Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο έρωτας και η αγάπη, δεν είναι γρίπη για να περάσει.



Ο έρωτας και η αγάπη, δεν είναι γρίπη για να περάσει. Αλλά είναι πηγή ζωής. Ο έρωτας και η αγάπη υπήρχαν πριν να έρθουμε εμείς στη ζωή. Συνεργάστηκαν για να έρθουμε στην ζωή και το ζητούμενο είναι να είναι μαζί μας σε όλη μας τη ζωή.
Μαγικό δεν είναι ? Το δεδομένο να έχει γίνει ζητούμενο ?


Να είναι όλα δεδομένα πριν να έρθουμε εμείς. Να είναι ο έρωτας και η αγάπη δεδομένα καθώς χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε ζωή και εμείς να τα έχουμε μετατρέψει σε ζητούμενα ?
Δύο δεδομένα που είναι ενωμένα. Καθώς μόνο ενωμένα μπορούν να μας δώσουν το απόλυτο. Εμείς όμως δεν τα έχουμε ενωμένα και έτσι δεν ζούμε το απόλυτο, αλλά το άλυτο. Καθώς όλα μας τα προβλήματα καταλήγουν να μοιάζουν άλυτα.
Ο έρωτας και η αγάπη είναι δύο ισχυρές ενέργειες οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν όλα γύρω μας. Δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ούτε είναι σαν ασθένεια που θα περάσει. Γιατί όταν αυτά περνούν τότε ενεργοποιείται η ασθένεια μέσα μας. Νοσώ γιατί μία από αυτές τις ισχυρές ενέργειες δεν είναι ενωμένες μέσα μου.
Ο έρωτας και η αγάπη ενωμένα κάνουν το αδύνατο να γίνει δυνατό. Όταν υπάρχουν ενωμένα, ακόμη και να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η ένωσή τους δίνει την πρόσβαση για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις.
Ο έρωτας και η αγάπη όχι όμως οδηγός εκμετάλλευσης ή σκληρότητας ή εξουσίας, αλλά η μεγαλύτερη πηγή ελευθερίας. Ο έρωτας και η αγάπη είναι Πηγή αστέρευτη, είναι Πηγή Αιώνια, είναι Πηγή Αναγέννησης. Ο έρωτας και η αγάπη, δεν είναι φόβος, δεν είναι φθόνος, δεν είναι ζήλια, δεν είναι θυμός. Γιατί τότε θα είναι εξουσία. Και κάθε τι που το εξουσιάζει ο  άνθρωπος, δεν το αγαπά. Γιατί όταν εξουσιάζω θέλω να φυλακίσω, να εγκλωβίσω και τότε αυτό που αγαπώ πεθαίνει.

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Για να πετάξει σωστά ο χαρταετός χρειάζεται καλό ζύγισμα. Τα ζύγια πρέπει να είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο χαρταετός να πετά με μια ορισμένη γωνία στο ρεύμα του αέρα. Έτσι, ο αέρας που κινείται κάτω από το χαρταετό έχει μεγαλύτερη πίεση από τον αέρα που κινείται πάνω του, κάνοντας τον έτσι να ανεβαίνει με ταχύτητα στον ουρανό. Αυτό αποδεικνύει και η θεωρία του φυσικού Μπερνούλι, που αναφέρει ότι όταν ο αέρας κινείται με μικρή ταχύτητα γύρω από ένα σώμα έχει μεγάλη δύναμη, όταν όμως κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχει μικρή δύναμη. Προσέξτε όμως, αν φτιάξετε τον αετό σας να πετά με πολύ μεγάλη γωνία, τότε μάλλον δεν θα μπορέσει να ανέβει ποτέ στον ουρανό, γιατί ο νόμος του Μπερνούλι θα λειτουργήσει αντίστροφα.
sunset_kite

Ξέρεις ότι η συνήθεια του πετάγματος χαρταετού προέρχεται πιθανότατα από την Κίνα. Είναι δημοφιλής σήμερα στην Κίνα, στην Ιαπωνία, στην Ινδία, στην Ταϊλάνδη και στο Αφγανιστάν.
Οι Κινέζοι ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι πετώντας τον χαρταετό διώχνουν την κακή τύχη, ενώ όσο πιο ψηλά φτάσει ο χαρταετός τόσο πιο τυχεροί θα είναι.
Στην χώρα μας έφθασε δια μέσου των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και των λιμανιών της Ανατολής (Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Χίο) εκεί όπου υπήρχε η δυνατότητα εξεύρεσης χρωματιστού χαρτιού και σπάγκου.
Κατασκευή του χαρταετού
Τα κύρια μέρη ενός χαρταετού είναι τρία. Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει να μιλούν για το σκελετό, τα ζύγια ή την ουρά. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις το δικό σου χαρταετό. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες με προσοχή· Ας τα πάρουμε ένα ένα:
Α! Για το σκελετό θα χρειαστείς:

Ο Πνευματικός Άξονας του Κόσμου

Άξονας του Κόσμου

Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι πίστευαν ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν ήταν ο μόνος που υπήρχε. Αναγνώριζαν τον κόσμο των πνευμάτων ή Κάτω Κόσμο και τον κόσμο των Θεών ή Πάνω Κόσμο. Αυτό λόγω της ζωής τους στη Γη, η οποία από πάνω είχε τον άπιαστο Ουρανό και από κάτω το νερό, τη γη, τα σπήλαια. Αυτά οδήγησαν στην σκέψη ότι υπήρχαν διάφοροι κόσμοι, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και πνευματικά. Συνδετικός κρίκος όλων αυτών ήταν ο Άξονας του Κόσμου.
Ο Άξονας του Κόσμου από τους παλαιούς πολιτισμούς έχει ποίκιλλες μορφές.  Ωστόσο η γενική εικόνα είναι μια τομή η οποία διαπερνά όλα τα «σύμπαντα», όλους τους κόσμους και παράλληλα τους ενώνει. Πολλοί πολιτισμοί έδωσαν με διαφορετικά λόγια αυτόν ακριβώς τον σύνδεσμο των κόσμων μέσω του Άξονα.
Στον πνευματικό χώρο, η ένωση γινόταν  μέσω ειδικών τελετουργιών που «ανύψωναν» την πνευματικότητα, ώστε η συνείδηση να μπορέσει να ταξιδέψει στους άλλους κόσμους μέσω του άξονα, σε χώρους μεγάλης πνευματικότητας. Αρχικά οι χώροι αυτοί ήταν φυσικοί, όπως ένα πολύ μεγάλο δέντρο, ή ένα πολύ ψηλό βουνό, αργότερα όμως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι ιεροί αυτοί χώροι κατασκευάζονταν.
Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.
Ο Άξονας του Κόσμου είναι κοινή ιστορία και κοινή πεποίθηση σε όλες τις θρησκείες της Γης. Ας πάρουμε κάποια παραδείγματα των πιο γνωστών Αξόνων.

YGGRASILL

Στην Σκανδιναβική μυθολογία ο Άξονας του Κόσμου έχει την μορφή του Ύγκντρασιλτου γιγαντιαίου δέντρου το όποιο ένωνε όλους τους κόσμους της σκανδιναβικής μυθολογίας.Στον κορμό του δέντρου υπάρχουν ο Κόσμος των Ανθρώπων (Miðgarðr στα αρχαία σκανδιναβικά, Μιντγκαρντ)  που περιβάλλεται από απέραντη θάλασσα, ο Κόσμος των Γιγάντων (Jotunheimr ) από βράχους και πάγους και ο Κόσμος των Νάνων (Niðavellir ή Νινταβέλιρ) που αλλιώς λέγεται και Σκοτεινός Κόσμος (Myrkheimr).
Στα κλαδιά του δέντρου απλώνονται οι κόσμοι των «ανώτερων» ειδών της σκανδιναβικής μυθολογίας, οι θεοί και τα ξωτικά. Έτσι έχουμε, τον Κόσμο των θεών Εσίρ (Asgård),, φιλοπόλεμοι θεοί με αρχηγό τον Όντιν, τον κόσμο των Βανίρ (Vanaheimr), των φιλειρηνικών θεών της γεωργίας και της φύσης, με κύριους τον Φρέιρ, την Φρέγια και τον Νγιορντ και τον Κόσμο των Ξωτικών (Álfheimr).
Στις ρίζες του δέντρου βρίσκονται οι πιο σκοτεινές οντότητες. Το βασίλειο των νεκρών (Helgardh), το βασίλειο του πάγου (Niflheimr) και το βασίλειο της φωτιάς (Múspellsheimr).

Ξέρεις τόν δρόμο γιά τό …Φῶς;

Καί πῶς νά τόν ξέρῃς;
Μήπως κάποιος ἔφθασε ἔως ἐκεῖ γιά νά μᾶς τόν δείξῃ;

Ξέρεις τόν δρόμο γιά τό ...Φῶς;
Κι ὅμως…
Εἶναι τόσο ἁπλὸ νὰ τὸν ἀνακαλύψουμε…
Ἀρκεῖ μόνον λίγες στιγμὲς τὴν ἡμέρα νὰ τὶς ἀφιερώνουμε στὸ …Φῶς!!!
Ἴσα ἴσα γιὰ νὰ μπορέσουν, σιγὰ σιγά, νὰ ξεκλειδώσουν ὅλες οἱ Πῦλες καὶ νὰ μποροῦμε, ἐλεύθερα, νὰ ξεκινήσουμε.
Δὲν εἶναι ἀστεῖο.
Εἶναι ἀναγκαία διαδρομή.
Εἶναι ἡ δική μας σύνδεσις μὲ ὅλο τὸ Σῦμπαν καὶ ἡ μετακίνησίς μας ἀπὸ τὸ «δὲν γίνεται» στὸ «θέλω καὶ μπορῶ»!!!
Καὶ εἶναι ἀτομικὴ πορεία… Μοναδική… Γεμάτη ὄμορφες ἐκπλήξεις καὶ τελικῶς γεμάτη ἀπαντήσες, σὲ ὅσα ἐρωτήματα τόσα χρόνια εἶχανν κλειδωμένες τὶς ἀπαντήσεις.

Aπλά αναγνώρισε ότι είσαι η ζωή και η ζωή απλά είναι

Αποτέλεσμα εικόνας για απλά αναγνώρισε ότι είσαι η ζωή και η ζωή απλά είναι.

Ποιος μας έδωσε αυτή την τρελή ιδέα
ότι πρέπει να γνωρίζουμε πώς να ζήσουμε;
Μήπως ένα δέντρο γνωρίζει πώς να μεγαλώσει;
Μήπως το σύννεφο γνωρίζει πώς να αιωρείται;
Μήπως ο άνεμος γνωρίζει πού φυσάει; 
Μήπως ο δρόμος γνωρίζει αν οδηγεί πουθενά; 

Τι συμβαίνει στο σώμα αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε

νερό με άδειο στομάχι

Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.
Όσο κοιμάστε το σώμα σας αφυδατώνεται, επειδή χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και η μόνη πηγή του εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που ήδη έχει. Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό σας λίπος, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Είναι κάτι που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συνιστούν. Επίσης, το νερό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειάς σας.
Θα πρέπει να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.
Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα