Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρεται συχνά-πυκνά ότι 8.500.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμα και μικρής αξίας. Επίσης, θα πρέπει να δηλώνουν κάθε αλλαγή περιουσιακών στοιχείων τη στιγμή που συμβαίνει και όχι ετήσια.
Γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται όλο αυτό;
Παγκοσμίως, στις αναπτυγμένες οικονομίες τα χρέη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων καθώς και τα κρατικά χρέη είναι πάνω από το επιθυμητό ποσοστό χρέους προς Α.Ε.Π., που είναι 180%. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα παγκόσμιο χρέος της τάξης των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πρέπει να μηδενιστεί.
Οι προσπάθειες που γίνονται διεθνώς, ιδιαίτερα η προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών για αύξηση του πληθωρισμού, δεν έχουν ευδοκιμήσει ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουν ευδοκιμήσει.
Σύμφωνα με την BCG (Boston Consulting Group), είναι παγκόσμιος οικονομικός στόχος να μηδενιστεί το χρέος των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί αυτό το «ποσό» να βρεθεί σε κάποια «τσέπη»; Αυτή η «τσέπη» μπορεί να ανήκει στα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα; Είναι πιθανό οι άνθρωποι, που ανήκουν σε αυτές τις οικονομικές τάξεις, να έχουν μία εφάπαξ 30% φορολογική επιδρομή σε όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία;

Η Ελλάδα, ποιά θέση ακριβώς κρατά σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα; Πάντως, σίγουρα είναι από τις πρώτες, ίσως η πρώτη χώρα, στην οποία το χρέος αναζητά λύσεις στην «τσέπη» των μεσαίων και των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων.
Φυσικά η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη, η οποία δεν «βαδίζει» καλά από το 2008 και μετά. Τα κράτη-μέλη έχουν να επιδείξουν χειρότερη πορεία σε σχέση με τις χώρες που είναι εκτός νομισματικής ένωσης και φυσικά πολύ χειρότερα από τις Η.Π.Α., το επίκεντρο της κρίσης.

Φέρνοντας την αληθινή αλλαγή στη ζωή μας


Παρά πολλές φορές πολλοί άνθρωποι νιώθουν εγκλωβισμένοι μέσα σε καταστάσεις και γεγονότα και αδυνατούν να διαχειριστούν τη ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν ότι φταίνε όλοι οι άλλοι για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κάποιοι άλλοι, ευτυχώς, συνειδητοποιούν ότι ¨κάτι δεν πάει καλά με εκείνους. Αρχίζουν τότε να αναζητούν τρόπους ώστε να μπορέσουν να ξαναβρούν την ηρεμία στη ζωή τους. 

Ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δουν τον εαυτό τους μέσα από ένα καθρέφτη. Να δουν τις στιγμές της ζωής τους, τις παλιές τους συνήθειες, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις τους μέσα από πιο ήρεμη ματιά. Αυτή η διαδικασία ¨ανασκόπησης¨ είναι πολύ καλή για τα πρώτα βήματα στην αλλαγή όμως έχει την τάση να μένει σε νοητικό επίπεδο και δεν έχει μεγάλη δύναμη ώστε να αλλάξει τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης τους σε βάθος. 

Μπορεί  μέσα από αυτή τη διαδικασία ανασκόπησης κάποιοι να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνει τη ζωή τους να πάει "στραβά". Να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι ο μέχρι τώρα τρόπος που σκέφτονται και ενεργούν δεν τους δημιουργεί μόνο μπλοκάρισμα στην καθημερινότητα τους αλλά και στο σώμα τους και ότι το  άγχος, ο πανικός και ο φόβος που μπορεί να βιώνουν οφείλεται σ’ αυτόν τον προγραμματισμένο τρόπο συμπεριφοράς.

Όμως ακόμα και τότε, μέσα από αυτή τη νοητική επεξεργασία, δεν φτάνουν τόσο βαθιά όσο χρειάζεται για να πραγματοποιήσουν μεταμορφωτικές αλλαγές. 

Χρειάζεται: 
Να σπάσουν τα σύνορα της στενόμυαλης σκέψης και να αφήσουν αρκετό χώρο μέσα τους, χωρίς να παλεύουν τον εαυτό τους, για να επιτρέψουν σ’ αυτή τη ¨στρεβλωμένη¨ ενεργεία που τους έχει πλημμυρίσει να εκτονωθεί. 
Να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους, με το δικό τους ρυθμό και να αρχίσουν να βλέπουν τον εαυτό τους μεγαλύτερο από τα προβλήματα. 
Να αποκτήσουν βαθιά κατανόηση του εαυτού τους και της μέχρι τώρα ζωής τους. 
Να φτάσουν σε εκείνο το επίπεδο του σώματος τους που είναι καταγεγραμμένες οι πιο βαθιές εντυπώσεις, τα πιο βαθιά τραύματα. 
Να περάσουν από το επίπεδο της εξωτερικής πραγματικότητας σε αυτό της εσωτερικής. 
Να δουν και να νιώσουν την εσωτερική πραγματικότητα μέσα από το σώμα, με το μυαλό (νοητική διεργασία) αλλά και την καρδιά (συναισθηματική διεργασία) ώστε να πετύχουν σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση και να οδηγηθούν στη μεταμόρφωση.

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗ

(ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ «ΛΕΥΚΟΥ ΡΟΔΟΥ» - ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ)




Όταν ο Αναζητητής της Αλήθειας κατανοήσει ότι υπάρχει μονάχα Μία Οδός, Προς τα Έσω κι όταν Νοιώσει Βιωματικά την Εσωτερική Παρουσία του, Άμεσα, με την Εσωτερική Αίσθηση (την Ενόραση, την Διαίσθηση, την Έκτη Αίσθηση, που δεν είναι απλά φαινομενολογική προεννοιολογική αντίληψη, αλλά ολοκληρωτική μεταεννοιολογική αντίληψη, σαν πλήρης αίσθηση των πραγμάτων), τότε «Επανέρχεται» στο Ανθρώπινο Κέντρο του, στον Άνθρωπο Που Είναι Πραγματικά, στον Άχρονο, Υπερβατικό, Αληθινό Άνθρωπο. Είναι, τούτη η «Κατάσταση», όταν βιώνεται, όχι μόνο η Προπτωτική Παραδεισένια Κατάσταση του Ανθρώπου, όπως περιγράφεται στον Αγιογραφικό Συμβολισμό, αλλά ταυτόχρονα και η Υπέρβαση της θνητής κοσμικής ύπαρξης, το μέλλον που είναι Πέρα από τον Χρόνο, η Αιώνια Ζωή.

Διαβάζοντας κάποιος την «Γέννεση», με τον σωστό τρόπο κι αποσυμβολίζοντας τις λέξεις, που δεν βρίσκονται τυχαία εδώ, κατανοεί εξαρχής ότι η Μόνη Πραγματικότητα Είναι το Πνεύμα, το Πνεύμα Μονάχα στο Κοσμικό Χάος, το Πνεύμα που Είναι Άνω των «Υδάτων» της Δημιουργίας. Κι είναι η Παρουσία, η Δύναμη, η Πνοή Ζωής, που Εμφυσάται στα Ύδατα και «Διαχωρίζει» την Δημιουργία (στην αντίληψη των όντων που θα «κατοικήσουν» τούτη την Δημιουργία), σε Πνεύμα Αιώνιο, Ζώσα Ψυχή (τα Ανώτερα Ύδατα) και σε Εξωτερική Φύση (τα Κατώτερα Ύδατα), ή αλλιώς στο Αληθινό ή Πραγματικό, στον Κόσμο του Άμορφου και στον Κόσμο των Μορφών. Και Κατά το Πρότυπο του Παγκόσμιου (της Δημιουργίας) «δημιουργήθηκε», «πλάστηκε», ο Προπτωτικός Άνθρωπος, Πνεύμα (Άχρονη Υπερβατική Ζωή), Ψυχή Ζώσα (Άχρονη Ουσία) και Μορφή, Σώμα από υλική λάσπη. Κι έρχεται τούτη η Ουράνια Ζωή που «περιορίστηκε» κι «έγινε» Ψυχή να «κατοικήσει» σε τούτο το σώμα. Κι η Σύνδεση της Ψυχής με το Σώμα γίνεται στο Αληθινό Κέντρο του Ανθρώπου, από όπου «διαχέονται» μετά οι δυνάμεις της ψυχής στο σώμα και μετά στην αίσθηση του κόσμου. Τούτο ακριβώς το Κέντρο του Ανθρώπου είναι ο Έσω Άνθρωπος, η Εσωτερική Παρουσία, η Πραγματική Άμεση Αίσθηση του «Υπάρχω».

Κι είναι Αυτό το Εσωτερικό Κέντρο που, όταν ο Αναζητητής της Αλήθειας εγκαταλείπει την εξωτερική δραστηριότητα, στον εξωτερικό κόσμο (με την «ηρεμία»), στον κόσμο των επιθυμιών (με την «απάθεια») και στον ταραγμένο κόσμο της σκέψης (με την «σιωπή της σκέψης»), Ανθίζει, σαν Λουλούδι, το «Λευκό Ρόδο». Η Μετάβαση από τον εξωτερικό κόσμο της δράσης, του γίγνεσθαι, των φαινομένων (τα Κατώτερα Ύδατα της Δημιουργίας), στον Απέραντο Χώρο του Είναι, στην Άμορφη Εσωτερική Παρουσία (τον Κόσμο των Ανωτέρων Υδάτων), είναι Μετάβαση από τον εξωτερικό κόσμο της δυαδικότητας της σκέψης (που διαχωρίζει το εγώ από τον κόσμο) στον Κόσμο της Ενότητας του Είναι, Όπου Όλα Λούζονται στο Φως της Κατανόησης της Ενότητας, του Ενιαίου της Πραγματικότητας. Το «Λευκό Ρόδο» Ανθίζει μέσα από τα «κατώτερα ύδατα», από τον βάλτο του εξωτερικού κόσμου, πάνω από τα «ύδατα», στο «αιώνιο φόντο του ουρανού».

Τι κρύβουν οι λέξεις που χρησιμοποιείς για τον εαυτό σου;

Dialogue
Πολλά!

Η προσωπικότητα σου μπορεί να αποκαλυφθεί απλώς και μόνο από τον τρόπο που στέλνεις μηνύματα.
Για παράδειγμα μπορείς να μαντέψεις στοιχεία του χαρακτήρα του αγαπημένου σου συγγραφέα διαβάζοντας τα έργα του. Πιθανότατα μπορείς να μάθεις πολλά και για τη δική μου προσωπικότητα από τις λέξεις που χρησιμοποιώ στις αναρτήσεις μου.
Η επιλογή των λέξεων μπορεί να δείξει εάν έχεις κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας ή αν λες ψέματα.
Η βωμολοχία σε κάνει πιο πειστικό. Είναι η αλήθεια ηλίθιε:
…η αισχρολογία στην αρχή ή το τέλος του λόγου αυξάνει σημαντικά την πειστικότητα του και τον αντίκτυπο στον δέκτη. Η βωμολοχία δεν έχει καμία επίπτωση στην αξιοπιστία του ομιλητή.
Η επιλογή των λέξεων αλλάζει όταν ψεύδεσαι:
Μια ανάλυση 242 γραπτών κειμένων κι ομιλιών κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι ψευδόμενοι παρήγαγαν περισσότερες λέξεις που υποδήλωναν συναίσθημα και λιγότερες εγωκεντρικές από τους ειλικρινείς. Ακόμα, οι ψεύτες που είχαν κίνητρο, απέφευγαν συνηθισμένες λέξεις όταν ψεύδονταν, ενώ αυτοί χωρίς κίνητρο ήταν πιο αρνητικοί.
Πράγματα που είναι εύκολο να κατανοήσει ο εγκέφαλος, μοιάζουν πιο αληθινά απ’ αυτά που είναι δυσκολότερα στην κατανόηση. Για αυτό ακόμα τείνουμε να αρεσκόμαστε στο οικείο πιο πολύ από ότι στο άγνωστο. Επίσης αποδεχόμαστε τις απλούστερες εξηγήσεις πιο εύκολα από τις αναλυτικότερες και ακριβέστερες.
Και για αυτό οι μικρές λέξεις είναι πιο αποδοτικές από τις μεγάλες και για αυτό όταν προσπαθείς να φανείς εξυπνότερος φαίνεσαι ηλίθιος.
Οι λέξεις επηρεάζουν τον τρόπο λήψης των αποφάσεων μας. Όταν το έγκλημα παρουσιάζεται να οργιάζει και να καταστρέφει την κοινωνία ο κόσμος είναι υπέρ της αστυνομίας και των κατασταλτικών μέτρων, ενώ όταν παρουσιάζεται η αστυνομία να ασκεί υπερβολική βία χωρίς σκοπό ο κόσμος τάσσεται εναντίον της.

Δείτε τα πέντε πιο τρομακτικά πειράματα «εξωγήινων» σε ανθρώπους [Βίντεο]


Υπάρχει μια διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα εξωγήινα όντα έχουν ταξιδέψει στη Γη από κάποιο άλλο πλανήτη και κάνουν πειράματα αναπαραγωγής σε λίγα και εκλεκτά άτομα.
Παρά την απίστευτη φύση αυτής της πεποίθησης και την έλλειψη αξιόπιστων ενθαρρυντικών στοιχείων, μια φανατική προσήλωση/λατρεία αναπτύχθηκε γύρω από αυτήν....


Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση (HuffPo / YouGov), το 48% των Αμερικανών πιστεύει ότι είναι πιθανό τα UFO να έχουν επισκεφθεί τον πλανήτη μας, ενώ μόνο το 35% των ερωτηθέντων απέρριψε εντελώς μια τέτοια ιδέα. Επιπλέον, το 10% του πληθυσμού των ΗΠΑ, λέει ότι έχει δει ένα εξωγήινο σκάφος με τα ίδια του τα μάτια.

Και ενώ το ποσοστό των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους είναι σαφώς πολύ χαμηλό, όντως τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν, και κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες ιστορίες έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, τουλάχιστον 4 εκατομμύρια Αμερικανοί ταιριάζουν στο προφίλ ενός απαχθέντος. Οι περισσότεροι από όσους ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα απαγωγής, πιστεύουν ότι έχουν εμφυτεύματα στο σώμα τους, τα οποία κατευθύνουν τις κινήσεις τους, τις σκέψεις τους ακόμα και το μεταβολισμό τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί για τα εμβόλια της γρίπης ότι είναι η μεγαλύτερη «απάτη» στην ιστορία της ιατρικής


Trump Warns Flu Shots Are The Greatest ‘Scam’ In Medical History – Anonymous

«Το εμβόλιο της γρίπης είναι μια απάτη, που δημιουργήθηκε από φαρμακευτικούς κολοσσούς για να κερδίσουν χρήματα από ευάλωτα άτομα και αρρώστους‘‘, φέρεται να προειδοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ .

Σε μια συνέντευξη του ο Τραμπ φέρεται να μίλησε για τα εμβόλια της γρίπης, τονίζοντας ότι είναι «εντελώς αναποτελεσματικά» και δήλωσε ότι δεν είχε κάνει ο ίδιος, διότι απλά τα θεωρούσε ως μη απαραίτητα .

«Δεν είχα κάνει ποτέ ένα εμβόλιο γρίπης . Και μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ γρίπη. Δεν μου αρέσει η ιδέα ενεσίμων ‘‘κακών‘‘ ιών στο σώμα μου . Και αυτό είναι βασικά που κάνουν. Και αυτό (το τελευταίο εμβόλιο της γρίπης) δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό¨, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.



«Έχω φίλους που κάνουν με θρησκευτική ευλάβεια το εμβόλιο της γρίπης και στη συνέχεια παθαίνουν γρίπη. Ξέρετε, αυτό βοηθά στην σκέψη μου. Έχω δει πολλές αναφορές ότι το εμβόλιο της γρίπης είναι σχεδόν εντελώς αναποτελεσματικό‘, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τραμπ είναι γνωστό ότι θεωρεί τα εμβόλια της γρίπης ως την μεγαλύτερη ιατρική απάτη στην ιστορία. Είναι γεμάτη από «κακά πράγματα», συμπεριλαμβανομένων της φορμαλδεΰδης και του υδραργύρου, δύο ισχυρών νευροτοξινών, που χορηγούνται από την βιομηχανία εμβολίων .

Γιατί όμως οι αρχές απαιτούν από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να εμβολιάζονται κάθε χρόνο;

Εγκέφαλος: Ανακαλύφθηκαν δυο εγκεφαλικά κυκλώματα που επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων

Επιστήμονες, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχουν εντοπίσει δυο διακριτούς μηχανισμούς στον εγκέφαλο που ελέγχουν την ισορροπία μεταξύ ταχύτητας και ακρίβειας όταν λαμβάνονται αποφάσεις. Η ανακάλυψή τους που ρίχνει νέο φως στα δίκτυα που προσδιορίζουν πόσο γρήγορα κάνουμε μια επιλογή και πόση πληροφορία χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτή την επιλογή. Μια κατανόηση των βαθύτερων λεπτομερειών αυτής της περίπλοκης «καλωδίωσης» στον εγκέφαλο, αποτελεί βάση για την ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών για νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος του Πάρκινσον.
Η βασική εναλλαγή μεταξύ ταχύτητας και ακρίβειας στην λήψη απόφασης μελετείται για περισσότερο από έναν αιώνα, με πολλές μελέτες να υποστηρίζουν ότι η περιοχή του υποθαλαμικού πυρήνα του εγκεφάλου παίζει βασικό ρόλο. «Οι προηγούμενες συμπεριφορικές μελέτες της λήψης απόφασης, δεν μας λένε σχετικά με τα ενεργά γεγονότα ή τα δίκτυα που είναι υπεύθυνα για τις προσαρμογές ταχύτητας και ακρίβειας», αναφέρει ο κύριος συγγραφέας Peter Brown, Καθηγητής Πειραματικής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αυτό θελήσαμε να αντιμετωπίσουμε, μετρώντας την ακριβή θέση και τον χρονισμό της ηλεκτρικής δραστηριότητας στον υποθαλαμικό πυρήνα και συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με τα συμπεριφορικά δεδομένα που συλλέχθηκαν ενώ εκτελούνταν λειτουργίες λήψης απόφασης».
Ο Brown και η ομάδα του, πρώτα μελέτησε τους χρόνους αντίδρασης 11 ασθενών με νόσο του Πάρκινσον και 18 υγειών συμμετεχόντων στην έρευνα, από τους οποίους ζητήθηκε να εκτελέσουν μια δραστηριότητα κινούμενου σημείου. Αυτό απαιτούσε από τους συμμετέχοντες να αποφασίσουν αν ένα νέφος από κινούμενα σημεία εμφανίζονταν να κινείται αριστερά ή δεξιά. Η δυσκολία της δράσης μεταβάλλονταν, αλλάζοντας τον αριθμό των κινούμενων σημείων σε μια διεύθυνση και στους συμμετέχοντες να δίδονται τυχαία εναλλασσόμενες οδηγίες για να εκτελέσουν τη δράση είτε με ταχύτητα ή με ακρίβεια.

Η πίστη σώζει

Ο Ουμπέρτο Έκο έγραφε: «Πότε μην εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν φάσκει κι αντιφάσκει».
Εμείς οι άνθρωποι συνηθίζουμε να κάνουμε λάθη. Και σίγουρα πιο συχνά λανθάνει η σκέψη μας. Το σφάλλειν ανθρώπινο (errare humanum est), το εμμένειν ηλίθιο.
Ένας άνθρωπος που σκέφτεται και λέει πάντα τα ίδια -ενώ όλα γύρω του αλλάζουν, που μένει ίδιος ενώ ο κόσμος αλλάζει, είναι -στην καλύτερη περίπτωση- ηλίθιος, αν όχι σατανικός (αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ηλίθιοι είναι πιο επικίνδυνοι απ’ τους σατανικούς).
Ένα απ’ τα ισχυρότερα εργαλεία του νου είναι η αμφιβολία. Κι ο καλύτερος τρόπος για να αμφιβάλλεις είναι να φάσκεις και να αντιφάσκεις. Γιατί έτσι δοκιμάζεις την αντοχή κάθε σκέψης, κάθε λόγου.
Προσοχή! Έτσι γίνεσαι πιο ευάλωτος στις επιθέσεις του κάθε κήνσορα, αφού υποστηρίζεις σκέψεις που δεν έχεις κατανοήσει καλά. Όμως θέλει αρετή και τόλμη η πνευματική ελευθερία, οπότε πρέπει να παίξεις με τις σκέψεις σου, χωρίς επιχειρήματα και χωρίς να ‘χεις σταθερό έδαφος.
Κάπως έτσι θα παίξω κι εγώ, σαν σοφιστής που παραδέχεται ότι πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Φάσκω κι αντιφάσκω, λοιπόν, χωρίς καθόλου να ντρέπομαι γι’ αυτό.
Ο Νίτσε έγραφε ότι ο εχθρός της αλήθειας δεν είναι το ψέμα, αλλά η πεποίθηση. Η πίστη.
Όμως η πίστη κάποιες φορές σώζει.

μάθημα αρχαίων ελληνικών: ο φονēF (φονεύς), του φονῆFος (φονέως)

Αποτέλεσμα εικόνας για μάθημα αρχαίων ελληνικών

φίλες και φίλοι
ΣΗΜΕΡΑ θα ασχοληθούμε με την κλίση των ουσιαστικών που λήγουν σε-εύς στην ονομαστική, σε -έως της γενική. Ο φονεύς, του φονέως· ο τομεύς, του τομέως· ο βασιλεύς, του βασιλέως. Είναι πάρα πολλά και είναι αρχαιότατα, αφού τα διαβάζουμε πολύ συχνά και στα κρατικά αρχεία των μυκηναϊκών διοικητικών κέντρων, γραμμένα πάνω στις πήλινες πινακίδες (Γραμμική Γραφή Β΄), τις οποίες έψησε η φωτιά που έκαψε τα ανάκτορα, και έτσι σώθηκαν, γύρω στα 1200 π.Χ.
ΠΡΙΝ όμως ασχοληθούμε με την κλίση αυτών των ουσιαστικών, θα ήταν πολύ κατατοπιστικό να πούμε μερικά πράγματα για την κλίση γενικά. Τα αρχαία ελληνικά ήταν μια κλιτική γλώσσα, όπως είναι και τα νέα ελληνικά. Όταν λέμε κλίση εννοούμε ότι μια λέξη σχηματίζει κάποιους τύπους, ο κάθε ένας από τους οποίους έχει μια διαφορετική σημασία. Ο φονεύς δηλώνει τον ένα φονιά, οι φονείς, ονομαστική πληθυντικού, δηλώνει τους πολλούς φονιάδες. Δεν έχει όμως μόνο μια σημασία ο κάθε τύπος αλλά δηλώνει και μια συντακτική θέση. Ο φονεύς ή οι φονεῖς, ονομαστική, δεν μπορεί παρά να είναι το υποκείμενο ενός ρήματος αλλά η λέξη τον φονέα, αιτιατική ενικού, δεν μπορεί παρά να είναι ή αντικείμενο ρήματος (ή απαρεμφάτου) ή υποκείμενο απαρεμφάτου, όταν δεν είναι το ίδιο υποκείμενο με αυτό  ρήματος. Ο φονεύς είδε. Είδον τον φονέα. Είδον τον φονέα εις φυγήν τραπέσθαι, Τον φονέα, υποκείμενο στο απαρέμφατο τραπέσθαι, είδον εγώ.

ΟΤΑΝ Ο 20ΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ

Ως πρόεδρος των Η.Π.Α, ο James Garfield δεν πρόλαβε να αφήσει το πολιτικό του στίγμα. Η δολοφονία του στις 2 Ιουλίου του 1881, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, του στέρησε αυτήν την ευκαιρία. Παρόλα αυτά ο Garfield, πέντε μόλις χρόνια πριν μπει στον Λευκό Οίκο, φρόντισε να κάνει κάτι που θα τον ξεχώριζε από όλους τους υπόλοιπους προέδρους των Η.Π.Α. Να αποδείξει το Πυθαγόρειο Θεώρημα!
James_Garfield
Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να προσθέσει το όνομα του σε μία λίστα που περιέχει κάποιους πολύ σπουδαίους μαθηματικούς.
Ο James Garfield, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική, είχε ως στόχο να γίνει καθηγητής μαθηματικών. Μάλιστα το πάθος του για τα μαθηματικά ήταν τόσο μεγάλο, όπου ακόμα και όταν απέκτησε πολύ ενεργό πολιτικό ρόλο, δεν σταμάτησε την συστηματική μελέτη. Η καλή του σχέση με τα μαθηματικά, «πιστοποιήθηκε» μέσα από την απόδειξη του Πυθαγόρειου Θεωρήματος.
Φυσικά, πριν από τον Garfield είχαν προηγηθεί εκατοντάδες διαφορετικές αποδείξεις. Παρόλα αυτά, η απόδειξη ενός θεωρήματος ποτέ δεν αποτελούσε απλή διαδικασία. Άλλωστε, κανένας άλλος πρόεδρος των Η.Π.Α (και πιθανότατα ούτε κάποιας άλλης χώρας) δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο.

Την πάτησε κάτω την ψυχή του, την τύφλωσε, την ξέχασε σαν παλιόρουχο



Ο κακομοίρης ήταν στριμωγμένος από όλες τις μεριές. Σαν να τον έπιασαν από το σβέρκο και να του είπαν: «Άσε τα «μου» και τα «μα», από δω και κάτω θα ζήσεις έτσι. Αυτά που ήξερες ξέχασέ τα. Από δω και πέρα μέσα στον κουβά της πόλης θα κυνηγάς τις ευκαιρίες». 
Και δεν έφερε αντιρρήσεις ο άμοιρος, προσαρμόστηκε εύκολα. Και για να μην έχουμε ντράβαλα, αναγκάστηκε να τα πιστέψει ολόψυχα τούτα τα καινούργια, η ψυχή του όμως έμεινε πίσω. Την πάτησε κάτω την ψυχή του, την τύφλωσε, την ξέχασε σαν παλιόρουχο μέσα στην ντουλάπα κι έζησε τη ζωή του κουβαλώντας ένα ψέμα που αναγκάστηκε να το κάνει πίστη και όνειρό του. 
Αναγκάστηκε να πάει κόντρα σε αυτό που ήθελε και επιθυμούσε βαθιά, αναγκάστηκε να ξεχάσει τον πόνο που ένιωθε κάθε λίγο και λιγάκι και κατέληξε να τα συνηθίσει όλα αυτά, ξεχνώντας πως είναι άνθρωπος ζωντανός, και έμεινε εκεί στη γωνιά του σαν άδειο σακί γεμάτο αγριόγατες να του γρατζουνάνε και να του θολώνουν το μυαλό. Δεν μπορεί να βρει την άκρη ο κακομοίρης, δεν μπορεί να ξετυλίξει το νήμα. Γερνάει και δεν έχει καταλήξει ακόμα σε ένα συμπέρασμα.

Βιλιάρδος: Άνευ ουσίας η διαπραγμάτευση


Η Ελλάδα είναι πλέον «αδιάφορη» για τους μεγάλους «παίχτες» της Ε.Ε., όταν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, εν πολλοίς θα καθορίσουν και την κατάσταση έναντι των ΗΠΑ του Τράμπ, λέει ο οικονομικός αναλυτής στο analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος στο Ράδιο 9.84.


Σημειώνει ότι η Γερμανία με τη λογική των «πολλών ταχυτήτων στην Ε.Ε.» δείχνει να προχωράει στο σχέδιο για ένα ακόμη πιο γερμανικό ευρώ, έναντι του Τράμπ. Ως εκ τούτου η όποια έκβαση για τη δεύτερη αξιολόγηση δεν πρόκειται να αλλάξει θεαματικά την κατάσταση στην Ελλάδα. Ίσως η καλύτερη εκδοχή λέει ο Βασίλης Βιλιάρδος, είναι τα πολιτικά κόμματα να μπορούσαν να συνεννοηθούν στο μίνιμουμ ενός σχεδίου, με «πτώχευση» σε αυτή τη φάση εντός του ευρώ και πάντως πριν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ολοκληρώσουν τις εκλογικές τους αναμετρήσεις.  

Ο Αντίχριστος έρχεται, από τον ανοιγμένο ουρανό: Αυτή είναι η εικόνα του Αντιχρίστου που υπάρχει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών;

Είναι απορίας άξιον. Τι να αισθάνονται άραγε οι ιερωμένοι λειτουργοί των Εκκλησιών του Χριστού όταν πάνε στο ΠΣΕ και βλέπουν αυτήν την εικόνα;

Ότι ένοιωθε και ο Χριστόδουλος, όταν συμμετείχε σ' αυτό το πανθρησκευτικό μίασμα των οβριών... ότι νοιώθει και ο Ιερώνυμος, που συμμετέχει... ότι νοιώθουν και οι μητροπολιτάδες που συμμετέχουν...

Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.



Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (ΠΣΕ), δηλαδή στο Kέντρο το οποίο εργάζεται και συντονίζει την ενoποίηση όλων των εκκλησιών, υπάρχει τεραστίων διαστάσεων ταπισερί με την εικόνα του Αντιχρίστου, ο οποίος θα έρθει για να ενώσει τους πάντες και τα πάντα.



Πριν αναλυθεί η εικόνα του Αντιχρίστου, ας δούμε το έμβλημα του ΠΣΕ το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και αυτό γιατί το τροποποίησαν. 

Στο προηγούμενο έμβλημα ήταν σχεδιασμένη μια βάρκα στο νερό η οποία για κατάρτι είχε τον σταυρό, και στην κορυφή της παράστασης υπήρχε η λέξη “OIKOUMENE” που είναι η ελληνική «ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ». 

Τώρα, η βάρκα με το νερό αντικαταστάθηκαν από το φίδι. 

Το φίδι αναπαριστά η τεθλασμένη γραμμή, όπως φαίνεται καθαρά στα δύο άκρα της, που είναι το κεφάλι και η ουρά. 

Η κυρίαρχη ελληνική λέξη OIKOUMENE – ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, η οποία υπονοεί τον οικουμενισμό και την πανθρησκεία, παρέμεινε σταθερή.

Ατονία …





Η ατονία έρχεται και μας εμφανίζεται στη ζωή μας και μας οδηγεί να νιώθουμε κούραση ακόμη και μετά από τον ύπνο.
Η ατονία συνδυάζεται με κόπωση, με νεύρα ή κακή διάθεση, λίγες αντοχές.

Η ατονία συμβαίνει μετά από κάποιες έντονες καταστάσεις στρες, άγχους, στεναχώριας. Μετά από κομμάτια που θέλουν από εμάς το απόλυτο του εαυτού μας. Μετά από καταστάσεις έντονες συναισθηματικά και πρακτικά. Όπου μέσα σε αυτές τις καταστάσεις, εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να είμαστε σε ηρεμία, αλλά είμαστε σε μία μόνιμη κίνηση κυρίως συναισθηματική.
Έτσι η ατονία κάνει την εμφάνισή της αφού το πρώτο που καταλαμβάνεται είναι το συναίσθημά μας. Η ατονία = κόπωση κυρίως συναισθηματική, μας εξηγεί ότι όλα όσα «φορτωθήκαμε» στο συναισθηματικό μας κομμάτι είναι και ήταν πολλά.
Καθώς το συναίσθημά μας φορτώνεται, αλλάζει στο σώμα μας όλη η ισορροπία κυρίως στις ορμόνες, οι οποίες μας φέρνουν την κόπωση αυτή. Θα δούμε ότι σε έντονες διαδρομές συναισθήματος, θα μας συμβούν και διατροφικές διαταραχές. Όπως να φάμε παραπάνω ή να μην έχουμε όρεξη για φαγητό ή να έχουμε όρεξη μόνο για συγκεκριμένα φαγητά ή γλυκά.
Η ατονία λοιπόν, είναι ως ένα σημείο ενοχλητική. Όμως πως ερχόμαστε σε ισορροπία. Καθώς αν δεν ασχοληθώ ουσιαστικά με την ατονία μου αυτή, εκείνη θα συνεχίσει να υπάρχει και θα με φέρει αντιμέτωπο στη συνέχεια με μία ίωση, με πυρετό, με βήχα, συνάχι ή θα με οδηγήσει σε συναισθηματικές μεταπτώσεις και θα γίνει η βάση για μία μελλοντική κατάθλιψη ή κρίσεις πανικού.

Θάλαμοι Λήθαργου θα στέλνουν ανθρώπους στο διάστημα για χιλιάδες χρόνια

θάλαμοι Λήθαργου

Η Επιστημονική φαντασία συναντά την πραγματικότητα, αφού σύντομα  θάλαμοι Λήθαργου θα μπορούν να στέλνουν ανθρώπους στο Διάστημα διατηρώντας τους για μήνες ή  χρόνια η ανθρωπότητα ( ή πιθανόν και για χιλιάδες χρόνια) με την νέα τεχνολογία που παρουσιάστηκε μόλις από μία εταιρία που ονομάζεται Spaceworks. H NASA επίσης προωθεί τους πλήρως λειτουργικούς Θαλάμους Λήθαργου της Spaceworks ως μία βιώσιμη τεχνολογία.
Οι θάλαμοι Λήθαργου θα λειτουργούν ως εξής:

Το να θέτεις τον πήχη υπερβολικά ψηλά δε σημαίνει ότι θα τον φτάσεις κιόλας, μάλλον το αντίθετο

Η Amy Cuddy, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, αποκαλύπτει τον κυριότερο λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους. Όπως επισημαίνει ένας μέσος άνθρωπος είναι πιο πιθανό να πετύχει τους στόχους του, και κατ’ επέκταση να αντλήσει χαρά από αυτό, εάν οι στόχοι του είναι μικροί και εφικτοί -τουλάχιστον στην αρχή.
Presence-Image-1
Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν θέτουν στόχους για τον εαυτό τους είναι ότι επικεντρώνονται στον προορισμό και όχι στο ταξίδι, ή αλλιώς στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία.
Presence Bringing Your Boldest Self to Your Biggest ChallengesΗ Cuddy είναι ειδικός σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς και συγγραφέας του βιβλίου "Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges". Έχει μελετήσει σε βάθος τα κίνητρα που μας οδηγούν είτε στο να νιώθουμε περηφάνια με τα κατορθώματά μας, είτε αντιθέτως, τύψεις και απογοήτευση με τις αποτυχίες μας, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να πετύχεις απαιτείται ρεαλισμός και… πρόγραμμα!
"Όσο πιο μακριά βρίσκονται οι στόχοι σου από σένα, είτε πρόκειται για την απώλεια 20 κιλών είτε για την δουλειά των ονείρων σου, είναι βασική προϋπόθεση η ύπαρξη χιλιάδων μικρών ενδιάμεσων βημάτων. Και δεν πρέπει να ξεχνάς ότι σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτυχίας."

ΠΩΣ Ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΑΓΟΡΑΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΟΛΑΡΙΟ!






Το κοινό, πρέπει να σημειωθεί, ανταποκρινόταν μ’ ενθουσιασμό˙ όταν κυκλοφορούσε η είδηση πως ο Γκουλντ ή ο Ροκφέλερ αγόραζαν μετοχές σιδηροδρόμων, χαλκού ή χάλυβα, ο κόσμος έσπευδε να μπει κι αυτός στο κόλπο. Το γεγονός ότι κάθε γερή μπάζα συνοδευόταν κι από μια γερή χασούρα ποτέ δεν επηρέασε την απεριόριστη πίστη του κοινού και με στήριγμα αυτή την πίστη γίνονταν διάφορες οικονομικές ταχυδακτυλουργίες. Ένα απίστευτο παράδειγμα ήταν η αγορά της Εταιρείας Χαλκού Ανακόντα από τον Χένρι Ρότζερς και τον Ουίλιαμ Ροκφέλερ, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν ούτε ένα δικό τους δολάριο. Ορίστε πως έγινε:

1. Ο Ρότζερς κι ο Ροκφέλερ έδωσαν μια επιταγή 39 εκατομμυρίων δολαρίων στον Μάρκους Ντέιλι για την κυριότητα της Ανακόντα, υπό την προϋπόθεση ότι θα την κατέθετε στη Νάσιοναλ Σίτι Μπανκ και δεν θα την πείραζε για μια καθορισμένη περίοδο.
2. Έπειτα έστησαν στα χαρτιά μια εταιρία με την ονομασία Ενωμένη Εταιρία Χαλκού, με τους κλητήρες τους να φαίνονται ως διευθυντές, και έβαλαν την Ενωμένη Εταιρία να αγοράσει την Ανακόντα – όχι με μετρητά, αλλά με μετοχές της Ενωμένης αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων τις οποίες τύπωσαν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Έσπασε το ρεκόρ «παγωνιάς» στο Κατάρ – Στους 1,5 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο!



Κρατούσε από το 1964, όταν ο υδράργυρος είχε δείξει 3,8 βαθμούς Κελσίου

Την χαμηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της χώρας–1,5 βαθμούς Κελσίου– κατέγραψε νωρίς το πρωί ο μετεωρολογικός σταθμός του Κατάρ.
Στο ανεξάρτητο αυτό εμιράτο της Μέσης Ανατολής επικρατούν πολύ ψηλές θερμοκρασίες και υγρασία ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αντίθεση οι χειμώνες είναι ήπιοι, με ελάχιστη βροχόπτωση. Δυνατοί άνεμοι και αμμοθύελλες είναι συνηθισμένο φαινόμενο καθώς και εκτυφλωτικός ήλιος.
Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 1964, όταν ο υδράργυρος είχε δείξει 3,8 βαθμούς Κελσίου.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Κατάρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση λέγοντας ότι το κύμα ψύχους είναι αποτέλεσμα του πεδίου υψηλών πιέσεων και των ψυχρών αέριων μαζών κοντά σε περιοχές της χώρας.
Και μαμώ την υπερθέρμανση του πλανήτη! Ρε Αλ Γκορ που είσαι;;;

Χωρέσαμε σὲ κάτι …μικρό!!!

Χωρέσαμε σὲ κάτι ...μικρό!!!Γιὰ νὰ …ἀποφύγουμε τὴν ἀνάγκη μας γιὰ τὰ μεγάλα…
Κι ὥρα εἶναι νὰ ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ ὅλες αὐτὲς τὶς ὀπτικές, τὶς ἀπόψεις καὶ τὰ ἰδεολογήματα, ποὺ μᾶς κρατοῦν μέσα σὲ κάτι ποὺ δὲν γίνεται νὰ …χωρᾶμε!!!
Δὲν εἶναι δικές μας. Δὲν εἶναι ἀληθεῖς. Δὲν ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸν πραγματικὸ κόσμο.
Ὅλα αὐτά, τὰ ἐπίκτητα, τὰ πλαστά, μᾶς ἀποκρύπτουν ἐσκεμμένως τὴν ἀλήθεια. Μᾶς τὴν σκιάζουν καὶ μᾶς ἀπομακρύνουν ἀπὸ αὐτὰ ποὺ πράγματι χρειαζόμεθα, μὰ κυρίως ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ὀφείλουμε νὰ σκεφθοῦμε καὶ νὰ πράξουμε γιὰ νὰ καταῤῥεύσουν ὅλων τῶν εἰδῶν οἱ μῦθοι καὶ οἱ πλαστογραφίες. Χωρέσαμε δῆλα δή, διὰ τῆς βίας καὶ τῶν παρερμηνειῶν, κάπου ποὺ κανονικὰ δὲν ἔπρεπε νὰ …ὑπάρχῃ!!! Κι ἐπὶ πλέον καλούμεθα σήμερα νὰ ὑπερασπισθοῦμε κι αὐτὲς τὶς πλαστότητες ὡς ἀληθεῖς…!!!

Δωρεάν Δημιουργία Blog - Αποκτήστε τη Δική σας Ιστοσελίδα


Κάποτε, για να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστοσελίδα χρειάζονταν είτε γνώσεις προγραμματισμού ή να πληρώσουμε έναν επαγγελματία. Πλέον, μπορούμε να φτιάξουμε μία ιστοσελίδα δωρεάν και χωρίς ειδικές γνώσεις. Δείτε τη δημιουργία site και τη δημιουργία blog, βήμα προς βήμα. Στο τέλος του οδηγού, θα έχετε τη δική σας σελίδα.


Από τεχνικής άποψης, η δημιουργία site δεν έχει καμία διαφορά από τη δημιουργία blog. Πρακτικά, το blog είναι μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα, όπως αντίστοιχα εξειδικευμένο είναι ένα e-shop.
Η λέξη blog προέρχεται από τη λέξη weblog, που είναι συνδυασμός του web (ιστός, με την έννοια του ίντερνετ ως "παγκόσμιου ιστού") και του log (αρχείο καταγραφής).
Ένα blog είναι μια ιστοσελίδα, κυρίως ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπου αναρτώνται τακτικά δημοσιεύσεις. Συνήθως οι δημοσιεύσεις παρουσιάζονται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, από τη νεότερη προς την παλαιότερη.
Ένας μεγάλος αριθμός από blog είναι προσωπικά, με έναν μόνο αρθρογράφο. Θα βρούμε όμως και σημαντικό αριθμό από επαγγελματικά blog, με ομάδα αρθρογράφων, τα οποία έχουν γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία διεθνώς.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιστοσελίδα Mashable.com, την οποία ξεκίνησε ο Pete Cashmore σαν ένα απλό προσωπικό blog τον Ιούλιο του 2005 από το σπίτι του, όταν ήταν μόλις 19 ετών.
Σήμερα, το Mashable έχει δεκάδες υπαλλήλους και δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. Εκτιμάται πως βρίσκεται ανάμεσα στις 700 μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες στον κόσμο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα