Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

6 λόγοι που το χρήμα μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις



Χρήμα. Προκαλεί διενέξεις, παρεξηγήσεις και είναι, συχνά, μία από τις κύριες αιτίες που καταστρέφονται σχέσεις. Μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση της εμπιστοσύνης, δυσαρέσκεια και μερικές φορές μη αναστρέψιμους τριγμούς σε μία σχέση. Οι δαπάνες και η εξοικονόμηση χρημάτων είναι η αίτια των περισσότερων οικονομικών θεμάτων.
Ποιά είναι τα κυριότερα λάθη που γίνονται;
1. Νομίζεις πως οι άλλοι σκέφτονται για τα οικονομικά όπως εσύ.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο συνηθισμένο λάθος όταν πρόκειται για οικονομικά. Πιστεύεις ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι για ένα θέμα είναι ο τρόπος που ο καθένας σκέφτεται γι ‘αυτό. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική νοοτροπία, πεποιθήσεις, στάση ζωής και προσλαμβάνουσες όσον αφορά τα χρήματα.
2. Δεν κάνετε προϋπολογισμό.
Όταν τα χρήματα είναι περιορισμένα και δεν έχεις την πολυτέλεια να σπαταλάς όσα θέλεις, τότε ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητος. Μία οικογένεια έχει πάγια έξοδα, τα οποία πρέπει να είναι υπολογισμένα εκ των προτέρων, αλλιώς θα βρεθείτε στα μέσα του μήνα χωρίς χρήματα με επακόλουθο άγχη και τσακωμούς.
3. Λες ψέμματα.
Η πλειοψηφία των ζευγαριών λένε ψέματα ο ένας στον άλλον για τα έξοδά τους ή πολλές φορές κρύβουν τις αγορές τους. Κρυφές πιστωτικές κάρτες, ατομικοί λογαριασμοί, πράγματα που όταν αποκαλυφθούν θεωρούνται χειρότερα κι από την απιστία.

4. Δεν απολαμβάνετε μαζί τα χρήματα.
Τα χρήματα δεν πρέπει πάντα να είναι μία πηγή άγχους ή σύγκρουσης. Μπορεί να είναι μία πηγή ευχαρίστησης. Τα να ξοδεύεις ένα ποσό για νέες εμπειρίες, όπως μια βραδινή έξοδος, ένα ταξιδάκι φέρνει ευτυχία σε ένα ζευγάρι.
5. Δανεικά κι αγύριστα.
Μία πολύ κακή συνήθεια είναι να δανείζεσαι χρήματα και να μην τα επιστρέφεις ποτέ. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστείς επιπλέον χρήματα από αυτά που έχεις. Σίγουρα ο σύντροφός σου θα σε βοηθήσει αλλά εάν υποσχεθείς να επιστρέψεις τα χρήματα, να το τηρήσεις, αλλιώς χάνεται η εμπιστοσύνη και δημιουργούνται καυγάδες.
6. Μοιράζετε λάθος τα έξοδα.
Η λογική του να αναλαμβάνει η γυναίκα τα καθημερινά έξοδα του σπιτιού κι ο άντρας τα μεγάλα έξοδα, όπως λογαριασμούς δανείων, φως, νερό, κινητά, είναι λανθασμένη. Κι αυτό συμβαίνει γιατί εν τέλει καταλήγει ο ένας να πληρώνει πολύ περισσότερο από ότι πληρώνει ο άλλος. Το σωστό είναι να ισομοιράζονται όλα τα έξοδα του σπιτιού, ούτως ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.
Φωτό από: www.jewishlearningworks.org
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα