Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κιτρίνισε ο ουρανός του Λονδίνου από αφρικάνικη σκόνη!


Όπως έγραψα πριν λίγο, ο τεχνητός τυφώνας που τον βάφτισαν Οφηλία, ουσιαστικά “έκλεψε” όλη την υγρασία της Ευρώπης αλλά και αυτήν της Αφρικής με αποτέλεσμα η αφρικανική σκόνη να φτάσει μέχρι την πόλη του Λονδίνου!

Ο ουρανός του Λονδίνου βάφτηκε σήμερα… κίτρινος, καθώς η τροπική καταιγίδα Οφηλία μετέφερε σκόνη από τη Σαχάρα αλλά και καπνό από τις εκατοντάδες πυρκαγιές στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Η Οφηλία υποβαθμίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, από κυκλώνα σε καταιγίδα. Οι αρχές της χώρας σημειώνουν ότι ήταν η χειρότερη καταιγίδα που έπληξε την Ιρλανδία εδώ και μισό αιώνα.
Στη βρετανική πρωτεύουσα οι άνεμοι δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί, ωστόσο ο ουρανός κιτρίνισε αιφνιδιάζοντας τους Λονδρέζους, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να αναρτήσουν το ασυνήθιστο φαινόμενο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
“Καθώς ερχόταν η Οφηλία από τις Αζόρες, μάζεψε σκόνη από τη Σαχάρα, από τη Βόρεια Αφρική και σκόνη από τις δασικές πυρκαγιές από την Ισπανία και την Πορτογαλία”, εξήγησε μια εκπρόσωπος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, κι έτσι… τώρα έχουμε την “έγκυρη εξήγηση”!

Η κιτρινωπή απόχρωση δημιουργείται από τη σκόνη που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα. Από το φάσμα των χρωμάτων, το γαλάζιο δεν περνά λόγω της σκόνης, σε αντίθεση με το κόκκινο “και αυτός είναι ο λόγος που ο ήλιος μοιάζει πιο κόκκινος ενώ έχουμε αυτόν τον κίτρινο χρωματισμό”, πρόσθεσε.
Έτσι η Οφηλία, εκτός από κυκλώνας, και μάλιστα εξασθενισμένος, είναι και… ηλεκτρική σκούπα! Ή μάλλον, ηλεκτρομαγνητική σκούπα, καλύτερα…
Όλο το νερό της Ευρώπης και της Αφρικής κατέληξε στην Ιρλανδία – Εικόνα χθεσινή




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα