Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Paradise Papers: Αυτά είναι τα ελληνικά ονόματα στις λίστες

Picture


​Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τα ονόματα των Ελλήνων και ελληνικών οικογενειών που βρίσκονται στα περιβόητα Paradise Papers.
Από την Appleby και τις θυγατρικές της διέρρευσαν περίπου 6,9 εκατομμύρια αρχεία, τα οποία καλύπτουν περίοδο από το 1950 έως 2016 και περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμφωνίες δανειοδότησης δισεκατομμυρίων δολαρίων και τραπεζικές δηλώσεις που αφορούν τουλάχιστον 25.000 εταιρείες συνδεδεμένες με ανθρώπους από 180 χώρες.

Στα στοιχεία της Appleby που δημοσιεύονται από το ICIJ στην διεύθυνση offshoreleaks.icij.org φαίνονται, οι συνδέσεις μεταξύ φυσικών προσώπων και offshore. Ανάμεσα τους εντοπίζονται και ελληνικά ονόματα καθώς και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ των ελληνικών ονομάτων εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών που συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον ιδιόκτητο στόλο τους, για ακίνητα, για σκάφη αναψυχής αλλά και για να ελαχιστοποιήσουν τα (σχεδόν ανύπαρκτα) φορολογικά τους βάρη. Επιχειρηματίες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα που προχώρησαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών και fund σε αγορές μετοχών. Πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς και πολλοί ακόμα.

Πρόσωπα και εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος από τα στοιχεία της Appleby

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη λίστα ονομάτων και εταιριών, αφού αποδεχθείτε πρώτα τους όρους χρήσης και πατήστε submit. Πατήστε πάνω στα ονόματα που σας ενδιαφέρουν για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία και τις διασυνδέσεις που αφορούν τα πρόσωπα.

Φιγουράρει πρώτο και καλύτερο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα