Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο «ΞΥΝΟΣ» ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ





Ο Ηράκλειτος μιλά για κάποιον «λόγον» που είναι κοινός. Κοινός δεν σημαίνει βέβαια έμφυτος σ’ όλους τους ανθρώπους, αλλά διάχυτος σ’ όλο τον κόσμο και γι’ αυτό αναγνωρίσιμος. Ωστόσο, αν και ο λόγος είναι κοινός και θα ’πρεπε να αντανακλά στη σκέψη όλων, οι πολλοί ζουν σαν να είχε ο καθένας τη δική του λογική (Του λόγου δ’ εόντος ξυνού ζώουσιν οι πολλοί ως ιδίαν έχοντες φρόνησιν)...

Λόγος είναι για τον Ηράκλειτο η νομοτέλεια του κόσμου, η πορεία του κόσμου μέσα από αντιθέσεις, η ισορροπία και η αρμονία των αντιθέσεων. Η συγκρότηση του κόσμου από αντιθέσεις είναι για τον Ηράκλειτο η πιο βασική αλήθεια. Την αλήθεια αυτή πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι. Δυστυχώς δεν την κατανοούν ούτε οι μορφωμένοι. Αυτοί συγκεντρώνουν ένα πλήθος από ειδικές γνώσεις, γίνονται πολυμαθείς, αλλά αγνοούν τη βασική αλήθεια, ενώ άλλοι σχηματίζουν μια λαθεμένη αντίληψη για τον κόσμο, διδάσκουν την διαρχία (καλό – κακό, φως – σκοτάδι, ζωή – θάνατος).
Σ’ αυτούς που δίνουν μια διεστραμμένη και παραπλανητική εικόνα για τον κόσμο κατατάσσει ο Ηράκλειτος τον Όμηρο, τον Ησίοδο, τον Πυθαγόρα, τον Αρχίλοχο, τον Ξενοφάνη, τον Εκαταίο. Ο Όμηρος ευχόταν να εξαφανιστεί η έρις και ο πόλεμος από την κοινωνία των ανθρώπων (Έρις εκ των θεών εκ τ’ ανθρώπων απόλοιτο, Ιλιάς Σ 107), ενώ ο Ησίοδος μεμψιμοιρούσε για την κοινωνική αδικία και έβλεπε κυρίως το κακό, δηλ. τη μια όψη της πραγματικότητας.
Ο Ηράκλειτος διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι όχι μόνο δυσκολεύονται να διακρίνουν την αληθινή νομοτέλεια του κόσμου, παρόλο που είναι ολοφάνερη, αλλά δεν είναι ικανοί ούτε να την καταλάβουν και όταν κάποιος τους την εξηγεί. Φαίνεται ότι ο Ηράκλειτος έκανε προσπάθεια να διδάξει τη θεωρία του, αλλά δεν γινόταν πειστικός.

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι!

O Μάρτιν Λούθερ Κινγκ γεννήθηκε 15 Ιανουαρίου του 1929 στην Ατλάντα. Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.  Γόνος μιας μεσοαστικής οικογένειας, με έντονες θρησκευτικές επιρροές, βίωσε από νεαρή ηλικία την κυρίαρχη ρατσιστική νοοτροπία του αμερικανικού νότου. 
martin-luther-king-jr-derek-russell«Δεν πολεμάς το σκοτάδι με σκοτάδι. Μόνο με το φως μπορείς»
Η οικογένεια, βαθιά θρησκευόμενη, ο πατέρας του και ο παππούς του ήταν Βαπτιστές ιεροκήρυκες, τον «ώθησε» στον Κλήρο. Σπούδασε Θεολογία και αποφοίτησε το 1951. Κατά τη διάρκεια των σπουδών ασπάστηκε τη φιλοσοφία της «πολιτικής ανυπακοής» και τη φιλοσοφία της «μη βίας», όπως αυτές είχαν ειπωθεί από τον Γκάντι.
Σταδιακά ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ διαμορφώνει τη δική του φιλοσοφία, στο πλαίσιο των θρησκευτικών και ηθικών αξιών του, συνθέτοντας το όραμά του για την κοινωνία. Την ίδια περίοδο το κίνημα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις έχει περάσει στη διαδικασία της ριζοσπαστικοποίησης.
Η συνεχιζόμενη καταπίεση του μαύρου πληθυσμού στο πλαίσιο της καθεστωτικής πολιτικής των διακρίσεων, αλλά και οι δολοφονικές επιθέσεις της Κου Κλουξ Κλαν,  οδήγησαν σε αρκετές μορφές αντίδρασης, άλλες φορές μεμονωμένα και άλλες μαζικότερα.
Μία τέτοια αντίδραση θα αποτελέσει και την αφορμή για τη δραστηριοποίηση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στον αγώνα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Το Δεκέμβρη του 1955, μία αφροαμερικανίδα, η Ρόζα Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σ’ έναν λευκό άντρα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Το περιστατικό με την Παρκς, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως η «μητέρα του σύγχρονου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων», επηρέασε τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί από κληρικός σε ηγέτη του κινήματος ενάντια στον ρατσισμό.

Μυστήριοι ήχοι : Oι απόκοσμοι θόρυβοι που κατακλύζουν τον πλανήτη

ήχοι

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί απόκοσμοι ήχοι, μεταλλικοί θόρυβοι, παράξενες δονήσεις που συνοδεύονται από βρυχηθμούς κλπ, από κατοίκους σε διάφορα μέρη του πλανήτη (Ουκρανία, Φινλανδία,Αγγλία, Ινδία, Οκλαχόμα, Νότια Αφρική, Λευκορωσία, Ελλάδα κλπ) χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή τους από τις αρμόδιες αρχές. Είναι σύνδρομο/υστερία της ανθρώπινης ψυχολογίας, διαφημιστικό κόλπο, «όπλο» που έχει τεθεί σε λειτουργία για να υποβάλλει την συνείδηση και το σώμα του ανθρώπου, συχνότητες τηλεπικοινωνιών των υποβρυχίων, μετακίνηση τεκτονικών πλακών που αντηχούν στον ορίζοντα ή άγνωστης φύσεως μηχανήματα κάτω απ’τη γη;
   Θα μπορούσε η θεωρία των αεροψεκασμών (chemtrails), η οποία θέλει τις κυβερνητικές υπηρεσίες να απελευθερώνουν ίχνη συμπύκνωσης με χημικές και βιολογικές ουσίες βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό, να ευθύνεται για τους παράξενους ήχους στον ουρανό; Ή μήπως, αόρατα εξωγήινα σήματα προειδοποιούν τον πλανήτη για μια επερχόμενη εισβολή; Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι παράξενοι ήχοι σχετίζονται με τον «παγκόσμιο εγκέφαλο». Ένα «νοητικό πεδίο» που έχει δημιουργηθεί μέσω του τεχνολογικού δικτύου που ενώνει όλο τον κόσμο κι έρχεται σε σύγκρουση με τα μορφογενετικά πεδία της γης. Πιστεύεται ακόμη, πως το Σέλας είναι εκείνο που ευθύνεται για τους απόκοσμους θορύβους λόγω της σύγκρουσης των των φορτισμένων σωματιδίων του διαστήματος που παγιδεύονται στο γήινο μαγνητικό πεδίο.

Παρατείνω τον πόνο και την δυσκολία, όταν..





Η ζωή, η ζωή είναι ένα ταξίδι, ένα ταξίδι κάποτε αναψυχής και κάποτε όχι. Ένα ταξίδι, που μέσα σε αυτό εμείς είμαστε πότε δημιουργοί και πότε δημιουργήματα. Είναι μία μόνιμη περιπέτεια, ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα. Έχει στιγμές χαράς, στιγμές θλίψης, πόνου, ανάτασης, στασιμότητας, εξέλιξης, πτώσης.
Όλα υπάρχουν μέσα σε κάθε ζωή, μέσα δηλαδή στην ζωή κάθε ανθρώπου και κάλλιστα η ζωή κάθε ανθρώπου θα μπορούσε να γίνει ένα βιβλίο, ένα μυθιστόρημα.
Η βασική πλοκή του βιβλίου της ζωής μας, έρχεται όταν εμείς βρισκόμαστε μέσα σε δυσκολίες, όπως είναι ένα πρόβλημα υγείας, μία δύσκολη σχέση, το οικονομικό και η δουλειά μας. Δρόμοι γενικοί αλλά τόσο ειδικοί. 

Δηλαδή κάθε ένας από μας βιώνει καταστάσεις μέσα από γενικές έννοιες, αλλά τόσο ειδικές και ατομικές. Καθώς κάθε κατάσταση μπορεί να μοιάζει με του διπλανού μας, αλλά είναι εντελώς, μα εντελώς διαφορετική. Καθώς η διαφορετικότητα αυτή δημιουργείται μέσα από τα δικά μας συνολικά βιώματα και μέσα από την μονα-δική μας αντιμετώπιση. Δηλαδή η δική μας μονάδα= προσωπικότητα- χαρακτήρας- εσωτερική συναισθηματική κατάσταση, μας οδηγεί σε αυτό. Στο να είναι μία κατάσταση που μοιάζει με του διπλανού μας, τελικά να είναι εντελώς διαφορετική.

Η ιστορία του ανθρώπου που έψαχνε μανιωδώς για το τέλειο κοχύλι



Δεν ξέρω αν συμβαίνει σ’ όλους τους ανθρώπους -ή τουλάχιστον σε κάποιους. Για μένα πάντως λειτουργεί. Το ονομάζω «η ανατροπή των τέλειων σχεδίων» ή -πιο λαϊκά- «ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σού ‘ρθει».
Δεν είναι σαν τον Νόμο του Μέρφυ «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Γιατί κάποιες φορές τα πράγματα πάνε απροσδόκητα καλά.
Μάλλον όλη η ουσία αυτής της θολής-στο-μυαλό-μου-σκέψης είναι ακριβώς αυτό το απροσδόκητο.
Ο Νόμος του Γελωτοποιού θα μπορούσε να ήταν: «Τίποτα δεν συμβαίνει ακριβώς όπως περίμενες να συμβεί». (+bonus feature: Χαλάρωσε κι απόλαυσε το.)
Δεν είναι αρνητική σκέψη (απαισιόδοξη) ούτε τ’ αντίθετο. Δυσάρεστη γίνεται μόνο αν νομίζεις ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Προσωπικά δεν έχω πλέον τέτοιου είδους χίμαιρες, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα. Απ’ το πώς θα κυλήσει η μέρα τους (πριν παγώσουν οι σωλήνες και μείνει χωρίς νερό) μέχρι τι επάγγελμα θα κάνει το παιδί τους όταν μεγαλώσει (πριν τους πει: «Ξέρεις, πατέρα, εγώ δεν θέλω να γίνω επιστήμονας ούτε καλλιτέχνης ούτε επαναστάτης. Υδραυλικός θέλω να γίνω».)
Τελικά, αν αποδεχτείς ότι δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο, μπορείς ν’ απολαύσεις περισσότερο όλα εκείνα που τυχαίνουν. Αρκεί να σταματήσεις να έχεις στο μυαλό σου αυτό που νομίζεις ότι θα ήταν τέλειο να σου συμβεί. Και ν’ αποδεχτείς την ατέλεια και την ομορφιά της, να παίξεις μ’ αυτά που σου έρχονται, χωρίς να σε νοιάζει πολύ αν θα νικήσεις.
Άλλωστε όταν παίζεις είσαι χαρούμενος. Κι όταν είσαι χαρούμενος είσαι νικητής. Όχι σε σύγκριση με κάποιον άλλο (πάντα υπάρχει κάποιος που έχει καταφέρει κάτι περισσότερο, να το ξέρεις αυτό).

KonMari: μία μέθοδος για να εξαφανίσεις για πάντα την αταξία

KonMari: μία μέθοδος για να εξαφανίσεις για πάντα την αταξία

Αν υστερούμε στην οργάνωση, το αποτέλεσμα είναι να τρέχουμε διαρκώς πίσω από δείκτες ρολογιών σε μία προσπάθεια να τα προλάβουμε όλα, αλλά συνήθως, η ακαταστασία γίνεται αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και με τη σειρά της, δημιουργεί ένα σωρό άλλα προβλήματα. Πώς φτάνουμε στη ρίζα του προβλήματος και στην επίλυσή του;
Η σύμβουλος οργάνωσης Marie Kondo, σε μία προσπάθεια να "διώξει"  την ακαταστασία από τις ζωές μας, δημιούργησε τη δική της προσωπική μέθοδο, την οποία αν ακολουθήσουμε, υπόσχεται ότι θα μας οδηγήσει σε έναν κόσμο χωρίς στρες και ένα περιβάλλον που μας επιτρέπει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι.
Η Kondo ονόμασε τη μέθοδό της KonMari και την περιγράφει αναλυτικά στο βιβλίο της με τον αισιόδοξο τίτλο "The Life Changing Magic of Tidying: A Simple, Effective Way To Banish Clutter Forever" (Η μαγεία του συγυρίσματος: ένας απλός, αποτελεσματικός τρόπος να εξαφανίσεις την αταξία για πάντα).
Πολλοί έχουν βρει σε αυτό το βιβλίο τον σύμμαχο που πάντα αναζητούσαν και πρόσφατα, μία από τους "ευαγγελιστές" της μεθόδου KonMari, η Δρ Christiane Northrup, αποφάσισε να μοιραστεί μερικά από τα μυστικά της στην προσωπική της σελίδα. Ιδού:

Βήμα πρώτο: αναγνώριση

Η πρώτη κίνηση είναι να ρίξουμε μία ματιά στο σπίτι και στη δυσφορία που πιθανά προκαλούν τα αντικείμενα τριγύρω μας. Καθένας από εμάς έχει πιθανά έναν διαφορετικό χώρο του σπιτιού του ο οποίος είναι ο πλέον ακατάστατος. Τι συμβολίζει ο χώρος στον οποίο έχει συγκεντρωθεί αυτός ο σωρός “προβλημάτων”;
Καθιστικό και τραπεζαρία: Αυτά είναι τα κύρια δωμάτια διασκέδασης. Η ακαταστασία σε αυτούς τους χώρους μπορεί να σημαίνει ότι κρύβουμε τον αληθινό μας εαυτό από τον κόσμο.

Αλλαγή της πραγματικότητας με τον Ανώτερο Εαυτό, το όχημα της Πέμπτης διάστασης



Από το Ζάχο Σκαφίδα

Η Ελένη και ο Γιάννης

“Το ξυπνητήρι, πότε ξημέρωσε; Ωραία είναι εδώ στη ζεστασιά μου, δεν θα σηκωθώ. Κάνει κρύο, ακούω τη βροχή, μάλλον βρέχει έξω”.

 “Πως θα πάω στη δουλειά με τόσο χαλασμό, θα βρω να παρκάρω εκεί κοντά ή θα γίνω λούτσα στο περπάτημα. Θα δω πάλι τα ξινισμένα μούτρα του διευθυντή, θα μου πει άρα καλημέρα. Θα με πρήξουν οι πελάτες, κι αν πάρουν τίποτα…, θα μου πουν θα ξανάρθω… γιατί δεν κρατάω τόσα χρήματα”.

“Με σκουντάει δίπλα μου ο Γιάννης”. –Γ. Ελένη σήκω. “Ωχ και αυτός, όλα τα περιμένει από μένα. Να του φτιάξω το καφέ, ως και τις φρυγανιές να του ετοιμάσω. Του λέω ότι έχουμε παχύνει. Τέρμα οι φρυγανιές, τέρμα η πολύ ζάχαρη, τέρμα τα βούτυρα. Αλλά αναισθησία να φάμε, να φάμε, να φχαριστήσουμε την κοιλία μας. Ζωή ή κόλαση;”

“ Τι λέω, κόλαση; Πράγματι είναι κόλαση. Τι είπαμε την προηγούμενη βδομάδα; Είδες ότι είσαι ένα με τη πηγή του σύμπαντος, είδες ότι μέσω του χρυσού σου Άγγελου, του ανωτέρου εαυτού (Α.Ε.) δεν είσαι μόνη. Ηρέμησε, χαλάρωσε, η σύνδεση και η ταύτιση που έκανες μπορεί να αλλάξει την κόλαση, και το ξέρεις. Χαλάρωσε όλα τα έχει αναλάβει ο  Α.Ε. και είτε καλά είτε κακά, είναι καλά και θα το δεις. Εντάξει, τώρα νιώθω πιο ωραία, να σηκωθώ”.

“Ας δω τι γίνεται έξω. Ωραία ποτιστική βροχή, όχι και χαλασμός! Είχε καιρό να βρέξει, χρειαζόταν, έχει την ομορφιά του αυτό το ήρεμο βροχερό πρωινό. Ας φτιάξω τον καφέ, θα βάλω λίγο ζάχαρη στην άκρη του κουταλιού και έτσι δεν θα λείψει τίποτα στη γεύση. Νάτος και ο Γιάννης, ξύπνησε σήμερα μόνος του, τι έγινε, θαύμα; Χαλάρωσε Ελένη…, όλα κανονίζονται από την πηγή και τον Α.Ε. που είσαι εσύ και θα πάνε καλά, το ξέρεις”. . Φιλάκι, αγκαλίτσα; “Τι αίσθηση; Εξισορρόπηση, ανταλλαγή ενεργειών επαφή, τέλειο!”

. Σκέτο καφέ σήμερα Ελένη. –Ε. Έχω βάλει ζάχαρη στην άκρη του κουταλιού, Γιάννη. –Γ. Δεν πειράζει, φέρτον. –Ε. Θέλεις φρυγανιές, βούτυρο; . Τι είπαμε χτες, δίαιτα Ελένη. “Το ήξερα ότι όλα αλλάζουν”. –Ε. Βρέχει και είναι όμορφα, δες. –Γ. Πράγματι μια άλλη μέρα.

Τα πρώτα προεδρικά διατάγματα από τον Τραμπ




Προεδρικά διατάγματα από την πρώτη κιόλας ημέρα του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, προετοιμάζεται να υπογράψει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την πάταξη της παράτυπης μετανάστευσης, την οικοδόμηση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, και την κατάργηση των πολιτικών του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.


Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έφτασε στην Ουάσιγκτον σε στρατιωτικό αεροπλάνο με την οικογένειά του την Πέμπτη, μια μέρα προτού ορκιστεί σε τελετή στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Οι συνεργάτες του Τραμπ είπαν ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα περιμένει για να κάνει χρήση ενός από τα ισχυρότερα εργαλεία της θέσης του, την προεδρική πένα, για να υπογράψει αρκετά διατάγματα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς τη συμμετοχή του Κογκρέσου.

«Είναι δεσμευμένος όχι απλώς την πρώτη μέρα της προεδρίας του, αλλά και την δεύτερη, και την τρίτη, να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αληθινής αλλαγής, και νομίζω ότι θα το δείτε αυτό τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε ο εκπρόσωπος του Τραμπ Σον Σπάισερ χθες, προειδοποιώντας τους δημοσιογράφους να αναμένουν δράση σήμερα, το Σαββατοκύριακο και νωρίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσκεψη στο Αρχηγείο της CIA 

Αύριο Σάββατο ο Τραμπ θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάνγκλι της πολιτείας Βιρτζίνια. Στο παρελθόν έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην υπηρεσία και τον απερχόμενο διευθυντή της, αμφισβητώντας αρχικά για το πόρισμά της ότι η Ρωσία ήταν αναμεμειγμένη σε υποκλοπή δεδομένων κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, για το αποδειχθεί αργότερα. Ο Τραμπ έχει επίσης συγκρίνει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών με τη ναζιστική Γερμανία.

Πάνω από 200 πιθανά διατάγματα

Η μαγεία του να χαίρεσαι με την χαρά του άλλου



Αθήνα, 8:20 το βράδυ και περπατάω σκυφτός.
Γυρνάω από μια δουλειά, χαμένος στις σκέψεις μου και διακρίνω με την άκρη του ματιού μου μια φιγούρα στην άκρη του δρόμου να ζητιανεύει.
Το ένστικτό μου, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, μου λέει πως κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή την εικόνα. «Μήπως ζητιανεύει ψεύτικα;» σκέφτηκα κι απλά συνέχισα τη διαδρομή μου.

Συνειδητοποιώ πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω αυτή τη σκέψη, οπότε  ξέρω ήδη και την επόμενη: «Ακόμα και πραγματικός να ήταν, με τόση ψευτιά που κυκλοφορεί σήμερα, καίγεται κι αυτός με τα ξερά».

Πώς να ξέρω, πώς να είμαι σίγουρος;

Αμφιβολία, γαμώτο, αμφιβολία παντού. Αυτό έχουμε γίνει. Μία καθημερινή αμφιβολία στα πάντα.

«Μ’ αγαπάει στ’ αλήθεια;»
«Μου συμπεριφέρεται όμορφα επειδή το νιώθει ή θέλει να με εκμεταλλευτεί;»
«Μου είπε για την επιτυχία του γιατί θέλει να το μοιραστεί μαζί μου ή επειδή θέλει να μου δειχτεί;»
Κι εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή που χάνονται όλα.

Διαλύονται σαν ένας πύργος από τραπουλόχαρτα κι ας χρειάστηκες κόπο να τον χτίσεις και το κακό είναι ότι παίρνει αμπάριζα και τον πύργο του άλλου. Γίνεσαι ένα με τη μιζέρια που χλευάζεις στις παρέες την ώρα που πίνεις χαλαρός το ποτάκι σου και δεν έχεις τι άλλο να συζητήσεις.

Το τελευταίο διάστημα πέρασαν αρκετές στιγμές συγχαίροντας ανθρώπους που έκαναν το δικό τους μικρό ή μεγάλο όνειρο πραγματικότητα, που διένυσαν ένα βήμα πιο πέρα στη (συνήθως) δύσκολη ζωή τους και χαμογέλασαν πλατιά.
Θες γιατί πέτυχαν έναν στόχο τους, γιατί βρήκαν μια δουλειά, γιατί κέρδισαν κάτι ή ακόμα και γιατί ήρθε στη ζωή τους ένα καινούργιο πρόσωπο;

Μπορώ να σας βρω εκατομμύρια αιτίες για τις οποίες κάποιος μπορεί να χαρεί, να χαμογελάσει ικανοποιημένος πως κάτι πέτυχε στην καθημερινότητά του.
Από τον πιο γελοίο μέχρι τον πιο σημαντικό, μα, για «κάτσε», ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τη σημαντικότητα ενός επιτεύγματος στη ζωή ενός ανθρώπου;
Ποιος είμαι εγώ που θα βάλω τα δικά μου κριτήρια και θα τα φορέσω σαν πουλόβερ στον καρπό της προσπάθειας κάποιου άλλου;

Το κατάλαβες το νόημα τώρα; 

Συνεχίζω:

Πόλεμος καὶ Ὕβρις

post-477

Θεοὶ πάντες ἔγημαν ἣν ἕκαστος εἴληφεν ἐν κλήρῳ. Πόλεμος παρῆν ἐσχάτῳ κλήρῳ· Ὕβριν δὲ μόνην κατέλαβεν· ταύτης περισσῶς ἐρασθεὶς ἔγημεν. Ἐπακολουθεῖ δὲ αὐτῇ πανταχοῦ βαδιζούσῃ. Ὅτι ἔνθα ἂν προέλθῃ ὕβρις ἢ ἐν πόλει ἢ ἐν ἔθνεσι, πόλεμος καὶ μάχαι εὐθὺς μετ᾿ αὐτὴν ἀκολουθεῖ.
Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως και οι Ινδοί, πίστευαν ότι ο κάθε θεός είχε τη σύζυγό του. Ο μύθος λέει ότι με κλήρο απέκτησε ο κάθε θεός τη σύζυγό του Τελευταίος έμεινε ο θεός Πόλεμος, ο οποίος πήρε για σύζυγό του την τελευταία θεά που είχε απομείνει: την Ύβρι. Και την αγαπούσε πάρα πολύ. Όπου βρισκόταν η Ύβρις, εκεί ερχόταν από πίσω και ο Πόλεμος. Έτσι από τότε σε όποια πόλη (κράτος) εκδηλωνόταν μεγάλη ύβρις, ακολουθούσε και πόλεμος.
Θα πρέπει όμως να εξηγήσουμε τί είναι ύβρις.

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ

Ο άντρας ο σωστός, δεν είναι ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός, αλλά αυτός που έχει αυτοπεποίθηση. Ώρα να γεμίσεις τις μπαταρίες της αυτοπεποίθησής σου και να κυκλοφορείς με περηφάνια.

Σκέψου έναν άντρα σίγουρο για τον εαυτό του: κλείνει ραντεβού, γνωρίζει νέο κόσμο, κάνει χιούμορ και μοιάζει ακαταμάχητος. Φέρε τώρα στο μυαλό σου έναν τύπο με τα χέρια στις τσέπες, το κεφάλι σκυφτό και την αυτοπεποίθηση στα τάρταρα· σηκώνει το βλέμμα, σε κοιτάζει και είναι σαν να σου λέει «συγγνώμη, αγνόησέ με, κάνε πως δεν με είδες». Το να ξέρεις την αξία σου και να τη διεκδικείς με θάρρος, θα φέρει σίγουρα κάτι παραπάνω στο μηνιαίο σου εισόδημα. Οταν λοιπόν μπορείς να γίνεις κάποιος απ’ αυτούς τους δύο, γιατί να μη διαλέξεις τον πρώτο; «Η πίστη στον εαυτό μας μάς επιτρέπει να προβάλουμε τα στοιχεία που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν με την πρώτη ματιά, όπως η ανταγωνιστικότητα, το εισόδημα, η φιλοδοξία» παρατηρεί ο Sean Murphy, ψυχολόγος. Αυτά τα σήματα δεν είναι πάντα έκδηλα και συνειδητά, οπότε μπορεί να μην καταλαβαίνεις καν ότι τα στέλνεις. Ακόμα, όμως, κι αν δεν αποπνέεις από φυσικού σου τι πάστας άνθρωπος είσαι, ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι έρευνας σου αποκαλύπτει πώς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου ότι είσαι ο άνθρωπός τους. Η υπερδύναμή σου βρίσκεται μόνο μερικές αράδες μακριά. 

1. Ξεχώρισε στο Πλήθος

Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους, η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράς βαρετά ρούχα και άλλες τόσες θυμοσοφίες και λαϊκές ρήσεις επιβεβαιώνουν ότι πρέπει ν’ ακολουθήσεις τη συμβουλή της Karen Pine, συγγραφέα του Mind What You Wear «Ξέχνα το συνηθισμένο σου ντύσιμο ξεκινώντας με μικρά ενδυματολογικά ρίσκα». Οσο περισσότερο μιλάνε για το πόσο ωραίος δείχνεις, τόσο γρηγορότερα θα λυθείς.
Ευ Ανταγωνίζεσθαι
Το outfit σου πρέπει να είναι ένα level πιο πάνω από των υπολοίπων. Τα ρούχα που φλερτάρουν με τις επίσημες περιστάσεις -όπως ένα κοστούμι σε ένα εβδομαδιαίο meeting- σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Επίσης, το ντύσιμο είναι ξεκάθαρα συνυφασμένο με τη δύναμη, σύμφωνα με μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. «Από τη στιγμή λοιπόν που η δύναμη συνδέεται και με την εξουσία και την αυτοπεποίθηση, το σωστό ρούχο μπορεί να σου προσδώσει τον αέρα που έχει ένας άντρας με αυτά τα χαρακτηριστικά» κρίνει ο Abraham Rutchick, επικεφαλής της μελέτης. 
Η Λεπτομέρεια Είναι το Παν
Οι μικρές -όχι έντονες- πινελιές μπορούν να στρέψουν πολύ γρήγορα το παιχνίδι υπέρ σου. «Τα μανικετόκουμπα είναι πλέον συνηθισμένα, δεν πρόκειται κανείς να σου ρίξει δεύτερη ματιά» αναφέρει η Jacqui Stafford, συγγραφέας του The Wow Factor. Για ένα ραντεβού, δοκίμασε κάτι μοντέρνο, όπως τα monk shoes με λουράκι ή ένα -όχι παλιομοδίτικο- ποσέτ. 

26.171 βόμβες σε ένα χρόνο έριξε ο ‘νομπελίστας Ειρήνης’ Ομπάμα σε 7 χώρες – Οι ΗΠΑ πίσω από τον πόλεμο της Υεμένης

obama-war-872x500.jpg

Το 2009, η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ αποφάσισε το Νόμπελ Ειρήνης για το 2009 να δοθεί στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τις εξαιρετικές προσπάθειές του για την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας μεταξύ των λαών – Η Επιτροπή έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο όραμα του Ομπάμα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα (αλλά με ηλεκτρομαγνητικά όπλα τύπου HAARP, που τυγχάνει να έχει και η ίδια η Νορβηγία)

Τουλάχιστον 26.171 βόμβες έριξαν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις το 2016 σε 7 συνολικά χώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Στην τελευταία χρονιά της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ, οι βομβαρδισμοί αυξήθηκαν κατά 3.000 χτυπήματα σε σχέση με το 2015.
Σύμφωνα με τα νέα διαθέσιμα στοιχεία του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που παρουσιάζει ο Independent, ο αμερικανικός στρατός έριξε 26.171 βόμβες, 3.000 περισσότερες από το 2015. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτές έπληξαν τη Συρία (12.192) και το Ιράκ (12,095).

Διαγράφοντας κάθε εἴδους προπαγάνδα ἀπὸ μέσα μας

Διαγράφοντας κάθε εἴδους προπαγάνδα ἀπὸ μέσα μαςΓιὰ νὰ διακρίνουμε τὸ τὶ προπαγάνδα ἔχουμε ἀποδεχθεῖ ὡς κάτι ἀληθές, θὰ πρέπη νὰ καταπιασθοῦμε, λεπτομερῶς, μὲ ὅλες αὐτές, μίας πρὸς μίαν, ἀλλὰ τὶς περισσότερες φορὲς εἶναι καὶ ἀδύνατον καὶ παράλογον, ἐφ΄ ὅσον ἔχουν περιπεπλεχθεῖ μέσα μας τὰ πάντα, σὲ ἕνα ὁμοιογενὲς ἰδεοληπτικὸ κουβάρι, ποὺ ἀρχὴ καὶ τέλος δὲν ἔχει. 
Γιὰ νὰ ἀπαλλαγῇ κάποιος ἀπὸ ὅλα αὐτά, ποὺ ἐν ἀγνοίᾳ του τὶς περισσότερες φορές, τὸν καταδυναστεύουν, ὀφείλει νὰ ξεκινήσῃ ἀπὸ τὰ προφανῆ. Καὶ  προφανῆ, ἐπὶ τοῦ πρὸ κειμένου, εἶναι ὅλα αὐτὰ ποὺ ἀπομειώνουν βαθμοὺς ἐλευθερίας σὲ ὅλους μας κι ὄχι μόνον σὲ αὐτόν. Ὅ,τι δῆλα δὴ δὲν ἐξυπηρετεῖ τὴν συνολικὴ  κι ἄνευ ὅρων Ἐλευθερία, καλὸ εἶναι νὰ μπαίνῃ στὴν ἄκρη, ἀνεξαρτήτως τοῦ ἐὰν θὰ ἀμφισβητεῖται ἤ ὄχι. Εἶτε αὐτὸ εἶναι πολιτικὴ τοποθέτησις, εἶτε θρησκευτική, εἶτα ἀκόμη καὶ ἰδεολογική.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ




Με γυμνό στήθος κυκλοφορούσαν οι αρχαίες Μινωίτισσες. Το ίδιο και οι γυναίκες λαών πρωτόγονων. Δεν κρυβόντουσαν τα μαστάρια, ελεύθερα ήταν και περήφανα, αγνά, άπιαστα, αμεταχείριστα, λες και δεν είχαν χουφτωθεί.
Ήρθε η εποχή της πολιτισμένης δύσης που πρώτα θεώρησε αμαρτία τη γυμνότητα του μπούστου και μετά άρχισαν να φασκιώνουν τα βυζιά με κορσέδες, η συνέχεια των οποίων ήταν το σουτιέν.
Είσαι αρσενικός και κάνεις προσπάθεια να κρατήσεις μακριά τη ματιά σου από το αυλάκι ανάμεσα στους δύο κώνους. Να μη σε παρεξηγήσει η κυρία, μη σε περάσει λυγούρη ερωτικώς, ενώ μέσα της εκείνη γουστάρει με χίλια που το βλέμμα σου θέλει να χωθεί, αν είναι δυνατόν, μέχρι τις ρώγες.
Κι έρχεται ένας Γερμανός πανεπιστημιακός ο οποίος, μετά από πέντε χρονών μελέτη, έβγαλε την επιστημονική του αλήθεια. Στον άνδρα κάνει καλό, στην καρδιά του, στην κυκλοφορία του αίματος, να απολαμβάνει τη θέα του γυναικείου στήθους. Άρα; Δεν είναι η πείνα η σεξουαλική, που οι βύζοι αιχμαλωτίζουν την ανδρική όραση. Είναι η σοφία της πλάσης. Που για την καλύτερη λειτουργικότητα του ανδρικού σώματος στέλνει τους οφθαλμούς κατ' ευθείαν στα φωτοβόλα νούφαρα της Αφροδίτης.

Όσα δεν ήξερες για το πέος, τον κόλπο και... το sex!


Ξέρεις ότι το σεξ είναι από τα πιο απλά πράγματα στον κόσμο. Κι αυτό, γιατί ο καθένας μας μπορεί να το κάνει. Ακόμα και όταν έχεις μείνει για καιρό αγάμητος, όταν έρθει η στιγμή, είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσεις τα μέγιστα (αν φυσικά γουστάρεις και δεν το κάνεις, για να φύγουν τα χοντράδια / να σου περάσουν τα νεύρα). Είναι λένε σαν το ποδήλατο. Μια φορά το μαθαίνεις και μετά το κάνεις μια ζωή (ή τουλάχιστον μέχρι να παντρευτείς). Όμως... υπάρχουν πράγματα για το σεξ που δεν τα γνωρίζεις. Και ούτε σε νοιάζει να τα μάθεις.

Γιατί, αν τα μάθεις, θα πάψεις να κάνεις σεξ και θα ανατριχιάζεις και μόνο στην ιδέα. Από τις ταινίες που κατά καιρούς έχεις δει, ξέρεις ότι οι φυσιολογία του οργανισμού σου δέχεται έναν καταιγισμό αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της πράξης. Πάνω κάτω αυτά είναι σωστά. 


Ανεβαίνει η αδρεναλίνη σου, ανεβαίνει η σεροτονίνη σου (η ορμόνη που σε κάνει χαρούμενο), καις λίπος κτλ κτλ. Υ


πάρχει, όμως, κάτι που δε φαντάζεσαι ότι συμβαίνει κατά τη διαδικασία του σεξ.Φαντάζεσαι ότι το πέος γαμάει έτσι ευθυτενές όπως μπαίνει και βγαίνει. Στητό και σκληρό. 


Φαντάζεσαι ότι ο κόλπος σου εφαρμόζει στο πέος, όπως το κλειδί στην κλειδαριά. Και γι’ αυτό νοιώθεις τόσο υπέροχα. 


Αμ δε! Στη συνουσία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα φαντάζεσαι. Για να σου ανοίξω τα μάτια, λοιπόν.

Επετειακές οι μέρες που ζούμε, καθώς κλείνουν 10 χρόνια ακριβώς από τότε που δημοσιεύτηκε η πρώτη έρευνα (αιρετική για τα δεδομένα της εποχής εκείνης) για τη φυσιολογία του σεξ. Τα ευρήματα ήταν λίγο ως πολύ κουλά και αν δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις, οι συγγραφείς της θα βρισκόντουσαν με κομμένα ποδαράκια. Για πάμε...



Schultz WW, et al. Magentic Resonance Imaging of Male and Female Genitals during Coitus and Female Sexual Arousal.BMJ 319: 1596-1600 (1999) στο έχω όλο, έτοιμο για κατέβασμα, εδώ.
Στη μελέτη αυτή γίνεται αρχικά μια ανασκόπηση της απεικόνισης των γεννητικών οργάνων κατά τη σεξουαλική πράξη ανά τους αιώνες. Πρώτος διδάξας υπήρξε ο Leonardo da Vinci. 



Το σχέδιο που έκανε το 1493 μπορείς να το δεις δεξιά. Το έργο αυτό το ονόμασε "The Copulation" και απεικονίζει τον άνδρα μέσα στη γυναίκα, το σπέρμα του άνδρα να κατεβαίνει στο πουλί του από τον εγκέφαλο μέσω της σπονδυλικής του στήλης συν του ότι υπάρχει μια σύνδεση των γαλακτοφόρων πόρων της γυναίκας με τα γεννητικά της όργανα


Αυτή ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια, μιας και συνδύαζε όλες τις θεωρήσεις τις εποχής (και βόλευε και την Εκκλησία βεβαίως), αλλά δυχτυχώς μας στοίχειωσε για 5 και πλέον αιώνες, όντας γεμάτη λάθη. 


Το 1933 ο Dickinson αναπαρέστησε εκ νέου την ανατομία της διείσδυσης. Είναι αυτό που βλέπεις από κάτω (σε πλάγια τομή) και πρόκειται για αυτό που ακριβώς έχεις στο μυαλό σου, αν προσπαθήσεις να σκεφτείς ένα πέος μέσα σε έναν κόλπο.

Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΕΛΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ; ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!






Ο Σωκράτης της πλατωνικής «Πολιτείας, 621. a.4 – b.1», στο 10ο βιβλίο, εκεί που οι ψυχές πάνε στο πεδίο Λήθης μας λέγει ότι: 

«Όταν πια έφτασε το βράδυ, κατασκήνωσαν όλοι τους κοντά στον Αμέλητα ποταμό, που το ύδωρ του δεν μπορούσε να το κρατήσει κανένα αγγείο. 
σημ: ποιος είναι ο Αμέλητας ποταμός που δεν μπορεί κανένα αγγείο, "δοχείο-ΣΩΜΑ" να τον κρατήσει;

Όταν έφτασε το βράδυ, δηλαδή να ενδυθούν οι ψυχές το σκοτάδι, δηλαδή το αισθητό σώμα, που βρίσκεται μέσα στον Αμέλητα ποταμό, που το νερό καλύπτει την ψυχή!!
Η ατμόσφαιρα του πλανήτη περικλείεται από τον υγρό αέρα!
Άρα η ατμόσφαιρα του πλανήτη είναι η λήθη της ψυχής!! 

ο Αμέλητας ποταμός της Λήθης των ψυχών!!

Κάθε ψυχή λοιπόν ήταν αναγκασμένη να πιεί μια ορισμένη ποσότητα από το ύδωρ αυτό, αλλά όσοι δεν μπορούσαν να κρατηθούν, εξ αιτίας της αφροσύνης τους, έπιναν περισσότερο από όσο έπρεπε. 

σημ: Όποια ανθρώπινη ενσαρκωμένη ψυχή γίνει ένα με τον κόσμο και την πραγματικότητα της Γης πέφτει σε Λήθη η ψυχή του!!

Ομοίως όποιος έπινε περισσότερο λησμονούσε τα πάντα – σκηνᾶσθαι οὖν σφᾶς ἤδη ἑσπέρας γιγνομένης παρὰ τὸν Ἀμέλητα ποταμόν, οὗ τὸ ὕδωρ ἀγγεῖον οὐδὲν στέγειν. μέτρον μὲν οὖν τι τοῦ ὕδατος πᾶσιν ἀναγκαῖον εἶναι πιεῖν, τοὺς δὲ φρονήσει μὴ σῳζομένους πλέον πίνειν τοῦ μέτρου· τὸν δὲ ἀεὶ πιόντα πάντων ἐπιλανθάνεσθαι». 

ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΗ




Ο καθαρισμός του σώματος δεν μπορεί να συμβεί αν πρώτα δεν είναι καθαρό το πνεύμα που το καθοδηγεί η ψυχή. 

Το νερό ότι και να καθαρίσει δεν παύει να καθαρίζει την εξωτερική λάσπη που στεγνώνει, δηλαδή την αλληλεπίδραση του σώματος μας με όλα τα υπόλοιπα σώματα της φύσης, και η φύση δεν είναι ότι καλύτερο, διότι τα μεν σώματα είναι θνητά, το δε πνεύμα ακάθαρτο.

Με το μπάνιο καθαρίζουμε το θνητό σώμα συμβολικά και επιφέρουμε την σωστή λειτουργία του στον βαθμό που μπορούμε. Με τον καθαρισμό του ακάθαρτου πνεύματος επιφέρουμε την υγεία του αισθητού σώματος μας. 
Αλλά και στις δύο περιπτώσεις απλά ζούμε ως θνητοί μια θνητή ζωή.

Στην ζωή μου πάντα έκανα και κάνω όνειρα συνεχώς, διότι τα όνειρα είναι η ζωή μου, ίσως γιατί ήξερα κατά βάθος πόσο μα πόσο θνητοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι σ'αυτόν τον κόσμο σε αντιδιαστολή με την αληθινή μας υπόσταση που έχει τα πάντα.
Τα όνειρα μου λοιπόν έγιναν η καθημερινότητα μου, και η καθημερινότητα μου τα όνειρα μου που με καθοδηγούσαν στον τρόπο αντιμετώπισης της εδώ θνητής ζωής μου.

Δύο τα βασικά προβλήματα που με απασχολούσαν από μικρό παιδί, να μάθω την αλήθεια της ζωής την αληθινή μου υπόσταση, και κατά δεύτερον να μην γίνω ποτέ σκλάβος του σώματος και της διττής του φύσης διότι αναιρεί την προσωπική ελευθερία μου, πράγμα πάρα πολύ σημαντικό για μένα. 

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ!



Αυτοί οι μπινέδες οι Γερμανοί. Όλοι, δηλαδή, οι Ευρωπαίοι, οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης για αιώνες δεν ησυχάζανε μέχρι που τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Πάντα στην τσίτα, πως θα γίνουν πιο δυνατοί οι δυνατοί, δεν μιλάμε για Ελλάδες και Ιρλανδίες, Σερβίες και Δανίες.
Μέσα 19ου αιώνα. Ο καγκελάριος Ότο φον Μπίσμαρκ και ο στρατηγός Χέλμουτ φον Μόλτκε φτιάξανε ένα δυνατό πρωσικό στρατό και κατ' αρχήν κτυπάνε την Αυστρία. Το πρόβλημα είναι ότι τα γερμανικά κράτη είναι χύμα, σκορπισμένα. Τι πρέπει να γίνει για να ενοποιηθούν; Το πιο εύκολο! Να βρουν τον εχθρό. Έναν εχθρό.
Ένας ασήμαντος, Ναπολέων κι αυτός, ο Γ', ανηψιός του μεγάλου Βοναπάρτη, παριστάνει τον αυτοκράτορα στην Γαλλία κι έχει επίσης, όπως οι Πρώσοι, “εσωτερικά” προβλήματα. Ένας πόλεμος θα τον ισχυροποιήσει, θα του δώσει κύρος. Κηρύσσει, λοιπόν, τον πόλεμο στον παραδοσιακό εχθρό, την Γερμανία, όμως η εικόνα στην Γαλλία μοιάζει με την Ελλάδα του 1974. Τότε που ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έκανε επιστράτευση. Το χάος. Ουδείς γνώριζε πού πάει, τι κάνει.
Παρ' ό,τι ανοργάνωτος, απροετοίμαστος ο γαλλικός στρατός με επικεφαλής στην πρώτη γραμμή(!) τον Ναπολέοντα τον Γ' κάνει την πρώτη κίνηση και καταλαμβάνει μια πόλη, που δεν έκανε σοβαρή αντίσταση. Αντεπίθεση οι Πρώσοι και γυρίζουν πίσω τους Γάλλους. Ο αυτοκράτωρ μετακινεί 170.000 φαντάρους στο Μετς και ο ίδιος με περισσότερους πάει 150 χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Σαλόν.

ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΠΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!



Έχει καταντήσει αηδία αυτό το έργο των αποκαλύψεων για την… ανάρμοστη συμπεριφορά προς τις γυναίκες του φρεσκοπλανητάρχη Ντοναλντ Τραμπ. Και πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ και μετά τη νίκη του επί της Χίλαρυ Κλίντον, κάθε τόσο έσκαγε ένα «σκάνδαλο».
Η Mις Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ της ζήτησε να πάει στο δωμάτιό του. Που είναι το περίεργο; Άντρας είναι, γουστάρει το σεξ ο οργανισμός του και της έκανε την τιμή να την πηδήξει. Δεν είναι ανώμαλος ο νέος πλανητάρχης να την καλέσει στο δωμάτιό του να παίξουν μπιρίμπα, ούτε να μπανίσουν πορνό παρέα.
Με την ευκαιρία. Είναι τέτοιο το σεξουαλικό πάθος του βαψομαλλιά, που εκυος όλων των άλλων έγινε ο διοργανωτής του «θεσμού» της Μις Υφήλιος.

ΘΕΟΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο David W. Hartman ήταν τσακισμένος. Στο κάτω-κάτω, τυφλώθηκε όταν ήταν 8 χρόνων. Αλλά παρ’ όλα αυτά συνέχισε να έχει το όνειρο του, ακόμα και όταν αυτό το όνειρο γκρεμίστηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Temple λέγοντας του ότι κανείς χωρίς όραση δεν είχε ολοκληρώσει την ιατρική σχολή. Με κουράγιο αντιμετώπισε την πρόκληση να «διαβάζει» τα ιατρικά βιβλία έχοντας εικοσι-πέντε ολόκληρα βιβλία μαγνητοφωνημένα για αυτόν. Και μαντέψτε! Στα εικοσι-επτά, ο David W. Hartman έγινε ο πρώτος τυφλός φοιτητής που ολοκλήρωσε την ιατρική σχολή στην Ηνωμένες Πολιτείες. «Ο κάθε ένας από μας είναι ανάπηρος με τον έναν τρόπο ή τον άλλο», ο Dr. Hartman, ψυχίατρος τώρα, είπε σε 597 απόφοιτους στο Κολλέγιο του Gettysburg. «Κάποιοι από εμάς είναι ντροπαλοί, κάποιοι από εμάς έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση… το σημαντικό είναι πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις αναπηρίες». Θα μπορούσατε να πείτε ότι «Τα μεγάλα μυαλά έχουν όνειρα, όλοι οι άλλοι έχουν μόνον ευχές!» και πίσω από τα παρασκήνια, βοηθώντας μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας, είναι ο Θεός.
Του Lewis Timberlake
«Ο Θεός αγαπάει τον κάθε ένα από εμάς σαν να υπήρχε μόνον ένας από εμάς». - Άγιος Αυγουστίνος
«Να έχεις κουράγιο για τις μεγάλες λύπες της ζωής και υπομονή για τις μικρές. Και όταν θα έχεις καταφέρει με κόπο την καθημερινή σου εργασία, πήγαινε να κοιμηθείς εν ειρήνη. Ο Θεός είναι ξύπνιος». - Victor Hugo

ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Ένα πλοίο πλέει ανατολικά και ένα άλλο πλέει δυτικά Με τους ίδιους προσωπικούς για το κάθε πλοίο άνεμους να φυσούν. Είναι τα πανιά Και όχι οι θύελλες Που λένε ποιο δρόμο να πάνε. Όπως οι άνεμοι της θάλασσας είναι και οι τρόποι της μοίρας, Καθώς ταξιδεύουμε στην ζωή μας. Είναι η ψυχή Που αποφασίζει τον στόχο της, και όχι η ηρεμία της διαμάχης.
- Ella Wheeler Wilcox
«Όταν η μοίρα μας δίνει ένα λεμόνι, ας προσπαθήσουμε να φτιάξουμε λεμονάδα» - Dale Carnegie
«Όταν ήμουν νεότερη, πράγματα συμβαίναν στην ζωή μου που με έκαναν να αναρωτιέμαι αν ήταν σύμπτωση ή ήταν μοίρα; Και τώρα, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει, ακλόνητα πιστεύω στην μοίρα – τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο» - Catherine Pulsifer

Σάλος από το ρεπορτάζ του CNN: Τι θα συμβεί αν δολοφονηθεί απόψε ο Τραμπ (βίντεο)

Σάλος από το ρεπορτάζ του CNN: Τι θα συμβεί αν δολοφονηθεί απόψε ο Τραμπ (βίντεο)
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το ρεπορτάζ του αμερικάνικου CNN, το οποίο περιγράφει τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που κάποιος δολοφονούσε τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του.
Την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια ενόψει της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ κορυφώνονται οι διαδηλώσεις από τους επικριτές του.
Κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων την Πέμπτη, το CNN ανέφερε πως αν ο Τραμπ δεχόταν δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που προηγούνται της ορκωμοσίας, ο αντικαταστάτης του δεν θα ήταν κάποιος από το δικό του επιτελείο.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, ο αντικαταστάτης του θα προερχόταν από την κυβερνητική ομάδα του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του CNN δέχτηκε επικρίσεις από πάρα πολλούς χρήστες των social media, ακόμα και από ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος, επειδή «προωθεί τη βία».
Υπενθυμίζεται ότι, το CNN είχε δεχτεί επίθεση από τον Τραμπ κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει. Τότε, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να «βγάλει τον σκασμό».
Επιπλέον, είχε προηγηθεί ένα ρεπορτάζ του δικτύου που ήθελε τον Ντόναλντ Τραμπ να βρίσκεται σε απόρρητο έγγραφο του FBI που προειδοποιούσε ότι οι Ρώσοι έχουν υλικό με το οποίο μπορούν να τον εκβιάσουν στο μέλλον, γεγονός που είχε εξοργίσει τον μεγιστάνα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα