Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο θρύλος του Mothman της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ



Πολλές παράξενες ιστορίες από τα παλιά είναι ακόμα διαδεδομένες και σήμερα. Μία από αυτές τις ιστορίες είναι για ένα υπερφυσικό πλάσμα. Η οντότητα είναι γνωστή ως ''Mothman''. Οι περισσότερες αναφορές μιλούν για ένα ψηλό σκοτεινό ανθρωποειδές πλάσμα με μεγάλα φτερά και κόκκινα λαμπερά μάτια. 

Μέχρι και σήμερα γύρω από το μυστήριο του πλάσματος δεν έχει δοθεί κάποια τεκμηριωμένη απόφαση το τι μπορεί να είναι.Λένε ότι οι εμφανίσεις του ξεκίνησαν στις 12 Νοεμβρίου του 1966, στο Clendenin της δυτικής Βιρτζίνια των Η.Π.Α., κοντά στο αιώνιο στοιχειωμένο Salem. Πρόσφατα, ένας άνδρας πήρε μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ένα φτερωτό ανθρωποειδές πλάσμα στον αέρα. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι ο Mothman είναι πραγματικός.


ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ MOTHMAN


Ήταν 15 Νοεμβρίου του 1966 όταν δυο νεαρά ζευγάρια από το Point Pleasant της Virginia, ταξίδευαν αργά τη νύχτα με το αυτοκίνητο, κάπου 7 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Περνώντας από ένα παρατημένο εργοστάσιο παραγωγής ΤΝΤ, πρόσεξαν δυο κόκκινα φώτα να λάμπουν μέσα στο σκοτάδι, επάνω σε μια από τις αχρηστευμένες πλέον γεννήτριες. 

Σταμάτησαν το αμάξι, κατέβηκαν και με τρόμο διαπίστωσαν ότι τα δυο κόκκινα φώτα δεν ήταν παρά τα μάτια ενός αλλόκοτου πλάσματος ύψους περίπου 2,5 μέτρων, ημιανθρώπινου, με τεράστια φτερά, διπλωμένα στην πλάτη του. Έντρομοι το έβαλαν στα πόδια και, φτάνοντας στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα διηγήθηκαν την ιστορία τους, λέγοντας πως το τρομερό εκείνο πλάσμα τους καταδίωξε το αμάξι, πετώντας με ταχύτητα μεγαλύτερη από 100 μίλια την ώρα. 


ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Ο Σερίφης της πόλης προβληματίστηκε με την παράδοξη ιστορία. Γνώριζε τα δυο ζευγάρια από παλιά και μπορούσε να εγγυηθεί για το χαρακτήρα τους, οπότε τους ακολούθησε στο παλιό εργοστάσιο και κάνοντας μια μικρή έρευνα δεν παρατήρησε τίποτα. Αργότερα, στο σπίτι του ενός ζευγαριού παρατηρήθηκαν φαινόμενα poltergeist και είδαν το πλάσμα μερικές ακόμη φορές ως το πρωί. 

Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ένα άλλο ζευγάρι που περνούσε κοντά στην περιοχή, συνάντησε το ίδιο πλάσμα, όπως το είχαν περιγράψει τα δυο πρώτα ζευγάρια και οι εμφανίσεις συνεχίστηκαν σποραδικά σε άτομα στην ευρύτερη περιοχή έως και το 1967, οι οποίες όμως λιγόστεψαν μετά την κατάρρευση της γέφυρας Silver, από την οποία σκοτώθηκαν 46 άτομα.


ΑΓΑΛΜΑ-ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ MOTHMAN, WEST VIRGINIA, USA

Ο ερευνητής John Keel δημοσίευσε το 1975 το βιβλίο του Visitors from space - the Mothman Prophecies, στο οποίο παρουσιάζει τις μαρτυρίες για το παράξενο εκείνο ον, καθώς και μια εκτεταμένη έρευνα, στην οποία συνδέεται με διάφορες άλλες παραψυχολογικές εμπειρίες, στις οποίες περιλαμβάνονται θεάσεις αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και οντοτήτων, φαινόμενα poltergeist, επαφές με τους περίφημους men in black και προβλέψεις - προφητείες, οι οποίες και συνδέθηκαν με την κατάρρευση της γέφυρας στο Point Pleasant. Αρχικά ο Keel ταύτισε το πλάσμα εκείνο με εξωγήινη δραστηριότητα, από τότε όμως ο ίδιος , όπως και άλλοι ερευνητές μεταξύ των οποίων ο Δρ. Ζακ Βαλέ, έχουν παρατηρήσει τις ομοιότητες των εξωγήινων επαφών με πλάσματα που αναφέρει η μυθολογία και η λαογραφία και ο νους τους έχει κατευθυνθεί σε άλλες ατραπούς.


Στα χρόνια που ακολούθησαν αναπτύχθηκε έντονος σκεπτικισμός, αν και οι θεάσεις του Mothman, πολύ λιγότερες όμως, συνεχίστηκαν. Προσπάθειες έγιναν να σχετιστεί ο Mothman με ζώα της περιοχής αλλά οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν κάθετοι. Κανένα ζώο, σε οποιοδήποτε μεγάλο μέγεθος, δεν μοιάζει με αυτό το πλάσμα που είχαν δει.

πηγές:


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα