Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Τι είναι το Silica Gel και Μερικές Έξυπνες Χρήσεις του



Έχετε αναρωτηθεί τι είναι τα μικρά άσπρα φακελάκια με τις διαφανείς μπαλίτσες που βρίσκουμε συχνά σε παπούτσια, ρούχα, τσάντες, και ηλεκτρικές συσκευές? Δείτε τι είναι το Silica Gel, ποια είναι η βασική του χρήση, καθώς και μερικές έξυπνες περαιτέρω χρήσεις του, ώστε να το εκμεταλλευτούμε αντί να το πετάμε.

Τι είναι το Silica Gel

Το Silica Gel είναι μια ξηραντική, άοσμη ουσία, που προστατεύει τα προϊόντα από την υγρασία - και κατ' επέκταση τη μούχλα - καθώς και από τη φθορά.
Συνήθως τοποθετείται σε σακουλάκια μέσα σε συσκευασίες παπουτσιών, ηλεκτρονικών συσκευών, κ.α..
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τζελ αλλά για μικρούς, μη τοξικούς κόκκους διοξειδίου του πυριτίου (SiO2).
Το διοξείδιο του πυριτίου είναι ένωση του πυριτίου με οξυγόνο, πολύ διαδεδομένη στη φύση σε κρυσταλλική ή άμορφη κατάσταση. Η κρυσταλλική μορφή αναφέρεται ως χαλαζίας, ενώ η άμορφη ως άμμος.
Επιπλέον, υπάρχει και η τεχνητά παρασκευασμένη μορφή του διοξειδίου του πυριτίου.
Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για διοξείδιο πυριτίου σε μικροσπογγώδη μορφή, το οποίο λόγω της δομής του, έχει την ιδιότητα να προσροφά (και όχι να απορροφά) διάφορες ουσίες.

Περί επιθυμίας

desire

Περπατώ στο δρόμο και εμφανίζεται μια όμορφη γυναίκα. Η παρουσία της, όταν το μάτι μου πέσει πανω της δημιουργεί ένα ερέθισμα (οπτικό, σε αυτή την περίπτωση), που δημιουργεί μια αίσθηση (οπτική). Στη συνέχεια συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο. Αμέσως δημιουργείται μια ιδέα/σκέψη/εικόνα ότι Εγώ θέλω/πρέπει να πάρω κάτι από αυτήν (μια ματιά, ένα ραντεβού, μια σχέση, μια βραδιά). Αυτό σηματοδοτεί την δημιουργία της επιθυμίας.
Αν τώρα πριν να δημιουργηθεί αυτή η ιδέα (“Εγώ θέλω κάτι από αυτήν”), υπάρξει ένα κενό, έστω πολύ μικρό, χρονικά, ένα κενό στο οποίο η σκέψη δεν θα ξεπεταχτεί, τότε κάτι μυστήριο συμβαίνει. Η επιθυμία δεν προλαβαίνει καν να σχηματιστεί και το δράμα που την ακολουθεί δεν θα συμβεί ποτέ.

Η ταχύτητα που επιβάλλεται στα συστήματά μας είναι επικίνδυνη



Το κακό έχει κι έναν άλλο τρόπο να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Σε αυτή την εποχή, οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με την ταχύτητα. Νομίζουν ότι η ταχύτητα είναι ο κύριος παράγοντας για την επιτυχία και την ανάπτυξη. Λόγω αυτής της ψευδούς ιδέας, έχουν δημιουργήσει ένα ψέμα που επιβάλλει την αύξηση της ταχύτητας πάνω μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος θα χάσει τον έλεγχο πάνω στο χρόνο του και θα μετατραπεί σε έναν τροχό σε μια μεγάλη μηχανή - και εκείνοι που πατούν τα κουμπιά θα καθορίζουν την ταχύτητά του και θα τον κάνουν να τρέχει μέχρι να γίνει άχρηστος.

Σε μια προχωρημένη εποχή, οι άνθρωποι θα ζουν στην ιδέα του Απείρου. Δεν θα αναγκάζουν το σώμα τους να τρέχει πιο γρήγορα από ό, τι είναι ικανό. Στην εποχή μας, η ζωή έχει οριστεί με τέτοιο τρόπο που κάθε ώρα έχει προγραμματιστεί για κάτι. Πολύ σύντομα, κανείς δεν θα έχει ιδιωτική στιγμή που δεν θα είναι φορτωμένη με κάτι που πρέπει να γίνει.

Η αναγκαστική ταχύτητα έχει πολλά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα παιδιά αναγκάζονται να ενεργούν ως ενήλικες. Ο άνθρωπος είναι αναγκασμένος να συντονίζει τον εαυτό του και να ζει με την ταχύτητα των μηχανών. Η ταχύτητα μπορεί να μετατραπεί σε έναν αποσυνθετικό παράγοντα· μπορεί να φορτώσει το νου και τη καρδιά μας και να τα κάνει μηχανές.

Λαμβάνουμε τριακόσιες φορές περισσότερες γνώσεις από ό, τι λάμβανε ο μέσος μαθητής διακόσια χρόνια πριν, αλλά ο εγκέφαλός μας είναι σχεδόν ο ίδιος εγκέφαλος. Λαμβάνουμε πεντακόσιες φορές περισσότερα συναισθήματα από ό, τι λάμβανε ένας μέσος άνθρωπος πριν από εκατό χρόνια. Οι ημερήσιες εφημερίδες μας, η τηλεόραση και οι ειδήσεις μας φορτώνουν και φέρνουν συναισθήματα από όλο τον κόσμο. Οι οργανισμοί μας είναι υπό μεγαλύτερη πίεση κάθε μέρα, φορτωμένοι με ραδιενέργεια, βραχέα κύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, και αυξανόμενες καθημερινές υποχρεώσεις.

Η σημασία του να ζεις τη στιγμή

thenow

Ορμώμενος από τα λεγόμενα κάποιου κύριου:
Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει σχέδια για το μέλλον (και να τα φέρει σε πέρας) είναι αυτός που μπορεί να ζει στο παρόν.
Διαφορετικά, ό,τι και να σχεδιάσει για μια μελλοντική στιγμή όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, θα πιάνει τον εαυτό του να σχεδιάζει πάλι κάτι για το μέλλον ή να σκέφτεται κάτι που συνέβηκε στο παρελθόν αδυνατώντας να ζήσει τα σχέδια που είχε κάνει.

Οι ιδέες και τα γεγονότα

facts

Η ζωή εξελίσσεται μέσα από γεγονότα. Συχνά μπερδεύουμε τις ιδέες με τα γεγονότα, κάτι που φαίνεται να είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σύγχυσης, διαίρεσης, σύγκρουσης, πόνου και θλίψης στον κόσμο..
Είμαι πάνω στη μηχανή και οδηγώ. Από πίσω μου κάποιος σφυρίζει μανιασμένα; Κοιτάζω και σκέφτομαι “πολύ ανυπόμονος είναι ο τύπος, τα νεύρα του θα έχει”. Ο πίσω όμως σφυρίζει επειδή βλέπει ότι το στηριχτήρι της μηχανής έχει βγει από τη θέση του και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να πετάξει κάτω τη μηχανή.
Υπάρχει ένα γεγονος.. κάποιος σφυρίζει πίσω μου. και υπάρχει μια ιδέα.. “ότι αυτός ο κύριος είναι ανυπόμονος και νευρικός”. Υπάρχει και ένα ακόμη γεγονος, ότι εγώ έχω την ιδέα ότι ο κύριος είναι ανυπόμονος και νευρικός.

Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi & CIA

Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi & CIA

Η Αντήχηση στα Αντιβαρυτικά Αόρατα Drones των Nazi & CIA

Στις τελευταίες δεκαετίες της ζωής του, ο Nikola Tesla είχε επιτύχει μια περιεκτική γνώση της Βεδικής φυσικής, της υποηχητικής αντηχήσεως που μπορεί να προωθήσει την ανθρωπότητα στα υψηλής ταχύτητος διαστημικά ταξίδια. Η αφοσιωμένη δουλειά του «κοιμώμενου προφήτη» Edgar Cayce συντονίστηκε με τις ανιδιοτελείς ιδέες του Tesla που τον έφεραν σε σύγκρουση με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της εποχής του, του οποίου η Ναζιστική κληρονομιά και πλεονεξία ζημίωσαν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Δεκαετίες βιομηχανικής κατασκοπίας είχαν αφήσει τα σημάδια τους στον διάσημο εφευρέτη του οποίου η οραματική διαίσθηση του απαιτούσε να δεχθεί την ευθύνη να συνεργαστεί με άλλους, με άλλους που φαινόντουσαν έμπιστοι. Οι κρυμμένες δυνάμεις πίσω από την εφεύρεση του, του Βαρυτικού Μοτέρ Tesla μόνο τώρα αρχίζουν να αποκαλύπτονται, πολλές δεκάδες χρόνια μετά τον θάνατο του Cayce και του Tesla. Εξ αιτίας της επιθανάτιας εξομολόγησης του Ναζιστή κατασκόπου και κομάντο Otto Skorzeny που άφησε την ιστορία της ζωής του και το φωτογραφικό του αρχείο στα χέρια του Erik ‘Orion Berman πριν τον θάνατο του το 1999.

Οι πολλές, καλά στηριγμένες παραδοχές του Ναζιστή κατασκόπου, κομάντο, σωματοφύλακα του Χίτλερ (μέχρι πριν τον πραγματικό θάνατο του Χίτλερ, σε ηλικία 114 ετών τον Φεβρουάριο του 2004 στην Αμερική στο Bethesda) κι εκτελεστή, περιελάμβαναν λεπτομερείς αναφορές για τις τελευταίες μέρες του Nikola Tesla και τις συνθήκες της δολοφονίας του με ασφυξία στις 6 Ιανουαρίου του 1943 από τον Reinhard Gehlen (3 April 1902 – 8 June 1979 επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Χίτλερ, κατόπιν συνεργάτης της CIA και αργότερα ιδρυτής των μυστικών υπηρεσιών της ομοσπονδιακής Γερμανίας) και τον Skorzeny που επίσης δολοφόνησε τον Dr. Morris K. Jessup αστροφυσικό που ασχολήθηκε με το πείραμα της Φιλαδελφείας και τα UFO.

Την δολοφονία του Tesla ακολούθησαν δεκαετίες ελεγχόμενης καταστολής, μυστικότητας κι αναστολής από την κλοπή των πολλών παράξενων όσο και θαυμαστών εφευρέσεων του, βασισμένων στην υποηχητική αντήχηση και την δημιουργία πλάσματος ΗΗΟ. Ο Erik Berman δημοσίευσε την λεπτομερή έκθεση του Otto Skorzeny και τις υποστηρικτικές φωτογραφίες του στο “The Bush Connection” (2003)
Η οικογένεια Μπούς και οι Ναζί μαζί κι αγαπημένοι.

Αναλογιστείτε και ίσως καταλάβετε το παιχνίδι που παίζετε στην πλάτη σας,
όσο εσείς ψηφίζετε και το θεωρείτε αυτό δημοκρατία!!!
1938 group George H.W. Bush NAZI
Otto Skorzeny 1
Otto Skorzeny xitler
Otto Skorzeny -η έκθεση του


Στην διάρκεια του 1942, ο Χίτλερ ήθελε απελπισμένα να κυβερνήσει τον κόσμο. Διέταξε τον George H. Scherf, Jr. (δηλ. τον George H.W. Bush, τον πατέρα Μπούς, πρώην πρόεδρο της Αμερικής) να βάλει κοριό στο τηλέφωνο του Tesla για να βρει ποιες άλλες θαυμαστές εφευρέσεις δημιουργούσε, που θα τον βοηθούσαν να κυριαρχήσει παγκόσμια.

Δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου..





«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έχω γίνει υπεροπτικός, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.


Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν χαρίζω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα να μην συνυπάρχω πια με την προσποίηση, την υποκρισία, την ανεντιμότητα και τον φτηνό έπαινο. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από το εγώ μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από το εγώ μας;

Γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από το εγώ μας;

1. Το εγώ καθιστά αδύνατο για μας να είμαστε ο αληθινός, ο πραγματικός Εαυτός μας. Κάνει την εργασία της αυτο-βελτίωσης και την εσωτερική ανάπτυξη αδύνατη.

2. Το εγώ εμποδίζει τη δυνατότητα των ορθών ανθρώπινων σχέσεων, την ενότητα και την παγκόσμια ειρήνη.

3. Όταν δημιουργείτε το εγώ σας, ταξιδεύετε με τη μάσκα σας καθ' όλη τη διάρκεια των χιλιετιών, και δεν μπορείτε να την πετάξετε, εκτός αν κάποιος την καταστρέψει για εσάς, με τη βοήθειά σας.

4. Το εγώ είναι η αιτία για πολλές ψυχολογικές ασθένειες.

5. Το εγώ είναι σαν να χτίζετε ένα κέλυφος γύρω σας και να θάβετε τον πραγματικό Εαυτό σας σε αυτό.

Μην εγκαταλείπεις ποτέ...!



Μην εγκαταλείπεις. Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί άνθρωποι εκεί έξω που θα προσπαθήσουν να σε αποθαρρύνουν. Μην τους ακούς. Ο μόνος που μπορεί να σε κάνει να τα παρατήσεις είναι ο εαυτός σου.

Ποτέ μην τα παρατάς: Ποιος είπε ότι ο δρόμος των πετυχημένων είναι πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα; Μερικοί από τους ανθρώπους που σήμερα θεωρούνται είτε αυθεντίες, είτε απόλυτα πετυχημένοι σ’ αυτό που αποφάσισαν να ακολουθήσουν, ήταν απλά πολύ… επίμονοι.

Και ανταμείφθηκαν γι’ αυτό μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων και από αρνήσεις τόσο επίμονες, που σε διαφορετική περίπτωση θα τους είχαν αποθαρρύνει. Το… ηθικό δίδαγμα απ’ αυτές τις ιστορίες είναι ότι αν έχουμε μια ιδέα ή ένα ταλέντο που θεωρούμε ότι αξίζει δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Μπορεί να αργήσουμε να γνωρίσουμε την επιτυχία, αλλά κάπου μας περιμένει χαμογελαστή…Ποτέ μην τα παρατάς

O Αλμπερτ Αϊνστάιν, που θεωρείται σήμερα διάνοια, άρχισε να μιλάει όταν ήταν τριών ετών και έμαθε να συλλαβίζει στα επτά του! Οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα. Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε δύο φορές στις εξετάσεις να μπει στο πολυτεχνείο της Ζυρίχης. Ηταν γενικώς αντιπαθής στους καθηγητές του και οι βαθμοί του στα μαθηματικά ήταν κάτω του μετρίου. Στη φυσική, όμως…

Ο πολυεφευρέτης Τόμας Εντισον ήταν κατά τους δασκάλους του «πολύ χαζός για να μάθει οτιδήποτε». Απολύθηκε από τις δύο πρώτες του δουλειές επειδή δεν ήταν αρκετά παραγωγικός. Η μεγαλύτερή του εφεύρεση, ο ηλεκτρικός λαμπτήρας, ήλθε μετά από ατέλειωτα πειράματα στο εργαστήριο και περίπου 2.000 αποτυχημένες προσπάθειες!

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ


Ένα απ' τα σημαντικά μνημεία της Αμφίπολης που διασώθηκαν και το μοναδικό που αναστηλώθηκε*κοντά στην παλιά θέση του είναι το μαρμάρινο λιοντάρι της.

Έχει ύψος 5,30 μ. και εικονίζεται καθιστό στα πίσω πόδια,κοιτάζοντας περήφανο,επιβλητικό  κι ακίνητο,ίσια πάνω απ'τα θολά νερά κατά τη βουβή πόλη.

Απ' το μισάνοιχτο του στόμα σαν να βγαίνει ακατάπαυστα ένας βρυχηθμός βαθύς κι απόκοσμος,σκοτεινό προμήνυμα του αινιγματικού σκοπού του,που ανακατώνεται παράξενα συνταιριασμένος με το ασίγαστο μουρμούρισμα του δοξασμένου ποταμού.Η ιστορία της ανακάλυψης του μνημείου αυτού είναι μικρή μα ενδιαφέρουσα.

Αρχίζει όπως όλες σχεδόν  οι ιστορίες για τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της ελληνικής γης,που βρίσκονται τυχαία και προσπαθούν να τους φυγαδεύσουν οι ξένοι στην πατρίδα τους.

Πρώτη φορά έγινε γνωστή η ύπαρξη του ευρήματος στην Αθήνα από μια αναφορά της 7ης μεραρχίας του ελληνικού στρατού το 1912.Η αναφορά μιλούσε για μεγάλα μαρμάρινα κομμάτια,σκορπισμένα στη δεξιά όχθη του Στρυμόνα κοντά στην Αμφίπολη,που προέρχονταν πιθανόν από αρχαίο μνημείο με παράσταση ζώου σε υπερφυσικό  μέγεθος.



Κατά τον μήνα Αύγουστο 1916,Άγγλοι στρατιώτες της 8ης ταξιαρχίας της 27ης μεραρχίας του 16ου αγγλικού σώματος στρατού,που κατασκεύαζαν οχυρωματικά έργα στην γέφυρα της Αμφίπολης,βρήκαν τα μαρμάρινα αυτά κομμάτια του λιονταριού και προσπάθησαν να τα μεταφέρουν ως την θάλλασα για να τα φυγαδεύσουν στην Αγγλία.Μα η απόπειρα  τους ματαιώθηκε από τους Βούλγαρους ,που μόλις είχαν καταλάβει το Παγγαίο,και άρχισαν να τους βομβαρδίζουν με τα πυροβόλα τους.

Το Όραμα του Ναρόπα - Osho



Αλήθεια είναι αυτό που έχεις βιώσει, εσύ ο ίδιος, αυτό που έχεις δει εσύ ο ίδιος, με τα δικά σου μάτια. Ακόμη κι αν, εγώ έχω δει την αλήθεια και σου την πω, τη στιγμή που σου την λέω, θα γίνει για σένα ψέμα, όχι αλήθεια. Για μένα ήταν αλήθεια, ήρθε μέσα από τα δικά μου μάτια, ήταν δική μου όραση. Για σένα, δεν θα είναι δική σου όραση, θα είναι κάτι δανεικό, θα είναι μια πίστη, δεν θα είναι γνώση. Κι αν αρχίσεις να την πιστεύεις, θα πιστεύεις σε ένα ψέμα. Να το θυμάσαι αυτό... Ακόμα και η αλήθεια γίνεται ψέμα, αν μπαίνει μέσα σου, από τη λάθος πόρτα...Η αλήθεια, πρέπει να μπει από την μπροστινή πόρτα, από τα μάτια... Η αλήθεια είναι όραση...Πρέπει κανείς, μόνος του να την δει...
( ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΝΑΡΟΠΑ )
Ο Ναρόπα, ήταν ένας μεγάλος λόγιος, ένας μεγάλος σοφός, με δέκα χιλιάδες μαθητές...Μια μέρα καθόταν, ανάμεσα σε χιλιάδες αρχαία, και πολύ σπάνια χειρόγραφα. Ξαφνικά αποκοιμήθηκε... Πρέπει να ήταν πολύ κουρασμένος, και είδε ένα όραμα...Είδε μια γυναίκα πάρα πολύ γριά, άσχημη, μια φοβερή γυναίκα, μια στρίγκλα. Ήταν τόση η ασχήμια της, που άρχισε να τρέμει μέσα στον ύπνο του. Ήθελε να το βάλει στα πόδια, μα που να πάει. Τον είχε υπνωτίσει με τα μάγια της. Τα μάτια της, ήταν σαν μαγνήτες.

«Τι μελετάς;» Ρώτησε η γριά.


Εκείνος είπε: «Φιλοσοφία, θρησκεία, επιστημολογία, γλώσσα, γραμματική, λογική.»


Η γριά ρώτησε: «Τα καταλαβαίνεις αυτά;»


Ο Ναρόπα είπε: «Ασφαλώς και τα καταλαβαίνω.»


Η γυναίκα ξαναρώτησε: «Καταλαβαίνεις τις λέξεις, ή το νόημα;»


Σε όλη του τη ζωή, του είχαν κάνει χιλιάδες ερωτήσεις... Χιλιάδες μαθητές, τον είχαν ρωτήσει τα πάντα, κανένας όμως δεν το είχε ρωτήσει αυτό, αν καταλαβαίνει τις λέξεις ή το νόημα . Και τα μάτια της γυναίκας, ήταν τόσο διαπεραστικά, που του ήταν αδύνατον να της πει ψέματα. Ένιωσε τελείως γυμνός, διάφανος. Σε οποιονδήποτε άλλον, θα μπορούσε να έχει πει: «Ασφαλώς και καταλαβαίνω το νόημα.» Όμως σ' εκείνη τη γυναίκα, με αυτή την τρομακτική εμφάνιση, έπρεπε να πει την αλήθεια...Είπε: «Καταλαβαίνω τις λέξεις.»

Μετά τις γυναίκες του Σόρος, τους σατανιστές κ.λ.π. τώρα και οι επιστήμονες θα διαδηλώσουν κατά του Τραμπ



Διαδηλώστε για την Επιστήμη είναι μια προσπάθεια που αποτελείται από δεκάδες ανεξάρτητους, ακομμάτιστους συντονιστές. Η πρόσφατη ρητορική μας ενέπνευσε να κάνουμε πορεία στην Ουάσιγκτον και σε όλη τη χώρα, αλλά και σε όλο τον κόσμο…”
Για το κοινό καλό της ανθρωπότητας μπλα μπλα μπλα… και κουμπάκι donation στο τέλος.
Μετά από τις διαδηλώσεις με τις «εξοργισμένες ακτιβίστριες» με αρχηγό την Μαντόνα, τις ακτιβίστριες ντυμένες αιδοίο και τα ροζ pussyhat, οργανώσεις που αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τζορτζ Σόρος, αλλά και τους σατανιστές, τώρα παίρνουν σειρά οι “επιστήμονες”!
Είναι δε αρκετά αξιοθαύμαστο πως συνδέονται αυτές οι φεμινιστικές οργανώσεις του Σόρος με τους σατανιστές των οποίων έχουν την εύνοια και υποστήριξη
Η ιδέα να ξεσηκωθούν και οι επιστήμονες που έχουν ανησυχήσει με τις νέες πολιτικές του Τραμπ ξεκίνησε “αυθόρμητα” μέσα από το διαδίκτυο και τα social media. Και φυσικά όλη η ανησυχία δεν είναι τίποτ’ άλλο από το τι θα απογίνει η Κλιματική Αλλαγή, αφού ο νέος πρόεδρος την ξήλωσε από τον κυβερνητικό ιστότοπο.

ΚΑΝΕΝΑΣ

κανενας
…MY NAME IS BODY. NOBODY
Η μονόφθαλμη «ντεμόκρασυ» δείχνει να  νικιέται από τον»κανένα»,καθώς εκείνος,από τις απανωτές μεθυστικές νίκες κάθε 4 χρόνια την έστειλε σε βαθύ ύπνο και έτσι ο πολυμήχανος ραχατλής της έβγαλε το μάτι.
Μετά από ακόμα μία δημοσκόπηση-της «Metron Paralysis» αυτή τη φορά- πλέον είναι καταφάνερο εδώ και αρκετά χρόνια πως είναι ώρα ο «κανένας» μετά το στράβωμά του, να την κοπανίσει από τη σπηλιά κρυμένος κάτω από μνημόνια με παχύ μαλλί και τέσσερα πόδια. Να πάρει  και τους «συντρόφους» του, τον Λεβέντη, τον Μηχαλολιάκο, τον Ζουράρη,τον  Γεωργιάδη, τον Πολάκη,τη Φώφη,τους «πανεπιστημιακής μορφώσεως» ΓΑΠ-Σαμαρά-Μπενιζέλο, μπουρόκωλο,  Κυριάκο και λοιπούς και να κάνουν όλοι μαζί «ντου» στα διαμερίσματα της Πηνελόπης  της Δημοκρατίας- οχλοκρατίας και αφού πιουν ξανά  από τα κελάρια και φάνε τα σφαχτά,να της ρίξουν και από έναν πούτσο,να τελειώνουμε.
Αντε γιατί μετά την Ιστορία,έχουμε Μαθηματικά. Γιούρογκρουπ,αξιολογήσεις, χαρτούρα, προγράμματα οικονομικά, χρηματοοικονομικά βαριάς μορφής από γίγαντες της οικονομίας (γι αυτό άλλωστε και η Ευρώπη πάει «τραίνο») τύπου Σόιμπλε, Τουσκ, Μοσκοβισί, Τόμσεν, Ντάισελμπλουμ, όπως παλαιότερα είχαμε τους άλλους τιτάνες,Ρεν,Τρισέ, Μπαρόζο κλπ. Είναι ζήτημα  αν  όλοι αυτοί μπορούν να μετρήσουν ως το 30 χωρίς να κάνουν λάθος.

Η Επιστήμη των Παραπόνων



Μερικοί άνθρωποι, λόγω της εσωτερικής ανασφάλειας τους, εκφράζουν πολλά παράπονα σχετικά με το περιβάλλον, για τους ανθρώπους, για τον καιρό. Αυτό αποθαρρύνει τους ανθρώπους και κατευθύνει τη συνείδητότητά τους σε δυσάρεστα γεγονότα που υπάρχουν στο περιβάλλον τους.

Ένα αληθινό άτομο δεν πρέπει ποτέ να παραπονιέται, αλλά αντίθετα να προσπαθεί να αναλύει, να παρατηρεί και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους, παρά τις συνθήκες.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα παράπονα μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξική και εύφλεκτη. Επηρεάζει τις αύρες των ανθρώπων και επιβραδύνει τα κέντρα των κοντινών συνεργατών. Οι σκοτεινές δυνάμεις αναζητούν γκρινιάρηδες ανθρώπους για να καταστρέψουν οργανισμούς.

Τα παράπονα αποστραγγίζουν την ενέργεια των συνεργατών και τους προσανατολίζουν αρνητικά. Χρειάζονται, κέφι, χαρά, θετικότητα, θαρραλέους τρόπους και στάση, όχι παράπονα.

Τα παράπονα δημιουργούν επίσης τριβή με τους νόμους της φύσης και με τον νόμο του κάρμα, γιατί τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία, τίποτα δεν συμβαίνει έξω από το νόμο του κάρμα. Στην ατμόσφαιρα των παραπόνων, κανένα "λουλούδι" δεν ανθίζει. Έχει παρατηρηθεί εδώ και αιώνες ότι η γκρίνια καταστρέφει την υγεία, την ευτυχία, την επιτυχία και την ευημερία, και χτίζει ένα τείχος μεταξύ του ανώτερου κόσμου και του κατώτερου κόσμου. Η γκρίνια οδηγεί στην απομόνωση.

Οι υλικές απολαύσεις αμβλύνουν την ευαισθησία

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι υλικές απολαύσεις

Σιγά-σιγά, η ευχαρίστηση που είναι καθαρά υλική αμβλύνει την ευαισθησία: 

θα πρέπει να έχετε όλο και περισσότερη ευχαρίστηση και ισχυρότερες και ισχυρότερες αισθήσεις, ώστε να αισθανθείτε κάτι ή να το βρείτε έστω και λίγο ικανοποιητικό. Έτσι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ικανοποιηθείτε επειδή γίνεστε όλο και πιο αναίσθητοι.

Αυτό επιβεβαιώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής.

 Εάν καταναλώνετε πάρα πολύ φαγητό και ποτό, τελικά χάνετε την αίσθηση της γεύσης σας· εάν συσσωρεύετε σεξουαλικές εμπειρίες, θα γίνετε αδιάφοροι και περιφρονητικοί στους συντρόφους σας.

Η Ελληνίδα Φιλόσοφος


Υπατία

Η Υπατία  ήταν Ελληνίδα φιλόσοφος, αστρονόμος, αστρολόγος, συγγραφέας, εφευρέτης  και μαθη ματικός, διευθύντρια της βιβλιοθήκης  στην Αλεξάνδρεια. Δίδαξε φιλοσοφία και αστρονομία στην Αλεξάνδρεια, όπου και δολοφονήθηκε από όχλο που αποτελούνταν από φανατικούς χριστιανούς.

Τι ήταν πραγματικά η Υπατία;

Η Υπατία ήταν απλώς ένας άνθρωπος της γνώσης

Ένας άνθρωπος της γνώσης είναι απλά, ένας άνθρωπος ερωτευμένος με τη γνώση.  Θέλει να  ξέρει, να γνωρίζει. Σε ένα κόσμο που η άγνοια είναι ευτυχία, το κόκκινο χάπι, δεν είναι  μια  εύκολη επιλογή και κοστίζει πολύ. Παρ΄ όλα αυτά και εν γνώσει τους, το προτιμούν μερικοί. Ο δρόμος δεν είναι πολυσύχναστος. Ο Μινώταυρος, οι  Λαιστρυγόνες, Κύκλωπες, Σειρήνες  καραδοκούν κάθε στιγμή σε μαύρη τρύπα, να σε καταπιούν.

Τι είναι  γνώση;  Σε τι συνίσταται;

Υπάρχουν τρία είδη γνώσης, το γνωστό, το άγνωστο και αυτό που δεν  μπορεί να γίνει γνωστό με την ανθρώπινη μορφή. Οι πολεμιστές, για λόγους στρατηγικής ασχολούνται με τα δύο πρώτα είδη της γνώσης. Το Γνωστό, που είναι η Λογική και το Άγνωστο που είναι η  Γνώση η Σιωπηλή και αντιστοιχούν στα δύο ημισφαίρια του  εγκεφάλου που τα ενώνουν με γέφυρα αμφίδρομης κατανόησης.

Το σύστημα των εξουσιαστών και των μικρών τυράννων επειδή κυβερνά και χειραγωγεί  την  άβουλη μάζα μέσω της  άγνοιας και των βασικών ενστίκτων της, φοβάται τους ανθρώπους της γνώσης. Είναι επικίνδυνοι. Προσπαθεί να τους υποτάξει,  να τους περιθωριοποιήσει, να τους   διαβρώσει, να τους αμαυρώσει, να τους καπελώσει. Όταν δεν τα καταφέρνει, τους σκοτώνει κιόλας.

Η Υπατία, ως  φορέας της γνώσης ήλθε σε σύγκρουση, αναπόφευκτα, με το πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο  εκείνης της εποχής. Κρίθηκε επικίνδυνη για  την εξουσία και η εντολή που δόθηκε ήταν να θανατωθεί. Το γεγονός ότι ήταν γυναίκα,  την έκανε ακόμη πιο  ύποπτη  και επικίνδυνη για πολλούς.

Αυτά είναι γνωστά.... Εκείνο που δεν είναι γνωστό, είναι η ερώτηση που συνήθως κάνω, όταν μελετώ το ιστορικό και μυθικό παρελθόν και την ουσιαστική  και  κρίσιμη την απάντηση, ζητώ.

Τι θα έκανε η Υπατία σήμερα; Ποιες θα ήταν οι επιλογές της και οι ασχολίες της;
Τι θα κάναμε εμείς στην Υπατία σήμερα;

Το πείραμα της αράχνης



Ένα πείραμα που έκαναν ερευνητές ψυχολόγοι στην Αμερική με μία γιγάντια αράχνη έδειξε πως τα πράγματα σχετικά με την διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων δεν είναι όπως τα νομίζαμε μέχρι τώρα…
Οι ερευνητές οδήγησαν 88 άτομα σε έναν εξωτερικό χώρο, όπου σε ένα κλουβί υπήρχε μία γιγάντια αράχνη. Ζήτησαν από αυτούς να πλησιάσουν την αράχνη σιγά-σιγά όλο και πιο πολύ και να την χαϊδέψουν τελικά, όποιοι μπορούσαν.

Στη συνέχεια χώρισαν τους συμμετέχοντες στο πείραμα σε 4 ομάδες και τους
έβαλαν να καθίσουν μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο, μπροστά σε ένα κλουβί μέσα στο οποίο υπήρχε μία ίδια αράχνη.

Στην πρώτη ομάδα οι ερευνητές ζήτησαν να ονομάσουν αυτοί τόσο τα συναισθήματα που ένιωθαν μπροστά στη θέα της αράχνης, όσο και τις αντιδράσεις τους σε αυτήν. (π.χ. έχω πολύ άγχος και τρέμω από φόβο μπροστά σε αυτή την απαίσια τρομαχτική αράχνη)

Στην δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να περιγράψουν τα συναισθήματά τους με κάπως πιο ήπιους όρους και να προσπαθήσουν να κάνουν την εμπειρία λιγότερο τρομαχτική,

Στην Τρίτη ομάδα ζητήθηκε να πουν κάτι άσχετο με το θέμα αυτό
Και στην τέταρτη ομάδα δεν ζητήθηκε να κάνει ή να πει τίποτα.

Μία εβδομάδα αργότερα τα άτομα των 4 ομάδων οδηγήθηκαν και πάλι στο κλουβί της γιγάντιας αράχνης στον εξωτερικό χώρο. Ζητήθηκε από αυτούς και πάλι να πλησιάσουν την αράχνη όλο και πιο κοντά και αν μπορούσαν να την αγγίξουν.

Ο εγκέφαλος της προσευχής


Photo credit by Jeffrey Anderson
Χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι απεικονιστικές μέθοδοι του εγκεφάλου δίνουν όλο και πιο λεπτομερείς πληροφορίες για την λειτουργία του.
Έτσι επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό, σε συνεργασία με τον Δαλάι Λάμα, έχουν αρχίσει να ερευνούν τις αλλαγές που παρατηρούνται στην λειτουργία του εγκεφάλου σε βουδιστές μοναχούς διαλογιζόμενους.

Είναι γνωστό μάλιστα το γεγονός πως όταν σε κάποιο από τα πειράματα ζητήθηκε από αυτούς να νιώσουν θετικά συναισθήματα αγάπης και συμπόνιας και τοποθέτησαν οι ερευνητές στο κεφάλι τους τα ηλεκτρόδια για την μέτρηση της ενέργειας του εγκεφάλου τους, αυτοί γέλασαν γιατί όπως είπαν τα ηλεκτρόδια
έπρεπε να τα βάλουν στην καρδιά τους για την μέτρηση και όχι στο κεφάλι τους…

Πρόσφατα όμως ερευνητές αποφάσισαν να μετρήσουν την εγκεφαλική λειτουργία και σε άτομα του δυτικού πολιτισμού που έχουν δυνατά θρησκευτικά αισθήματα και πνευματικότητα.  ‘Ένα τέτοιο πείραμα έγινε σε ομάδα φανατικών Μορμόνων με επικεφαλής τον νευροακτινολόγο Jeffrey Anderson. στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Utachκαι δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Social Neuroscience.τον Νοέμβριο του 2014.

Στο πείραμα πήραν μέρος 19 άτομα, τα οποία με διάφορους τρόπους (διάβασμα κειμένων από το ιερό τους βιβλίο, προβολή σχετικών βίντεο, προσευχή  κ.λπ) οδηγήθηκαν σε πνευματική ανάταση και τους ζητήθηκε να απαντήσουν εάν ένιωθαν την επαφή τους ή όχι με το πνεύμα. Κάποιοι από αυτούς βίωσαν αυτή την επαφή πολύ έντονα, περιέγραψαν αισθήματα ζεστασιάς και γαλήνης, ενώ κάποιοι ξέσπασαν και σε δάκρυα.

Στη λειτουργία του εγκεφάλου τους που καταγραφόταν  καθ΄όλη την διάρκεια του πειράματος (fMRI), παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας. Κατά την κορύφωση των συναισθημάτων παρατηρήθηκε έντονη λειτουργία μιας περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με το αίσθημα της ανταμοιβής (nucleus accumbens). Ενώ συγχρόνως, υπήρχε έντονη λειτουργία και σε περιοχή του μετωπιαίου λοβού, που έχει σχέση με την εκτίμηση καθηκόντων, καθώς και τους κριτικούς  και ηθικούς συλλογισμούς.  Διέγερση επίσης παρατηρήθηκε σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την αυτοσυγκέντρωση.
Στο ζενίθ των συναισθημάτων τους οι συμμετέχοντες παρουσίασαν πιο γρήγορους καρδιακούς παλμούς και βαθύτερες αναπνοές.

Μπορούμε και εμείς να γίνουμε πρότυπα ψυχικής υγείας


πρότυπα ψυχικής υγείας
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με κάποιο τρόπο σε «αναγκάζουν» να τους θαυμάσεις, χωρίς όμως, οι ίδιοι να το επιδιώκουν ή να το επιθυμούν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε οι πιο όμορφοι, ούτε οι πιο υγιείς, ούτε και οι πιο πετυχημένοι. Έχουν ένα μεγάλο χαμόγελο και στέκονται στα πόδια τους παρά τις αντιξοότητες. Κατάφεραν, όχι μόνο  να βρουν νόημα στη ζωή τους, αλλά και να στηρίξουν άλλους ανθρώπους και να γίνουν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!
Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Θα τους βρούμε αν κοιτάξουμε γύρω μας άτομα που παλεύουν με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή έχουν βιώσει πολλές απανωτές άσχημες εμπειρίες  και όμως προς έκπληξη όλων μας είναι αξιοπρεπείς και ίσως πιο χαρούμενοι από εμάς!
Μέσα σε αυτούς τους δυνατούς ανθρώπους υπήρξαν και διασημότητες. Γνωστή είναι η ιστορία του Christopher Reeve για παράδειγμα, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Superman. Μετά από πτώση από το άλογο του, βρέθηκε καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και το μόνο που μπορούσε να κουνήσει ήταν το κεφάλι του. Πάρα το τραγικό και απρόσμενο γεγονός, συνέχισε να φροντίζει τον εαυτό του, δημιούργησε ένα ίδρυμα για την έρευνα στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης  και χάρη σε αυτόν υπήρξε μεγάλη εξέλιξη στον τομέα θεραπειών για αντίστοιχες περιπτώσεις.  Φυσικά παρέμεινε κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του με αφοσίωση και αγάπη! Υπήρξε ένας πραγματικός Superman και πρότυπο ψυχικής υγείας!
 
Τι το διαφορετικό έχουν τέτοιοι άνθρωποι και δεν καταλήγουν βουλιαγμένοι μέσα στην κατάθλιψη, την απελπισία και την αυτολύπηση, όπως θα έκαναν τόσοι άλλοι;
Οι επιστήμονες στο συμπεριφορικό πεδίο, ξεκίνησαν από το 1970 να  μελετούν  αυτή τη συμπεριφορά, στάση ζωής, γνωστή ως  ψυχική ανθεκτικότητα. Ο όρος της «ψυχικής ανθεκτικότητας» έχει ως αφετηρία την γνωστή παραδοχή πως Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά, όταν εκτίθεται σε αντίξοες συνθήκες. Συνεπώς, ο ορισμός της ψυχικής ανθεκτικότητας περιλαμβάνει  τόσο την εμπειρία του κινδύνου/της αντιξοότητας, όσο και την ικανότητα προσαρμογής του ατόμου σε αυτή τη συνθήκη. 

Μαμά, σου έρχομαι



Προσπάθησα, αλήθεια.
Προσπάθησα μαμά!
Προσπάθησα να νικήσω. Να ξεπεράσω τις δυνάμεις μου και να νικήσω. Αλλά δε γιατρευόταν η αρρώστια μου, μαμά...
Δε μπορούσα να ακολουθήσω τα γιατροσόφια σου μαμά. Δεν είχαν αποτέλεσμα σε αυτή την αρρώστια μαμά.

Μαμά πονούσα κάθε μέρα και μου έλειπες τόσο, σε είχα τόση ανάγκη. Είχα ανάγκη τη παρουσία σου, τη φροντίδα σου, την αγκαλιά σου μαμά.
Είχα ανάγκη να με περιποιηθείς όπως εσύ έκανες πάντα, όπως κάνει πάντα μια μαμά, μαμά.
Αλλά ο καρκίνος δε ξέρει από μαμαδίστικα γιατροσόφια μαμά. Δε νικιέται απ' αυτά. Είναι δυνατός. Αλλά δυνατή ήμουν κι εγώ.
Αλήθεια σου λέω μαμά.

Μαμά, μ' ακούς; Έρχομαι να σε βρω.

Σεξουαλική παρενόχληση στο οικογενειακό περιβάλλον: το μεγάλο μυστικό

Σεξουαλική παρενόχληση παιδιά
Η οικογένεια και ο στενός οικογενειακός περίγυρος είναι κάτι που διαχρονικά θεωρείται πολύτιμο, επιθυμητό  και ύψιστο ιδανικό  για πάρα πολλούς ανθρώπους. Ένα αποτέλεσμα αυτής της θεώρησης είναι το να αντιμετωπίζεται σαν ένα «άβατον», όπου τίποτα δεν εισχωρεί και τίποτα δεν διαφεύγει. Αυτό λοιπόν το «άβατον» κάνει τελείως ανέφικτη την προσπάθεια να δοθούν επισήμως τα ποσοστά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που συμβαίνει στο οικογενειακό περιβάλλον.
Τι σημασία όμως έχει η επίσημη καταγραφή, αφού η πραγματικότητα , η οποία είναι  καταγεγραμμένη μέσα στην μνήμη των ανθρώπων δίνει μια εικόνα ακόμα και για την στατιστική πολύ ζοφερή. Ο αριθμός των ανθρώπων -κυρίως γυναικών- που στην παιδική ηλικία έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον ενήλικο του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, είναι απίστευτα υψηλός.
Πριν προχωρήσω θα ήταν χρήσιμο να δώσω έναν ορισμό της σεξουαλικής παρενόχλησης: Σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται χωρίς την επιθυμία του άλλου ανθρώπου προς το σώμα του, η οποία είναι εμπρόθετη και στοχεύει στην σεξουαλική-ερωτική ικανοποίηση αυτού που ενεργεί πάνω σ’αυτό το σώμα.
Αν σε αυτόν τον ορισμό προσθέσουμε και το ότι τα παιδιά δεν έχουν σεξουαλική ωρίμανση και επομένως δεν έχουν  δομημένες σεξουαλικές επιθυμίες καταλαβαίνουμε πόσο εύκολα μπορεί το σώμα τους να αισθανθεί ότι παραβιάζεται ή χρησιμοποιείται.

Τι σχέση έχει η χιονόπτωση με τις… καρδιακές προσβολές!

χιονόπτωση

Τις μέρες που ρίχνει πολύ χιόνι, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω καρδιαγγειακών προβλημάτων μειώνονται, σε σχέση με τις μέρες χωρίς χιόνι.

Όμως δύο μέρες μετά την έντονη χιονόπτωση, οι εισαγωγές αυξάνονται σημαντικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής την ερευνήτρια του Τμήματος Βιοστατιστικής Τζένιφερ Μπομπ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό επιδημιολογίας "American Journal of Epidemiology", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 433.000 άτομα, που είχαν εισαχθεί σε μεγάλα νοσοκομεία κατά τους χειμερινούς μήνες (Νοέμβριο έως Απρίλιο) την περίοδο 2010-2015.
Διασπιστώθηκε ότι δύο μέρες μετά την έντονη χιονόπτωση, οι νοσοκομειακές εισαγωγές καρδιαγγειακής αιτιολογίας ήταν αυξημένες κατά 23% σε σχέση με τις μέρες χωρίς χιόνι. 

ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ


Κράτα τις αποστάσεις σου από τη γυναικομαστία με 4 κινήσεις.
1. Κούρεμα στις Θερμίδες
Τρώγοντας λιγότερο, θα μειώσεις το λίπος που συσσωρεύεται στο στήθος σου, αλλά μην το παρακάνεις. Μια διατροφή με πολύ χαμηλό θερμιδικό αποτύπωμα μπορεί να προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα: καταρχήν, ο υποσιτισμός προκαλείς χάος στις ορμόνες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γυναικομαστίας αν αρχίσεις να τρέφεσαι κανονικά. «Κόψε, το πολύ, 250-500 θερμίδες ημερησίως. Κατανάλωνε πολλές πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά» κρίνει ο Mike Roussell, ειδικός σε θέματα διατροφής.
2. Σήκωσε την Πλάτη σου
Οι ώμοι που γέρνουν κάνουν ένα πλαδαρό στήθος να φαίνεται ακόμα πλαδαρότερο. Ο Dean Somerset, καθηγητής φυσικής αγωγής, σου προτείνει να κάνεις εκτάσεις χεριών με λάστιχο, για να έρθουν οι ώμοι στη σωστή τους θέση. Η εκτέλεση: κράτα ένα λάστιχο ακριβώς μπροστά σου, με άνοιγμα χεριών λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων. Προσπάθησε να ανοίξεις τα χέρια σου όσο περισσότερο μπορείς και ταυτόχρονα σπρώξε το στήθος σου προς τα εμπρός, τραβώντας τις ωμοπλάτες σου προς τα πίσω. Εκτέλεσε 3 ή 4 σετ των 10-12 επαναλήψεων σε καθημερινή βάση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα