Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Ε)

(Μέρος Α)


Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Δημιουργήστε Μια Κουλτούρα που Βασίζεται στην Αλήθεια
Ο απώτερος στόχος των εναλλακτικών ΜΜΕ είναι να δημιουργήσουν μια νέα κουλτούρα που βασίζεται στην αλήθεια. Ο εντοπισμός της αλήθειας και η εξάπλωση της είναι μόνο τα βήματα που προϋποτίθενται προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου στόχου της καλλιέργειας ενός περιβάλλοντος όπου η αλήθεια διαπερνά κάθε σχισμή της κοινωνίας. Αυτός ο πόλεμος των πληροφοριών δεν έχει τίποτα να κάνει με τα χρήματα και τα πάντα να κάνει με τον αποπρογραμματισμό των μαζών, έτσι ώστε να μπορούν να δουν την πραγματικότητα για αυτό που πραγματικά είναι. Το όλο θέμα των εναλλακτικών ΜΜΕ είναι να ρίξουν το φως της αλήθειας πάνω στο σκοτάδι που κυβερνά τον κόσμο και να δούμε τι θα συμβεί από αυτό. Η ελπίδα είναι ότι αυτό οδηγεί σε μια πλήρη αλλαγή στην κουλτούρα και ένα επαναπροσδιορισμό του τρόπου που η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται τον κόσμο.
Για να κάνουμε αυτή τη νέα κουλτούρα να αποδώσει καρπούς, είναι απαραίτητο ο καθένας να αρχίσει να συμμετέχει. Αυτό σημαίνει να μοιραζόμαστε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, να ρίχνουμε βόμβες αλήθειας στα σημεία των σχολίων των άρθρων, να αλλάξουμε το τρόπο της ζωής μας ώστε να ταιριάζει με το νέο μοντέλο, και να συζητούμε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους, την οικογένεια και ακόμη και τους συναδέλφους στην πραγματική ζωή. Το κακό μπορεί να κρατήσει την δύναμη του λειτουργώντας μόνον στις σκιές, έτσι όσο περισσότεροι άνθρωποι ρίξουν φως σε αυτό, τόσο περισσότερο η δύναμη του καθίσταται άχρηστη.
Για να έχουν πιθανότητες να κερδίσουν τον πόλεμο της πληροφορίας, οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική ορθότητα και την αυτο-λογοκρισία. Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό τώρα για να ανησυχείτε ότι θα πληγώσετε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων ή να σκέφτεστε την κοινωνική θέση σας στην κοινωνία. Οι δυνάμεις που κυβερνούν καταλαβαίνουν αυτούς τους φόβους που έχουν οι άνθρωποι, έτσι φυσικά θέλουν οι άνθρωποι να απεμπλακούν πολιτικά λόγω ανόητων ανησυχιών όπως η κοινωνική απόρριψη. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη δύναμη ελέγχου που διαθέτουν είναι να χειρίζονται τους ανθρώπους στο να αυτο-λογοκρίνονται οι ίδιοι.

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Δ)

(Μέρος Α)


Διάδωσε το Μήνυμα
Μόλις το μήνυμα γίνει σαφές και τα βαθύτερα αίτια εντοπιστούν, η επόμενη φάση της επιχείρησης είναι εύλογη, η οποία είναι να περάσει το μήνυμα έξω στο κοινό και να το δουν οι άνθρωποι. Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που τα εναλλακτικά ΜΜΕ μπαίνουν πραγματικά στο παιχνίδι. Ενώ υπάρχουν αμέτρητοι ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλο το Διαδίκτυο, τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν γίνει η πλατφόρμα όπου οι περισσότερες από αυτές τις αλήθειες παρουσιάζονται στο κοινό, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Προφανώς «ανεξάρτητα ΜΜΕ» είναι ένας γενικός όρος, στον οποίο πολλοί διαφορετικοί τύποι μέσων ενημέρωσης εμπίπτουν, έτσι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τα ξεκαθαρίσουμε και να βρούμε τα πιο ακριβή. Ενώ κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι θα πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση, εξακολουθεί να υπάρχει ένας στερεός πυρήνα που δεν εξαρτάται από βρώμικο χρήμα ή ακραίες ιδεολογίες. Είναι ύψιστης σημασίας οι άνθρωποι να προωθούν αυτές τις ανεξάρτητες πηγές, είτε αυτές είναι ιστοσελίδες, κανάλια στο YouTube, βιβλία, blogs, σελίδες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, δημοσιεύσεις, ή podcast, έτσι ώστε οι απλοί πολίτες να εκτίθενται σε αυτά και να αντιληφθούν ότι υπάρχουν. Πολλοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν εναλλακτικά ΜΜΕ, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που περιμένει να αξιοποιηθεί.
Για να προβληθούν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ στο κοινό, είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις διάφορες πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι ήδη δημοφιλή για ακόμη μεγαλύτερη διάδοση των πληροφοριών. Μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για να γίνει αυτό είναι το Facebook, το YouTube, το Reddit, το Instagram και το Twitter, καθώς και τα 4chan και 8chan για τα φόρουμ συζητήσεων. Παρά τα σαφή προβλήματα που μαστίζουν αυτές τις πλατφόρμες, όπως η βαριά λογοκρισία, και ο έλεγχος από το κατεστημένο, είναι ακόμα δυνατά μέρη για να μοιραστούν οι πληροφορίες, ώστε να αφυπνιστούν περισσότεροι άνθρωποι και να οικοδομηθεί ένα κίνημα. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα και φαίνεται να είναι αρκετά σαφές ότι οι δυνάμεις που δεν θέλουν αυτό να γίνει εργάζονται πολύ σκληρά με διάφορους τρόπους λογοκρίνοντας αναρτήσεις και διακόπτοντας την κυκλοφορία των εναλλακτικών ΜΜΕ. Πολλοί έχουν ήδη ανακοινώσει ή εφαρμόσει σχέδια για να το πράξουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα