Το λευκό ξύδι και το λεμόνι είναι μια ιδανική λύση στο καθάρισμα, για κάθε νοικοκυρά που θέλει να δει το σπίτι της να λάμπει. Φυσικά δεν μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σου. Παρότι σε άλλα σημεία μπορεί να είναι ευεργετικό, υπάρχουν και ορισμένα υλικά, που μπορεί να καταστραφούν αν τα καθαρίσεις με ξύδι και λεμόνι.
Διαβάστε, λοιπόν, τη γνώμη από έμπειρους επαγγελματίες καθαρισμού όσον αφορά το ποια σημεία πρέπει να προσέξεις, αν δεν θέλεις να καταστρέψεις καμία από τις επιφάνειες του σπιτιού σου.

Eπιτρέπεται να καθαρίσεις με ξύδι…


1. Σκουριά σε μικρά μεταλλικά υλικά

Αν θέλεις να καθαρίσεις τη σκουριά από μικρά μεταλλικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα μια βίδα, βούτηξε τα σε ένα μπόλ με ξύδι. Το οξύ του λευκού ξυδιού αντιδρά με το οξείδιο του σιδήρου που βρίσκεται στα μέταλλα με αποτέλεσμα η σκουριά να απομακρύνεται εύκολα και γρήγορα.
καθαρισμα με ξυδι (2)

2. Αυτοκόλλητα σε τζάμια και ντουλάπες

Αν βαρέθηκες να βλέπεις μπροστά σου μισοβγαλμένα αυτοκόλλητα στα τζάμια, τις ντουλάπες ή και στο αυτοκίνητο σου, υπάρχει λύση! Μπορείς να καθαρίσεις με ξύδι τα αυτοκόλλητα εύκολα & γρήγορα! Ζέστανε λευκό ξύδι και ρίξε λίγο σε ένα πανί. Μόλις το τρίψεις επάνω στο αυτοκόλλητο, αυτό θα ξεκολλήσει.