Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Αγάπησε τον εαυτό σου. Ζήσε. Μίλα.

Αγάπησε τον εαυτό σου. Ζήσε. Μίλα.

Αν αναρωτιέσαι πόσο θεωρητικά είναι όλα αυτά, πόσο θεωρητική είναι η φράση “Αγάπησε τον εαυτό σου” ή το ότι η ζωή σου είναι δική σου, είμαστε εδώ για να σου πούμε, για να σου φωνάξουμε ότι είμαστε εδώ, για να σου υπενθυμίσουμε ότι εσύ ορίζεις την ζωή σου, ότι τώρα αλλάζεις μια κατάσταση, ότι το οφείλεις στον εαυτό σου. Αν πάλι θεωρείς ότι το παρόν editorial δεν απευθύνεται σε ‘σενα ή σου είναι αδιάφορο, δώσε 2 λεπτά στον εαυτό σου να έρθει πιο κοντά σε μια κατάσταση που όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε να αλλάξει.
Μαζέψαμε τα προσωπικά μηνύματα των αρθρογράφων μας για την θεματική εβδομάδα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών αλλά θέλουμε να σου πούμε πως το γεγονός ότι είναι απλά μια θεματική εβδομάδα δεν σημαίνει πως ο αγώνας του καθενός σταματάει εκεί. Ο αγώνας να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, να διαλέξουμε εμείς την ζωή που θέλουμε και τους ανθρώπους γύρω μας, να μην γινόμαστε με την δειλή σιωπή μας συνεργοί στο έγκλημα, να σε εμψυχώσουμε, να σου θυμήσουμε γιατί σίγουρα το ξέρεις αλλά ίσως κάποτε το ξεχνάς ότι αξίζεις. Αξίζεις όσο αξίζω κι εγώ, όσο κι εμείς, κι ούτε τόσο δα λιγότερο. Τόλμα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. 
Γιονίντα Ντρέου
Όχι, δεν έκανες τίποτα λάθος για να ανέχεσαι σωματική, ψυχολογική, λεκτική ή ηλεκτρονική βία! Είσαι μια αυτάρκης προσωπικότητα και το σώμα σου, το μυαλό σου και η ψυχή σου, σου ανήκουν! Μην τα αφήνεις στον έλεγχο κανενός! Τρόπος υπάρχει να ξεφύγεις αρκεί να το πάρεις απόφαση. Ξέρεις ότι μπορείς και ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου.
Φωτεινή Μαρία Μοναστιρλή
Αγάπησε τον εαυτό σου. Ανακάλυψε τον από την αρχή. Βλέπεις; Είσαι υπέροχη! Ακριβώς έτσι όπως είσαι! Καιρός να το δειξεις σε όλους. Όποιος δεν το βλέπει, πρέπει πρώτα να αγαπήσει τον δικό του εαυτό…
Αθανασία Ζάπρου
Αν σε χτυπάει, σε κακοποιεί. Αν σε απειλεί, σε κακοποιεί. Αν σε αναγκάζει να κάνετε σεξ, σε κακοποιεί. Αν υποχρεώνει να εξαρτασαι από εκείνον, σε κακοποιεί. Αν σε μειώνει και σε εξευτελίζει ώστε να πιστεύεις ότι δεν αξίζεις τίποτα, σε κακοποιεί. Αν τον φοβάσαι, σε κακοποιεί. Αν προσπαθείς να προλάβεις οτιδήποτε θα πυροδοτήσει την οργή του, σε κακοποιεί. Μίλα κι ας φοβάσαι.
Παύλος Ιακωβίδης
Κάνε τον θύτη να σε φοβηθεί, δείχνοντας του ότι δε τον φοβάσαι. Δεν είσαι μόνη, ποτέ δεν ήσουν και ποτέ δε θα είσαι.
Γιώτα Γιαννακοπούλου
Είσαι γυναίκα και έχεις δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια! Αγάπησε τον εαυτό σου και υπερασπίσου τον! Του το οφείλεις! Φώναξε! Ζήτησε βοήθεια! Δεν είσαι μόνη!
Πουλή Αλίκη
Σταματά να το δέχεσαι, καμια βία δεν σου αξιζει.
Νικαέλα Λουκέρη
Ναι μπορείς! Μην αναρωτιέσαι αν εχεις το κουράγιο! Εγώ το ξέρω ότι το έχεις! Είσαι γυναίκα άρα είσαι δύναμη! Δες τον εαυτό σου με τα μάτια της ψυχής σου! Γίνε αυτό που θέλεις να φαίνεσαι, όχι αυτό που οι άλλοι θέλουν να βλέπουν σε ‘σένα. Ήρθε η ώρα λοιπόν! Να πείς ΟΧΙ!
ΟΧΙ στην καταπίεση!
ΟΧΙ στην κακομεταχείριση!
ΟΧΙ στην λεκτική βία!
ΟΧΙ στην ψυχολογική βία!
ΟΧΙ στην σωματική βία!
Πες ΝΑΙ!!
ΝΑΙ στην ελευθερία!
ΝΑΙ στην ανεξαρτησία!
ΝΑΙ σε σένα την ίδια!
Μην ξεχνάς, επιτρέπεται να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς! Σήκω, τόλμησε,διεκδικησε,κέρδισε! Η ΖΩΗ σου, ανήκει σε σένα και σε κανέναν άλλο! ΠΑΛΕΨΕ για αυτήν! Μην φοβάσαι,δεν είσαι μόνη!
Αναστασία Μιγδάνη
Κανένας άνθρωπος δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αγάπησε τον εαυτό σου και μείνε με ανθρώπους που σε σέβονται. Και το σημαντικότερο, μίλα στους δικούς σου. Μη ντρέπεσαι. Η ντροπή αξίζει μόνο σε αυτόν που φέρεται με βία και πίστεψε με, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιου είδους συναισθήματα.
Δέσποινα Χατζηεμμανουήλ
Όποιος κακοποιεί το σώμα σου, κακοποιεί πρώτα από όλα την ψυχή σου. Μην τον αφήσεις.
Θωμά Δέσποινα
Ό,τι και να σου πει η κοινωνία, δεν φταις εσύ.
Αναστασία Λιούλη
Σώπασες, συγχώρεσες, ξέχασες. Ό πόνος όμως επέστρεψε και επιστρέφει κάθε φορά που εκείνος σε κοιτά στα μάτια, κάθε φορά που σου ζητά συγχώρεση, αλλά με την πρώτη ευκαιρία προσθέτει νέες μελανιές στο σώμα σου. Ως πότε θα φοράς αυτό το σπασμένο χαμόγελο; Ως πότε θα πνιγείς την φωνή σου; Που πήγε η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό σου; Βάλε ένα τέλος εδώ, ύψωσε την φωνή σου και ζητά βοήθεια, διεκδίκησε την ευτυχία που σου έκλεψε μέσα από τα χέρια. Αξίζεις τα καλύτερα, πλατιά χαμόγελα, χάδια και απέραντη αγάπη – αξίζεις σεβασμό! Μην αφήσεις την λέξη θύμα να χαρακτηρίσει όλη σου την ύπαρξη. Πάλεψε για τον εαυτό σου, πάλεψε για αυτό που είσαι, πάλεψε για την ευτυχία που σου ανήκει, πάλεψε για την ηρωίδα που κρύβεις μέσα σου. Καταδίκασε την βία στις σχέσεις και φύγε. Σου αξίζει να είσαι χαρούμενη- σου αξίζει να είσαι ελεύθερη!
Ελένη Λαζαρίδου
Η δύναμη της ψυχής είναι πανίσχυρη και ανεξάντλητη. Εκεί που νομίζεις πως όλα έχουν τελειώσει, εκεί είναι που διαπιστώνεις πως είσαι ανίκητη. Αρκεί να το πιστέψεις. Όσο και αν φοβάσαι – πολύ περισσότερο για τα παιδιά σου – και λιγότερο για τον εαυτό σου, ανασυγκροτήσου και μίλησε. Φώναξε και τρέξε όσο πιο μακριά μπορείς. Ένα είναι σίγουρο: Δίπλα σου υπάρχουν άνθρωποι άξιοι εμπιστοσύνης, που θα βοηθήσουν εσένα και τα παιδάκια σου. Μη φοβάσαι, είσαι δυνατή. Πίστεψε το. Εγώ θα είμαι δίπλα σου. Και πολλοί άλλοι ακόμα.
Γρηγόρης Καραγιαννίδης
To θέμα της βίας απέναντι στις γυναίκες,είναι κάτι που αφορά πρωτίστως εμάς τους άνδρες. Μόνο εάν γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πάψουμε να αναπαράγουμε αναχρονιστικά στερεότυπα φαλλοκρατισμού, θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Το φέρσιμό μας είναι που φταίει για όλα. Ας σταματήσουμε το φαινόμενο ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Κατερίνα Παπαδάκη
Δύναμη εστί να γεννάς, να σφαδάζεις στους πόνους για να φέρεις στον κόσμο μια νέα ζωή. Στον πόνο αυτό αντέχεις μονάχα εσύ! Είσαι πολύ δυνατή γυναίκα, διόλου αδύναμη δεν φανταζεις στα μάτια μου! Μιλα για το θύτη σου, να μην ντραπεις ούτε στιγμή, η φωνή σου θα ακουστεί γιατί σε θαυμάζουν πολλοί εκεί έξω!
Δανάη Σωπασή
Όσο κι αν νομίζεις ότι θα αλλάξει ή ότι μπορείς να ανεχθεις κάτι που δεν σου αξίζει, μένεις στάσιμη. Αγάπα τον εαυτό σου και προστατεύσου!
Θανάσης Τσιώλης
Είσαι πολύ πιο όμορφη απ’ όσο σ’ έχουν κάνει να νομίζεις.. Μείνε δυνατή, μη σπάσεις!
Αγάπησε τον εαυτό σου. Ζήσε. Μίλα. Είναι η δική σου ώρα να χορέψεις στους δρόμους, το ζωτικό σου γέλιο ν’ αντηχεί σε τοίχους γεμάτους αγάπη και ασφάλεια και το χαμόγελό σου να στολίσει κάθε εκπληκτική πτυχή της μοναδικότητάς σου.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα