε πραγματικό χρόνο , μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος, τις αποκαλούμενες ‘’ψευδείς ειδήσεις‘‘ .
Ο οργανισμός που κατασκεύασε τον Mozilla ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πολύ χρήμα σε προγράμματα, διότι «ανησυχεί ότι έχει πληγεί σοβαρά η ικανότητα του διαδικτύου να στηρίζει τη δημοκρατική κοινωνία».

Την ίδια περίοδο σύμφωνα με ένα νέο νόμο που συντάχθηκε στο Βερολίνο όλα τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα εάν δεν καταργήσουν μέσα σε επτά ημέρες περιεχόμενο «εναλλακτικών ειδήσεων» που οι γερμανικές αρχές «θεωρούν» ότι είναι «παράνομο», συμπεριλαμβανομένων των αποκαλούμενων «ψεύτικων ειδήσεων».
Ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας, Heiko Mass, αναφέρει ότι οι γίγαντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν το περιεχόμενο ιστοσελίδων που η κυβέρνηση θεωρεί ως «ανατρεπτικό».
Η πρόταση απαιτεί και από τους γερμανικούς ιστότοπους να διαγράψουν το περιεχόμενο «εναλλακτικών ειδήσεων» που έχει επισημανθεί εντός επτά ημερών.
Αυτό όμως σύμφωνα με ειδικούς είναι «εντελώς αδύνατο»…και θυμίζει εποχές τρίτου Ράιχ με το περιβόητο υπουργείο προπαγάνδας.
Το θέμα βέβαια έχει μεγάλο βάθος καθώς υπάρχει μια καλά οργανωμένη και καλοπληρωμένη εκστρατεία απαξίωσης με κάθε δυνατό μέσο δημοσιογράφων που αγωνίζονται επί δεκαετίες και με κίνδυνο της ζωής τους, για να ενημερώνουν κόντρα στο πουλημένο δημοσιογραφικό κατεστημένο.
Πηγή : Πενταπόσταγμα
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα