Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Τίποτα δεν είναι Φως στον κτιστό κόσμο.- Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στη ζωή μας - Η πρόνοια το πεπρωμένο και η μοίρα





Τίποτα δεν είναι Φως στον κτιστό κόσμο.

To φως έχω πει ότι δεν υπάρχει στον κτιστό κόσμο. 
Όλα στον κτιστό κόσμο ανήκουν στον δεύτερο Νου δημιουργό. 

Ο Άνθρωπος εισήλθε από το φως στον κτιστό κόσμο, κι έγινε από Φως που ήταν Νους, και από Ζωή που ήταν έγινε ψυχή. 

Φως είναι ο Πανάγαθος Φωτεινός Νους. 
Ζωή είναι ο Φωτεινός Λόγος. 
Ο Άνθρωπος είναι φως και ζωή. 

Όταν ο Άνθρωπος εισήλθε στην κτιστή δημιουργία από Φως έγινε Νους, δηλαδή έγινε Άγιος Λόγος. Όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό. 

Όταν εισέρχεται ο Άνθρωπος μέσα στους επτά Ζωδιακούς Ζωφόρους κύκλους, από Ζωή γίνεται η εικόνα της ζωής, δηλαδή ενδύεται τις ψυχές που δημιούργησε για τον άνθρωπο ο δεύτερος Νους δημιουργός, και ανήκουν στο γένος και τα είδη του ανθρώπου που θα ενδυθεί ο Άνθρωπος στους επτά κύκλους, και κάθε κύκλο εξουσιάζει το πνεύμα της φύσης, δηλαδή την παγκόσμια ψυχή του κάθε κύκλου ξεχωριστά από τους επτά, όπου κάθε κύκλος και μία παγκόσμια ψυχή του σύμπαντος ανάλογα με τα στοιχεία της φύσης κάθε κύκλου. 

Και όταν η εικόνα της ζωής που είναι η ψυχή όπως το ανθρώπινο γένος και είδος της παγκόσμιας ψυχής των επτά κύκλων , ενωθεί με το πυρ και πνεύμα του κάθε κύκλου από τους επτά , όπου πυρ είναι το σώμα, και πνεύμα οι μορφές που θα ενωθούν με το σώμα, τότε γίνεται ο άνθρωπος η εικόνα της εικόνας της ζωής. 

ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΑΥΓΟ - ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Η ΕΛΞΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ





Πολλοί αναφέρονται στις δυνάμεις της έλξης και του έρωτα, τις δυνάμεις που εκδηλώνονται από το κοσμικό αυγό, την αρχή της δημιουργίας της ζωής από το χάος-σκότος.


Οι ψυχές τώρα, όταν δεν βρίσκονται σε κατάσταση ενσάρκωσης δεν έχουν καμιά σχέση με τις δυνάμεις της έλξης και του  έρωτα, διότι η ψυχή είναι ασώματη νοητική ουσία των δυνάμεων της Αρμονίας και της αγνής καθάριας αγάπης. 

Η έλξη, είναι οι δυνάμεις που επιφέρουν την ένωση των άψυχων σωμάτων, ενώ ο έρωτας είναι οι δυνάμεις που ενώνουν όλα τα έμβια αισθητά σώματα, που ενσαρκώθηκε η ψυχή, και η ψυχή γίνεται κάτι άλλο, δηλαδή από νοητική ουσία των δυνάμεων της Αρμονίας αποκτά το αισθητό σώμα το οποίο οδηγείται από τις δυνάμεις του έρωτα και της έλξης.

Και από νοητική ουσία που ήταν η ψυχή και ζούσε την ζωή στον δικό της νοητό κόσμο με τις όμοιες προς αυτή ουσίες,
έγινε αισθητό σώμα, όπου ο έρωτας και η έλξη οδηγεί όλα τα αισθητά σώματα έμψυχα και άψυχα.

Αλλά αν δεν οδηγείται η έλξη και ο έρωτας από την ψυχή την αγνή αγάπη και την Αρμονία, κινδυνεύει η ψυχή να γίνει δούλος του αισθητού σώματος, δηλαδή οι δυνάμεις της Αρμονίας να γίνουν δούλος της έλξης και του έρωτα, μιας κατώτερης δόνησης που χαρακτηρίζει το δικό μας αισθητό υλικό σύμπαν.

Πεπρωμένο

aragorne
Τίποτα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, στην Ζωή, δεν γίνεται τυχαία.
ΤΑ ΠΑΝΤΑ έχουν κάποιο Σκοπό… και το παραμικρό ακόμη γεγονός στην ζωή κάποιου, είναι κομμάτι ενός ευρύτερου Σχεδίου.
Αν κάποιος μπορέσει να «συλλάβει» αυτό το Σχέδιο και προσαρμοστεί, όχι αφεθεί, στην ροή Του, θα έχει καταφέρει κάτι πολύ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, σημαντικό.
Να κάνει την Μοίρα του, Πεπρωμένο…
Τίποτα δεν συμβαίνει στην Ζωή κάθε ανθρώπου τυχαία…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα